Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Itin skanūs mieliniai blynai su obuoliais. Nepagailėkit ir vieno slapto ingrdiento!

Nors blynai vadinami vienu iš greitų naminių patiekalų, mieliniams tai negalioja – kol tokių blynų tešla pakils, teks luktelėti. Tačiau tą laukimą atpirks rezultatas, nes rūgštesniais obuoliais pagardinti, cukraus pudra pabarstyti (kartais tikrai galima!) blynai nepaprastai gardūs!
Mieliniai blynai su obuoliais
Mieliniai blynai su obuoliais / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Patiekalai

Ingredientai:

  • 300 g miltų;
  • 280 ml šilto pieno;
  • 25 g šviežių mielių;
  • 2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (ir dar jo reikės kepimui);
  • 1 valg. šaukšt. brendžio (galima nepilti, bet jis suteikia papildomo aromato);
  • 2 rūgštesni obuoliai, supjaustyti gabaliukais;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį supilkite miltus, padarykite duobutę, į ją dėkite sutrupintas mieles, užpilkite jas šaukšteliu cukraus ir trečdaliu pieno, išmaišykite ir palikite 15 min. – mišinys miltų duobutės viduryje turi pasidengti burbulais.

2. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, supilkite mišinį į dubenį su miltais ir mielių mišiniu, supilkite likusį pieną, tešlai skirtą aliejų, brendį, vanilės ekstraktą, įberkite druskos. Labai gerai plakdami išmaišykite, kad neliktų gumulų. Galiausiai įmaišykite obuolių gabaliukus, uždenkite ir palikite pakilti apie 40 min.

3. Didelę keptuvę (geriau storadugnę, jokiu būdu ne skirtą lietiniams) įkaitinkite ant vidutinės ugnies, pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite po šaukštą tešlos, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, stebėkite kaitrą – keptuvė neturi būti per karšta, kad blynai spėtų iškepti nesudegę, tačiau kaitros taip pat turi pakakti, kad blynai neprisigertų riebalų.

4. Dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų likučiai, o tada perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite, ir pabarstykite cukraus pudra. Tiekite karštus.

Vida Press nuotr./Mieliniai blynai
Vida Press nuotr./Mieliniai blynai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius