Dabar populiaru
Publikuota: 2015 liepos 1d. 16:00

Gardžiai vakarienei – įvairūs blyneliai

Blynai su mėlynėmis
Shutterstock nuotr. / Blynai su mėlynėmis

Blynelius greitai paruošite, o kadangi ant stalo gausėja sezoninių uogų, šio patiekalo skonis bus tikrai neįtikėtinas. Gardžios ir burnoje tirpstančios vakarienės!

Receptai
Receptas: Lietiniai su apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite padažą – pastovėjęs bent pusvalandį jis bus ir gardesnis, ir kvapesnis.

2. Padažui skirtus apelsinus ir citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles, iš apelsinų išspauskite sultis.

3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotas žieveles, kiek pakaitinkite. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite alkoholinius gėrimus ir palikite pastovėti – kaip jau minėjome, padažas įgaus fantastišką aromatą.

4. Paruoškite tešlą: į dubenį suberkite persijotus kvietinius miltus, druską, sukrėskite išplaktus kiaušinius ir įpilkite truputį pieno.

5. Kiek pamaišiusios tešlą, supilkite likusį pieną ir lydytą sviestą. Išplakite viską iki vientisos masės ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad išbrinktų.

6. Nedidelėje keptuvėje iškepkite blynelius ir padėkite šiltai.

7. Paruoštą padažą pakaitinkite, į jį sudėkite į keturias dalis perlenktus blynelius.

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (Tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 1.00 st. (Tešlai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Cukrus: 1.00 valg. š. (Tešlai ir padažui 100 g)
Apelsinai: 2.00 vnt. (Padažui; 2 apelsinų sulčių ir 2 šaukštai apelsinų žievelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; šaukštas citrinų žievelių)
Konjakas; padažui 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Apelsinų likeris „GrandMarnier“; padažui 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 10
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius užpilkite stikline šilto vandens ir palikite išbrinkti 2–3 val.

2. Uogas užpilkite cukrumi ir palaikykite 1–2 val.

3. Į išbrinkusius dribsnius įmuškite kiaušinį, suberikite miltus, druską bei uogas ir viską gerai išmaišykite.

4. Blynelius kepkite įkaitintame aliejuje ir jiems iškepus pabarstykite tarkuotu šokoladu ir cukrumi.

Recepto autorė Jolanta Sutkuvienė

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogos (šviežios arba šaldytos) 1.00 st.
Miltai: 2.00 valg. š. (kiekis priklauso nuo to, kokios uogos: jei šviežios – užtenka 2–3 valg. š., jei šaldytos – gali reikti ir 5 valg. š., nes jos skystina tešlą)
Cukrus: 100.00 g (gali prireikti daugiau, jeigu uogos rūgštokos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtiniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 23
Kaip gaminti

1. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sodą.

2. Kitame inde išplakite jogurtą su kiaušiniais.

3. Palaipsniui maišydama supilkite miltų mišinį. Gerai išmaišiusi, palikite 10-15 minučių pastovėti.

4. Įpilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.

5. Dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę ir kepkite. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai mentele apverskite ir dar minutę pakepkite. Kepkite ant labai nedidelės ugnies.

 

Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 g (pusė šaukštelio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. tirpintas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su obuoliais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 9
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.

2. Obuolius nulupkite, skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius ir apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite per visą plotį, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio. Kai blynas iš apačios paruduos, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę. Taip iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 130.00 g (1valg. š. tešlai, 100g - pagardams)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (pakelis - tešlai)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (pagardams)
Obuoliai: 2.00 vnt. (pagardams)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių, pagardams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Desertiniai blyneliai su obuolių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius.
  2. Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į keptuvę  ir kepkite apie 2 minutes. Įberkite cinamono, supilkite apelsinų sultis ir maišydami kaitinkite, kol obuolių padažas sutirštės. Dėkite šaukštą įdaro ant blynelio krašto ir užlenkite. Tiekite su plakta grietinėle.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml
Pienas: 400.00 ml
Cukrus: 50.00 g (3 arbat. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui)
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 20.00 g (įdarui)
Cinamonas: 2.00 g (1/2 arbat. š. - įdarui)
Sultys: 100.00 ml (apelsinų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 30
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vaniliniai varškės blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 106
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
  2. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
  3. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
  4. Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
  5. Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
  6. Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
  7. Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kefyras: 200.00 ml
Kreminė varškė: 150.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (nubraukto)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 vnt. (žiupsnelis maltos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 11
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 9
Kaip gaminti
Blyneliai
Blyneliai
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
  4. Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.

 

 

Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 310.00 ml
Sviestas: 100.00 g (60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Šokoladas: 50.00 g (50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 98
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

„Daugiau šypsenos“

Grąžinti verta

Kuriu ir apsaugau

„Susitikime lauke“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką