Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardus patiekalas viename puode: vištienos troškinys su ryžiais, daržovėmis ir sūriu

Vis dar ilgoki besibaigiančios žiemos vakarai – puikus metas jaukioms vakarienėms su artimiausiais žmonėmis. Gardūs patiekalai, lydimi nuoširdžių pokalbių, nuteiks maloniai ir leis pamiršti dienos darbus. Tiesa, pakilią nuotaiką gali aptemdyti indų, kuriuos teks išplauti, gausa. Išeitis iš šios padėties – populiarėjantys vieno indo patiekalai, leidžiantys sutaupyti laiko ir mėgautis dalinimosi džiaugsmu.
Barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu
Barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu / Tinklaraštininkės nuotr.

Vieno indo patiekalai – tai puiki galimybė eksperimentuoti virtuvėje, leidžianti ne tik sutaupyti laiko, bet ir skatinanti sąmoningą vartojimą. Gaminant tokius patiekalus rekomenduojama pasitelkti vaizduotę ir panaudoti įvairius šaldytuve randamus ingredientus, taip išvengiant nereikalingo produktų švaistymo, rašoma „Daumantų“ pranešime žiniasklaidai.

Vis populiarėjantis patiekalas turi daug interpretacijų, tad vienas paruošimo būdas tiesiog neegzistuoja. Mėgstantys eksperimentuoti virtuvėje ir nesibodintys išbandyti naujų receptų gali rinktis iš gausybės variantų – Azijos, Amerikos ar Europos virtuvių įkvėptų vieno indo patiekalų.

Tokio tipo patiekalai nereikalauja labai daug pastangų, ilgo pasiruošimo ar gaminimui reikalingų indų gausos – jiems užtenka vienintelio indo, pjaustymo lentelės ir peilio.

Lengvai paruošiama vakarienė

Vieno indo patiekalus pamėgo ir maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ įkūrėja Asta Černė, kone kasdien stebinanti naujais receptais. Ruošdama įvairius patiekalus, ji prisipažįsta prikaupianti nemenkas stirtas indų, todėl vieno indo patiekalai jai ne tik išsigelbėjimas nuo prailgėjusios namų ruošos, bet ir malonus atradimas.

„Tikriausiai visi sutiks, kad dar svarbesni už indų skaičių yra visai kiti dalykai: geras skonis, ingredientų bei pagaminimo paprastumas ir greitis“, – pastebi A.Černė ir dalinasi lengvai paruošiamo vieno indo patiekalo, pagardinto slaptu ingredientu, receptu.

Barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu

Ingredientai (6 asm.):
(gaminimo laikas: 1 val.)

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 6 viščiukų šlaunelių mėsos be kaulo ir odos;
  • žiupsnis druskos;
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų;
  • 280 g BBQ klasikinio padažo;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 didesnė arba 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 1 skardinės (340 g) konservuotų kukurūzų;
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 150 g apvaliagrūdžių ryžių;
  • 3 stiklinės (750 ml) vištienos sultinio;
  • 125 g tarkuoto čederio sūrio;
  • patiekti: vyšninių pomidorų, šviežių petražolių, avokado, žaliosios citrinos.

Gaminimas:

1. Didesniame puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite druska ir pipirais pagardintus šlaunelių mėsos gabalėlius ir apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių, kol apskrus. Kepančius gabalėlius dosniai aptepkite BBQ padažu (neturite sunaudoti jo viso – tik tiek, kad apteptumėte vištieną iš visų pusių). Kol viena pusė kepa, aptepkite kitą pusę; tuomet apverskite ir aptepkite jau apkepusią pusę. Išimkite iš puodo (ar keptuvės), perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

2. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintą svogūną ir mažais kubeliais susmukintas morkas. Vis pamaišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę. Suberkite lęšius, raudonąsias pupeles ir išmaišykite. Suberkite ryžius ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol ryžiai taps skaidrūs.

3. Supilkite vištienos sultinį, sudėkite likusį BBQ padažą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės. Sudėkite apkeptus vištienos gabalėlius, įsprauskite juos tarp ryžių. Uždenkite puodą (ar keptuvę) dangčiu ir kaitinkite apie 30 minučių, kol ryžiai sugers skystį, o vištiena bus visiškai iškepusi.

4. Ant viršaus suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartą uždenkite dangčiu – pakaitinkite tiek, kad sūris išsilydytų.

5. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite su mėgstamais priedais. Puikiai tiks perpus perpjauti vyšniniai pomidorai, šviežios petražolės, riekelėmis pjaustytas avokadas ir žaliosios citrinos skiltelė.

Tinklaraštininkės nuotr./Barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu
Tinklaraštininkės nuotr./Barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys su sūriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius