Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 12d. 09:00

Gardūs ir sotūs vištienos troškiniai: 12 receptų vėlyvam rudeniui

Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Troškintos vištų kulšelės su moliūgais

Gabaliukas vištienos, sezoninės daržovės, dar vienas kitas prieskonis ir šiek tiek laiko – iš esmės tai ir viskas, ko reikia nuostabiam troškiniui. Žinoma, vištienos troškinių receptų yra daugybė, juk sunku sugalvoti, kas prie šios mėsos netinka, tačiau mes atrinkome receptus, kurie geriausiai tinka brandžiam rudeniui.

Receptai
Receptas: Imbierinis vištienos troškinukas
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite.

2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, įberkite pagal skonį vištienos prieskonių, žiupsnelį tarkuoto imbiero, įdėkite likusį sviestą ir patroškinkite 5 min. uždengtoje keptuvėje.

3. Kai šiek tiek atvės, troškinį apšlakstykite citrinos sultimis.

4. Papuošti geriausiai tiktų citrinos griežinėliai bei šviežių mėtų lapeliai. Jei jų neturite, tiks ir petražolės ar kiti žalumynai.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (virtos vištienos krūtinėlės)
Moliūgai: 150.00 g (nulupto)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 70.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis mėgstamų)
Imbieras: 10.00 g (gabaliukas)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyne troškinta vištiena su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 18
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite česnaką su petražolėmis.

2. Išimkite į lėkštę. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite mėsą ir kiekvieną pusę kepkite 2–3 minutes. Suberkite pievagrybius ir pakepkite dar 2–3 minutes. Sudėkite petražoles (česnako skilteles išimkite), supilkite vyną ir troškinkite dar 4–5 minutes. Troškindami kepsnius vieną kartą apverskite.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didesnė)
Miltai: 5.00 valg. š.
Pievagrybiai: 200.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 4.00 valg. š. (4-5 valg. š.)
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 66
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su paprikomis troškina kaimiška višta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 24
Kaip gaminti

1. Gabaliukais supjaustykite vištą.

2. Alyvuogių aliejuje pakepinkite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite, o tada tame pačiame aliejuje lengvai apkepinkite vištos gabaliukus, pasūdykite.

2. Išvalykite ir stambiai supjaustykite papriką.

3. Dėkite vištą į kepimo indą, paprikos gabalus sudėkite ant vištos ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.

4. Kepkite pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje, apšlakstydami baltuoju vynu

5. Patiekdami apibarstykite šviežiu raudonėliu, smulkiai sukapotomis petražolėmis ir šviežiai maltas pipirais.

Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kaimiškos vištos)
Paprikos: 3.00 vnt. (įvairių spalvų)
Vynas: 1.00 st. (baltojo, stalo)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (stambios)
Raudonėliai: 1.00 sauja (šviežio)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aluje troškinta vištiena su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Gilesnėje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnako skiltelę bei sudėkite vištieną. Gerai apskrudinkite, užpilkite alaus, kad visiškai apsemtų mėsą.

2. Uždenkite ir, kai alus užvirs, suberkite vištienos prieskonius, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinkite neuždengtame inde apie 30 minučių.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Mėsą ištraukite iš padažo ir padėkite šiltai. Į troškintuvą su padažu suverskite nukoštus ryžius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes.

4. Ryžius patiekite kartu su vištiena.

Ingredientai
Vištos sparneliai: 500.00 g (tik petelių)
Ryžiai: 250.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alus: 1.50 st.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (su kariu)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 23
Kaip gaminti

1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.

2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.

3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (be odos ir kaulų)
Pomidorai: 400.00 ml (konservuotų; arba pomidorų tyrės)
Pupelės: 400.00 ml (konservuotų)
Pastarnokas: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Saldžiosios bulvės: 0.50 vnt.
Salierai: 0.50 vnt. (nedidelio gumbo)
Pievagrybiai: 100.00 g
Svogūnai: 0.50 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 2.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskonių mišinys Allspice: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Mairūnas: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų troškinimui ir šviežių patiekimui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas medžiotojų vištienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Kaip gaminti

1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.

2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.

3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.

4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.

5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.

6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Sviestas: 20.00 g
Vištiena: 600.00 g (blauzdelių be sąnario)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (smulkintų)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (vištienai)
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su česnakais troškintos vištos šlaunelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.8 / 18
Kaip gaminti

Prie taip paprastai paruoštos vištienos šlaunelių visada tinka morkų salotos su česnaku. O to padažo iš aliejaus ir vermuto jokiais būdais neišpilkite, o sunaudokite – kartu su grikiais, pasta ar salotomis. Jei liks česnakų, juos galite sutraiškyti ir sumaišyti su tuo padažu.

1. Nusausinkite šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite visus prieskonius. Šlauneles gerai ištrinkite.

2. Sudėkite į kepimo indą, suberkite česnako skilteles (jų nulupti nereikia), supilkite likusį aliejų ir sausą vermutą.

3. Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, arba kol šlaunelės iškeps.

4. Iškepus leiskite šiek tiek „pailsėti“. Paskrudinkite mėgstamos duonos ir ant jos išspauskite česnakus.

Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelės)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos)
Vermutas: 60.00 ml (sauso)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Kaip gaminti

Vėsesniu oru kūnas prašyte prašosi sotesnių, šildančių patiekalų. Jei jums pabodo klasikiniu būdu ruošiama vištiena, pamėginkite ją pasigaminti taip, kaip vištieną ruošia Prancūzijos kaime. Troškinta vyno ir garstyčių padaže, minkštutė paukštiena įgaus puikiai derantį skonių balansą.

Bulvių košė bus pats tinkamiausias priedas, tačiau traški prancūziška bagetė taip pat neturėtų nuvilti tikrų gurmanų!

1. Dubenėlyje sumaišykite 1/2 stiklinės (135 g) Dijon garstyčių su paprika, grūstais juodaisiais pipirais bei žiupsniu druskos. Viščiuko gabalėlius ištepkite šiuo mišiniu, šiek tiek jo pakiškite po odele, ją švelniai atkėlę. Atidėkite į šalį.

2. Įkaitinkite didelę keptuvę (kuri turi dangtį) arba ketaus troškintuvą ir sudėkite rūkytus lašinukus. Kepinkite juos tol, kol lašinukai apskrus. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Keptuvėje palikite 1 šaukštą riebalų, o likusius išpilkite. Suberkite svogūnus. Kepinkite apie 5 minutes arba kol svogūnai taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite čiobrelius ir dar vieną kitą minutę pakepinkite. Tada sudėkite svogūnus į dubenėlį.

 

3. Dabar į tą pačią keptuvę sudėkite vištienos gabalėlius su visu marinatu. Kepkite po kelias minutes, kol gražiai apskrus. Nepergyvenkite, kad garstyčios kepant tamsėja, jos suteiks labai gerą prieskonį padažui. Nedėkite vištienos į keptuvę pernelyg daug, verčiau kepkite partijomis, kad mėsa nepradėtų troškintis, užuot kepusi. Jei trūksta riebalų, įpilkite truputį aliejaus.

4. Apkepintus vištienos gabalėlius išimkite iš keptuvės. Supilkite vyną ir gerai pagramdykite keptuvės dugną, kad viskas, kas prikepė, atšoktų. Sudėkite atgal į keptuvę vištieną, svogūnus ir apskrudintus lašinukus. Uždenkite ir troškinkite vištieną kelis kartus apversdami apie 20–30 minučių (arba kol mėsa taps visiškai minkšta). Išjunkite ugnį ir įmaišykite dar 3 šaukštus Dijon garstyčių bei grūdėtąsias garstyčias, taip pat grietinėlę (arba grietinę). Jei padažas pernelyg tirštas, praskieskite jį šlakeliu virinto vandenes.

  1. Patiekite iškart, pabarstę kapotomis petražolėmis, su bulvių koše.

*Aš garstyčių dėjau šiek tiek mažiau, tačiau padažas galėjo būti ryškesnis, maniškis buvo švelnokas. Recepte kiekį parašiau pagal Davido Lebovitzo rekomendacijas. Siūlau gaminant pradėti garstyčių dėti nuo mažesnio kiekio ir pabaigoje, ragaujant, pridėti daugiau, jei norėsis išraiškingesnio skonio padažo, kuris labai gerai derės su švelnia vištiena. Jei jausite, kad padažas pernelyg rūgštus, įberkite šiek tiek daugiau druskos (druska subalansuos rūgštumą) bei šiek tiek cukraus.

Ingredientai
Garstyčios: 135.00 g (Dižono; ir plius 3 valg. šaukšt. paprastų bei 1 valg. šaukšt. grūdėtųjų)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.25 arbat. š. (jei neturite, naudokite paprastą saldžią papriką)
Vištiena: 8.00 vnt. (po 4 kulšeles ir blauzdeles)
Lašinukai: 100.00 g (nedideliais kubeliais supjaustytų rūkytų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Vynas: 1.00 st. (baltojo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių čiobrelių lapelių arba 1/2 šaukštelio džiovintų)
Grietinė: 3.00 valg. š. (arba grietinėlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlių troškinys su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 46
Kaip gaminti

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Papriką perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite storais šiaudeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2.Troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite česnaką, sudėkite vištieną, morkas, cukinijos pusžiedžius, papriką ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Dėkite šaukštą pomidorų pastos, suberkite imbierą, maltą aitriąją papriką, sezamus, rudąjį cukrų, sojų padažą, tarkuotas apelsinų žieveles, supilkite baltąjį vyną ir išmaišykite.

4.Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Atidenkite, padidinkite ugnį ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol skystis sutirštės. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 800.00 g
Vynas: 500.00 ml (baltas)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 arbat. š. (malta)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 8
Kaip gaminti

1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.

2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Išimkite. Česnaką nulupkite. Moliūgų riekeles, česnako skilteles ir saldžiąsias paprikas sudėkite į troškintuvą ir pakepinkite.

3.Supilkite vyną, 200 mililitrų daržovių sultinio, įmaišykite medų, vėl sudėkite kulšeles ir uždengę troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 45 minutes. Paskutines 15 minučių troškinkite atidengę.

4.Tuo tarpu užvirkite likusį sultinį. Manų kruopainius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir palikite 6 minutėms, po to išmaišykite šakute, supilkite likusį aliejų. Kulšeles paskaninkite druska ir pipirais. Raudonėlius nuplaukite, susmulkinkite, apibarstykite kulšeles. Tiekite su kuskusu.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kulšelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Moliūgai: 650.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 10.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Vynas: 400.00 ml (sausas arba sultinys)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Kuskusas: 250.00 g
Raudonėliai: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos troškinys su ryžiais ir moliūgu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Nedideliame aliejaus kiekyje apkepkite vištienos gabaliukus. Kiekvieną puselę kepkite maždaug po 5–6 minutes. Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais (arba paukštienos prieskoniais). Apkeptus gabaliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išvirtus ryžius sumaišykite su pakepintais pievagrybiais ir svogūnais. Ryžius su grybais pasūdykite ir paskaninkite juodaisiais pipirais.

3. Į atskirą indą sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus moliūgus, obuolius ir petražoles. Obuolių dėkite tik tuo atveju, jei mėgstate kiek neįprastus patiekalus, jei ne – geriau pomidorai.

4. Talpaus troškintuvo dugną truputį patepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite ryžius, vištieną bei daržoves. Viską dar kartą pabarstykite druska arba mėgstamu prieskonių mišiniu. Troškintuvą uždenkite ir maždaug 40 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę.

5. Kai išjungsite orkaitę, troškintuvą iš jos išimkite tik po 15–20 minučių. Atskiro garnyro šiam patiekalui nereikia.

Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kumpelių)
Moliūgai: 400.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba pomidoras didelis)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

08:55
00:20
46:42

Esports namai

Lietuviškas verslas

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką