Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 14, 17:27

Gardus lėtai virtos sprandinės kepsnys atrodo prabangiai, o paruošiamas paprastai ir greitai

Gardus lėtai virtos kiaulienos sprandinės kepsnys kvepia ir atrodo prabangiai, tačiau jam paruošti reikia vos kelių ingredientų ir visai nedaug laiko.
Lėtai virtos sprandinės kepsnys
Lėtai virtos sprandinės kepsnys / 15min nuotr.

Ypatingos skonio mėsos paslaptis – ilgas gaminimas žemoje temperatūroje. Kaip sakė restorano šefas Deivydas Paspaliauskas, lėto kepimo kiaulienos sprandinės receptūra, kurios naudosime šiam patiekalui ruošti, sukurta drauge su „Rivonos“ mėsinės meistrais, tad mums jau nebereikės vargti ir gaišti.

Lėto kepimo sprandinės kepsniui reikės:

  • lėtai virtos „Rivonos“ sprandinės
  • aukšičuaios kokybės „Piemenėlio Excellence“ sviesto
  • portobello grybo
  • svogūno
  • petražolių
  • druskos
  • pipirų

Portabello grybo paviršių įpjauname, kaip vaizdo įraše rodo restorano šefas Deivydas Praspaliauskas, ir dedame į keptuvę apkepti ant sviesto su svogūnu, kurį perpjauname pusiau.

Kol kepa grybas ir svogūnas, lėtai keptą sprandinę išpakuojame, padažą atskiriame į atskirą indelį. Svogūnus ir portabello grybą paskaninę druska ir pipirais, pašauname 10 minučių į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Keptuvės, kurioje kepė grybas su svogūnais, neatvėsiname, tik pavalome popieriumi ir įdėję truputį sviesto ant nedidelės ugnies apkepame sprandinę.

Kol kepa mėsa, imame atskirto lėtai virtos mėsos padažo ir pakaitiname su smulkintomis petražolėmis.

Apkeptą sprandinę patiekiame su portabello gybu ir svogūnu, pagardindami žolelių bei sultinio padažu.

15min nuotr./Lėtai virtos sprandinės kepsnys
15min nuotr./Lėtai virtos sprandinės kepsnys

Kad būtų drąsiau, gaminti gardų ir efektingą patiekalą kviečiame drauge su D.Praspaliausku.

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką