Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 kovo 13d. 13:00

Gardiems pusryčiams ar pietums – grikių miltų lietiniai su kumpiu ir sūriu

Grikių miltų lietiniai
Vida Press nuotr. / Grikių miltų lietiniai

Apie tai, kokios vertingos yra grikių kruopos, girdėjome daugelis. Tačiau grikių miltai yra taip pat itin maistingi ir vertingi. Jei mėgstate blynus, būtinai išbandykite grikių miltų lietinius, puikiai derančius su kumpiu bei sūriu. Šių lietinių tešlą reikia paruošti iš vakaro, tai svarbus momentas, o privalumas tas, jog ryte belieka kaisti keptuvę ir kepti!

Ingredientai (apie 12 lietinių):

lietiniams:

  • 100 g grikių miltų;
  • 100 g kvietinių miltų;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 500 ml pieno;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • aliejaus ar lydyto sviesto (blynams kepti).

patiekti:

  • mėgstamo ryškesnio skonio sūrio – Čederio, Ementalio, Gruyero ar pan., sutarkuoto;
  • keli griežinėliai virto kumpio;
  • mažų špinatų lapelių.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius su druska, suberkite miltus, supilkite pieną ir užmaišykite vientisą tešlą. Jei joje lieka gumuliukų, tešlą galite perkošti per plieninį sietą. Dėkite uždengtą dubenį su tešla nakčiai į šaldytuvą.

2. Kitą dieną įkaitinkite keptuvę (idealu, jei ji ir skirta lietiniams), patepkite trupučiu sviesto ar aliejaus ir samteliu pilkite tešlos, pasukiokite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų ir kepkite blyną apie 1 min. iš kiekvienos pusės.

3. Iškepusį blyną iškart dėkite į lėkštę, berkite truputį sūrio, kuris nuo karščio dar spės kiek pasilydyti, dėkite kumpio griežinėlį, kelis špinatų lapelius, perlenkite ir tiekite ant stalo.

4. Taip iškepkite ir patiekite visus blynus.

Vida Press nuotr./Grikių miltų lietinis su priedais
Vida Press nuotr./Grikių miltų lietinis su priedais

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką