Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 kovo 19d. 09:00

Gardžiai ir greitai vakarienei – žuvies maltinukai: 9 receptai

Žuvies maltinukai
Vida Press nuotr. / Žuvies maltinukai

Žuvį valgyti sveika ir, priešingai, nei, tarkime, raudona mėsa, ji puikiai tinka vakarienei. Kai pabos paprasčiausia kepta žuvis ar jos filė, pasigaminkite maltinukų. Jiems tiks nemažai žuvies rūšių, iš kurių nesunku išrinkti kaulus.

Receptai
Receptas: Lašišų maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 12
Kaip gaminti

1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus.

2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Atsargiai įmaišykite likusią lašišą ir smulkintas petražoles. Suformuokite iš tešlos vienodo dydžio maltinius, apvoliokite miltuose, išdėliokite ant lėkštės, uždenkite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

4. Apkepkite maltinukus keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite į skardą, pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 10–15 min.

5. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite grietinėlę ir citrinų sultis, pasūdykite, įberkite smulkintų petražolių arba svogūnų laiškų. Patiekite lašišų maltinukus su grietinėlės padažu ir bulvių koše.

Ingredientai
Lašiša: 350.00 g
Bulvės: 350.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 25.00 ml (riebios)
Sviestas: 40.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Miltai: 50.00 g (apvolioti maltinukams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karališki žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.5 / 17
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min.

2. Likusį svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės.

3. Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.

4. Praaušusią žuvį išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną perkoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.

5. Į vieną dubenį sudėkite žuvį, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus ir plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite perkošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais.

6. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio maltinukus.

7. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsėlių. Kiekvieną maltinuką pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Paruoštus maltinukus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2 val.

8. Paskui iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (po 5 min. kiekvieną pusę) ir arba iš karto patiekite, arba laikykite šiltoje orkaitėje.

Ingredientai
Žuvis: 275.00 g (rūkytos menkės ar jūros lydekos)
Lašiša: 175.00 g (šviežios)
Pienas: 450.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių ir žiupsnelis maltų)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 kietai virti kiaušiniai)
Bulvės: 275.00 g
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų petražolių lapelių)
Krapai: 1.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (truputis miltų maltinukams pavolioti)
Džiūvėsiai: 50.00 g (truputis džiūvėsėlių maltinukams pavolioti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies kotletai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 33
Kaip gaminti

1.Riekelėmis supjaustytą batoną užpilkite karštu pienu ir palikite mirkti. Žuvį ir nuluptus svogūnus sumalkite mėsmale.

2.Į žuvies faršą sudėkite išmirkusį batoną, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išminkykite ir formuokite kotletus.

3.Kiekvieną kotletą pavoliokite džiūvėsėliuose ir keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite, kol gražiai apskrus (maždaug po 5 min. kiekvieną pusę).

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (baltos žuvies filė)
Duona: 100.00 g (batono)
Pienas: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kotletams kepti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų kotletai su špinatų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 16
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20–30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo formuokite didesnius kotletus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus. Sudėkite kotletus į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite orkaitėje dar 15 minučių.

2. Špinatus nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite špinatus ir maišydami kepkite kelias minutes, supilkite grietinėlę, suberkite pipirus, druską, žiupsnelį citrinų žievelių ir maišydami troškinkite, kol padažas pradės tirštėti. Tiekdami ant kotletų užpilkite padažo.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (lašišų)
Linų sėmenys: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Žuvies prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - kotletams ir nutarkuotų žievelių - padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios - padažui)
Špinatai: 400.00 g (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (2 -3 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2 - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 18
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
  2. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 450.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelio poro baltosios dalies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 31
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  2. Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
  3. Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
  4. Galima patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir daržovių salotomis.
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (jūros lydekos filė)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė su lupena virta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (kapotų lapelių)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šiaurietiški menkės kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Menkės filė sumalkite. Kiaušinį suplakite ir supilkite į menkės masę. Sudėkite visus ingredientus ir gerai išminkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, drėkindami rankas iš menkės masės suformuokite kotletus ir kelias minutes kepkite keptuvėje apversdami, kol abi pusės gražiai paruduos.

3. Kotletai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei juos valgysite karštus, garnyrui tinka bulvių košė ir kopūstų salotos „su rūgštele“. Joms kopūstą sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite (jei pjaustote, tai tada būtinai smulkintą kopūstą paminkykite rankomis, kad suminkštėtų), įdėkite smulkintų svogūnų arba svogūnų laiškų, cukraus ir druskos pagal skonį, apšlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.

Ingredientai
Menkė: 1.00 kg (filė)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (trintų)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų; arba petražolių, ką labiau mėgstate)
Majonezas: 1.00 valg. š. (arba grietinės)
Aliejus: 0.50 st. (kepimui)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 53
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.

2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.

3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.

4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.   

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (šviežios baltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Morkos: 1.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pienas: 1.00 st.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traškūs lašišos kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį sudėkite gerai nusunktą lašišą, pusę puoduko kukurūzinių dribsnių, majonezą, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus ir garstyčias. Viską išminkykite.

2. Iš vientisos masės drėgnomis rankomis suformuokite keturis kotletus. Likusius dribsnius suberkite į dubenį ir juose iš abiejų pusių apvoliokite kotletus. Kotletus sudėkite į skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Tiekite su totorišku padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Lašiša: 2.00 vnt. (skardinės konservuotų)
Dribsniai: 100.00 g (puodelis - kukurūzų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 arbat. š. (kapoti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5-1 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Romų muziejuje: kaip mitai virto tikrove ir kodėl naciai juos žudė ne lageriuose

Sportas

Dar viena staigmena: po ginčytino įvarčio Šveicarija atėmė taškų iš Brazilijos

Pasaulis kišenėje

Ambasadorius D.Čekuolis: Lietuva prancūzams gali pasiūlyti tai, ko negali Marokas

Interviu Aktualu

Senojo lietuvių tikėjimo krivė apie Ramūną Karbauskį: įkūręs parką – romuviu netampi

Vardai

Jaunavedžiai princas Harry ir Meghan Markle – vėl vestuvėse: sveikino princesės Dianos dukterėčią

15min iš Maskvos Sportas

Meksikos nokdauną sugėręs vokiečių treneris J.Lowas: „Dabar mus turi išgelbėti patirtis“

Vardai

„KK2“ žurnalistė Liza Kogan pagimdė berniuką: „Sūnaus vardas būtinai turėjo būti iš L raidės“

Aktualu

Albertas Einsteinas savo žmonai buvo ne dovanėlė: ko jis reikalavo?

Vaizdai iš oro: sausros išdegintos Vilniaus ir Trakų apylinkės

Gyvenimas

Dėl nukarusio pilvo ir barnių su sutuoktiniu kaltas antinksčių nuovargis

Aktualu

G.Paluckas sako, kad valdantieji siekia jį eliminuoti iš rinkimų ir nukirpti finansavimą

Aktualu

Vandens krizė Indijoje: po dvejų metų šimtas milijonų žmonių nebeturės, ką gerti

24sek

Nuosprendis „Lietuvos rytui“: lemtingas kėlinys ir nemalonios „Žalgirio“ staigmenos

Gyvenimas

Tikras seksas: terapeutai iš naujo apibrėžė, kas svarbu intymiame gyvenime

Maistas

„Prezidento 50“ – restoranas, kuriame tauragiškiams įprasti patiekalai kuriami „su cinkeliu“

Gyvenimas

Sporto specialistas apie jaunimo pasirengimą ginti tėvynę: iš dešimties vos trys paneštų ekipuotę

Vardai

Ryčio Žvagulio žmona tapsianti Laura Navikaitė mergvakarį atšventė draugių būryje

Aktualu

Savanoriai turės galimybę pamatyti popiežių iš arčiau

Aktualu

Mokyklų vadovai sunerimę: ar nuotraukos garbės lentoje – duomenų apsaugos reglamento pažeidimas?

Aktualu

Visagine studijuoti likęs Ernestas Višnevskij: ir provincijoje yra ką veikti

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Romų muziejuje: kaip mitai virto tikrove ir kodėl naciai juos žudė ne lageriuose

Sportas

Dar viena staigmena: po ginčytino įvarčio Šveicarija atėmė taškų iš Brazilijos

Pasaulis kišenėje

Ambasadorius D.Čekuolis: Lietuva prancūzams gali pasiūlyti tai, ko negali Marokas

Interviu Aktualu

Senojo lietuvių tikėjimo krivė apie Ramūną Karbauskį: įkūręs parką – romuviu netampi

Aktualu

Savanoriai turės galimybę pamatyti popiežių iš arčiau

Aktualu

Mokyklų vadovai sunerimę: ar nuotraukos garbės lentoje – duomenų apsaugos reglamento pažeidimas?

Aktualu

Visagine studijuoti likęs Ernestas Višnevskij: ir provincijoje yra ką veikti

24sek

Atėnų „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi triumfavo prieš „Olympiakos“ Graikijoje

Pasaulis kišenėje

5 faktai apie Australiją: ko saugotis tualete ir kodėl australai žino Lietuvą?

Sportas

Sensacija Maskvoje – Meksika pribloškė pasaulio čempionę Vokietiją

Vardai

Selena Gomez už 2,8 mln. dolerių parduoda namą Los Andžele su levandų sodu: apžiūrėkite

Interviu 24sek

Savo tėvui bronzą paskyręs Kazys Maksvytis: „Laivas nesudužo“

24sek

Bronza keliauja į Klaipėdą: „Neptūnas“ palaužė „Lietkabelį“ Panevėžyje

Aktualu

Algalapius pamatę medikai vėl žada streikuoti

Aktualu

Savo išgertuves tiesiai per „feisbuką“ transliavę Kybartų pataisos namų kaliniai sulaukė nuobaudų

Aktualu

D.Trumpo teisininkas ragina ištirti procesą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus

Kultūra

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti kitą savaitę?

Aktualu

Neringoje užsiliepsnojo miškas – išdegė 10 arų miško paklotės

Laisvalaikis

Aukcione už 240 500 eurų parduotas „Mažojo princo“ autoriaus iliustruotas meilės laiškas

Aktualu

Bazilionų mokyklai R.Ozolas paliko atgimimo geną – būk originalus ir nemirsi

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Dienos šviesa

Video

Maistas

30 geriausių restoranų

Remontas be nervų

Sveikata

Grožis vasarą

Pinigai mano ateičiai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką