Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 spalio 14d. 14:49

Gardi Ingos voveraičių sriuba pagal močiutės receptą

Voveraičių sriuba
Asmeninio arch. nuotr. / Voveraičių sriuba
Kvepianti mišku ir vaikystės prisiminimais - taip, būtent tokią sriubą Ingai virdavo močiutė. Ši sriuba turi vieną ingredientą, kuris suteikia ypatingo švelnumo ir visus skonius suburia į elegantišką puokštę.

Sriubai reikės:

  • Šviežių arba šaldytų voveraičių (gali būti ir kitokie miško grybai),
  • bulvių,
  • morkų,
  • svogūno,
  • mėgstamų žalumynų,
  • lauro lapelio, druskos ir pipirų pagal skonį,
  • „Maggi“ sultinio kubelio,
  • grietinėlės,
  • pieno,
  • sviesto,
  • miltų.

Gaminimas:

Pirmiausia nuplauname ir apverdame voveraites. Išvirusias nukošiame ir smulkiau supjaustome.

Puode užverdame vandenį, dedame susmulkintas morkas ir bulves, svogūną, voveraites, „Maggi“ sultinio kubelį, lauro lapelį.

Asmeninio arch. nuotr./Voveraitės
Asmeninio arch. nuotr./Voveraitės

Kol verda daržovės, keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, beriame miltus ir maišydami pakepiname. Kai gražiai pagels, pilame grietinėlę ir maišome, kad masė taptų vienalytė. Jeigu per daug sutirštėja, pilame dar grietinėlės arba pieno. Konsistencija turi gautis kaip padažo, nes tai ir yra padažas, kuriuo mes gardinsime sriubytę.

Asmeninio arch. nuotr./Voveraičių sriuba
Asmeninio arch. nuotr./Voveraičių sriuba

Kai daržovės išverda, į puodą maišydami supilame padažą iš keptuvės, gardiname druska ir pipirais, beriame susmulkintus žalumynus – petražoles, krapus. Paverdame keletą minučių, dar palaukiame bent 10 minučių, kad skoniai persipintų ir ragaujame!

Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti rudeniškų receptų konkurse ir laimėti gausybę „Maggi“ prizų!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

SEB verslo augimo programa

01:37:23

OfiSPA – vieta dirbti ir nepavargti

Video

01:01
00:21
41:07

15min metų knygų rinkimai

Esports namai

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką