Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardžiai vakarienei – faršo patiekalai

Šaltas oras dažniausiai priverčia įsisupti į šiltesnius drabužius. Taip pat – rinktis karštus ir sočius patiekalus. Skanaus!
Pikantiška faršo sriuba
Pikantiška faršo sriuba / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Spagečiai su padažu
Receptas: Spagečiai su jautienos faršo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (pakuotė spagečių)
Jautiena: 200.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (su bazilikais)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.

2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.

4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.

5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 160
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Tortilijos su faršu
Receptas: Tortilijos su faršu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 172
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (mėgstamo)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (po žalią ir geltoną)
Nedidelė skardinė meksikietiško daržovių mišinio (kukurūzai, raudonosios pupelės, žirneliai) 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 250.00 g (indelis meksikietiško pomidorų padažo „Taco“)
Maltos mėsos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (saujelė tarkuoto brandinto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite aliejuje.

2. Faršą sumaigykite šakute, pabarstykite maltos mėsos prieskoniais, sumeskite į keptuvę ir ant mažos ugnies kepinkite, kol patamsės.

3. Tada sukrėskite gerai nuvarvintą daržovių mišinį, pomidorų padažą ir dar 8 minutes pakaitinkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis.

5. Ant papločių krėskite po kelis šaukštus kepinto faršo, tada berkite smulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, tarkuoto sūrio, išdėliokite skirtingų spalvų paprikų juosteles.

6. Tortilijas susukite voleliu ir kelioms minutėms, kad sušiltų ir išsilydytų sūris, pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su bazilikų lapeliais.

Suskleisti
Maltos mėsos blyneliai
Receptas: Maltos mėsos blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - tešlai ir 1 virtas - padažui)
Miltai: 200.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir padažui)
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Krapai: 10.00 g (padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.

2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.

3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.

4. Pagaminkite padažą: susmulkinkite virtą kiaušinį ir sumaišykite su grietine, majonezu, krapais.

Skanaukite karštus su paruoštu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Įdarytos paprikos
Receptas: Sojų faršu įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Sojos: 200.00 g (faršas)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Ryžiai: 125.00 g (virti ryžiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į faršo masę sudėkite kepintą svogūną, įberkite smulkintų petražolių, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių ir išmaišykite.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir prikimškite įdaro. Galite kepti orkaitėje arba troškinti puode kaip balandėlius.

4. Valgykite su žaliomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar duona.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiška faršo sriuba
Receptas: Pikantiška faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 50
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 300.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 indeliai, konservuoti be odelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Sultys: 400.00 ml (apelsinų)
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 3.00 g (malta)
Čiobreliai: 3.00 g (džiovinti)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronai su vištienos faršu
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 85
Receptas
Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu
Receptas: Troškinys su perlinėmis kruopomis ir faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 178
Receptas
Ingredientai
Perlinės kruopos: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 300.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (0,25 šaukštelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio džovinti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Kaip gaminti

1.Perlines kruopas išvirkite vandenyje, pagardinkite druska. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

2.Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas, svogūnus ir faršą apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, pagardinkite druska, pipirais.

3.Sudėkite pjaustytus pomidorus ir pakaitinkite dar 3–4 minutes. Viską iš keptuvės sukrėskite į puodą su perlinėmis kruopomis, gerai išmaišykite ir dar 5 minutes troškinkite.

4.Tiekite apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
Receptas: Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (blynams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (blynams)
Miltai: 4.00 valg. š. (4 - 5 blynams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (apvolioti)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - blynams ir įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (blynams ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos, įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Grybai: 200.00 g (konservuoti, tinka ir pievagrybiai - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkytas kiaulienos - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.

2. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Baigdami kepti suberkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpį, pabarstykite pipirais ir druska.

3. Šlapiomis rankomis formuokite blynus, į vidų dėkite įdaro, gerai suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvėje. Tiekite su grietine, paskaninta žolelėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Vištienos faršo sriuba
Receptas: Vištienos faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 83
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 vištienos filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli kvapnieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais.

2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir sudėkite apkeptą faršą, pjaustytas morkas.

3. Sriubą virkite 10–15 minučių, tuomet suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir virkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
 Maltos mėsos guliašas
Receptas: Maltos mėsos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (mėgstamo faršo)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (žalioji ir raudonoji)
Pievagrybiai: 250.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką.
  2. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui smulkinkite ir į keptuvę berkite grybus ir cukiniją. Pagardinkite bazilikais, uždenkite ir troškinkite 2–3 minutes. Įberkite maltos paprikos, išmaišykite ir paragaukite: jei dar reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite pakepintą maltą mėsą ir trintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 15 minučių, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Maltos mėsos guliašą tiekite su pita.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių košė su faršu
Receptas: Bulvių košė su faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 138
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Jautiena: 200.00 g (malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa)
Vanduo: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
  2. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir  gerai išmaišykite.
  4. Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
  5. Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius