Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 17d. 10:00

Gardžiosios įdarytos paprikos: 15 mėsiškų ir vegetariškų receptų

Įdarytos paprikos
Vida Press nuotr. / Įdarytos paprikos

Įsisiūbavus įvairiaspalvių paprikų sezonui, būtų tikra nuodėmė nepasiruošti šių daržovių su įvairiausiais įdarais. Prisiekę mėsos gerbėjai, ko gero, rinksis prieskoniais paskanintos maltos mėsos įdarą, tačiau ne mažiau gardūs ir variantai be mėsos. Pagaliau, išbandykite kelis receptus ir nutarkite, pagal kurį iš jų paruoštos paprikos skaniausios.

Receptas: Rizotu įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 13
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.

3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.

4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.

5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Ryžiai: 150.00 g (rizoto)
Vynas: 100.00 ml (balto)
Vištienos sultinys: 700.00 ml (ar paukštienos)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Sviestas: 30.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š. (riebios)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 36
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius.

2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite stikliniame kepimo inde.

3. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, pagal skonį maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20–25 minutes 220ºC karštumo orkaitėje.

4. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu, apibarstytas smulkintomis žolelėmis.

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (4 skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Veršiena: 250.00 g (arba jautiena; malta)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Vynas: 1.00 valg. š. (balto sauso)
Ryžiai: 1.00 st. (virtų)
Fetos sūris: 100.00 g
Daržovių sultinys: 125.00 ml (Padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Padažui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų; pagal skonį)
Pomidorai: 250.00 g (Padažui; nedidelė skardinė konservuotų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Padažui; žiupsnis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį; maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Įdarytos paprikos su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 21
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas.

2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite.

3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas.

4. Skardą patepkite aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas ir pašaukite į orkaitę.

5. Paruoškite padažą: majonezą, pamidorų padažą išmaišykite ir pakaitinkite keptuvėje.

6. Iškepus įdarytoms paprikoms užpilkite padažą ir tiekite su bulvėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

 

Ingredientai
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 50.00 g (virtų)
Grybai: 50.00 g (termiškai apdorotų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Faršas: 350.00 g
Paprikos: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanai su mėsa paprikoje
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Morką sutarkuokite, baklažaną, svogūnus, pusę paprikos, česnakus susmulkinkite ir viską pakepkite aliejuje 5 minutes, kol suminkštės.

2. Maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis, įberkite mėgstamų prieskonių.

3. Paprikas padalinkite į keturias dalis, įdarykite mase ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (2,5)
Baklažanai: 120.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 50.00 g
Malta mėsa 200.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 16
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite kepurėles, išskobkite sėklalizdžius. Daržovių vidų pabarstykite druska, viršų ištepkite aliejumi. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde (šalia sudėkite ir kepurėles) ir 10 minučių pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę.

2. Ryžius 10–12 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir atvėsinkite.

3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite maltų pipirų, druskos, raudonėlių bei aitriosios paprikos mišiniu ir gerai išmaišykite. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir vis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Pabaigoje sukrėskite lydytą sūrelį ir dar kelias minutes pakaitinkite.

4. Į kiekvieną papriką krėskite paukštienos masės, apšlakstykite ją padažu, tada iki viršaus daržovių dubenėlius pripildykite ryžiais. Užvožkite „kepurėlėmis“ ir dar 15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

5. Tiekite pagardinusi namine daržovių tyre, puoštas šviežiais žalumynais.

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Ryžiai: 150.00 g
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Lydytas sūrelis 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Sojų faršu įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 7
Kaip gaminti

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į faršo masę sudėkite kepintą svogūną, įberkite smulkintų petražolių, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių ir išmaišykite.

3. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir prikimškite įdaro. Galite kepti orkaitėje arba troškinti puode kaip balandėlius.

4. Valgykite su žaliomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar duona.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Sojos: 200.00 g (faršas)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Ryžiai: 125.00 g (virti ryžiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vegetariškos įdarytos saldžiosios paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 16
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje iki aukso spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).

2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie porą minučių. Įdaras jau paruoštas.

3. Paėmusi paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.

4. Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas; jei tokio neturite, galite naudoti gilesnę kepimo formą ir uždengti ją folija). Į indą įpilkite tiek vandens, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.

5. Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 ºC orkaitę ir kepkite 30 minučių.

6. Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę  ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.

Patarimas! Ryžiais ir daržovėmis įdarytas paprikas galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip puikų garnyrą prie mėsos patiekalų.

Šaltinis: JI24.lt

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (didelės)
Ryžiai: 1.00 st. (maišelis)
Pievagrybiai: 2.00 vnt. (dideli, galima pakeisti kitais)
Morkos: 1.00 vnt.
Sūris: 1.00 sauja (puskietis, tarkuotas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 100.00 g (tyrė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: (troškintoms daržovėms) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos saldžiosios paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 7
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, išmirkytomis razinomis, pipirais, druska, ir čiobreliais. Paprikas perpjaukite, išvalykite vidų ir pridėkite paruošto faršo. Sudėkite paprikas į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.

2. Padažui skirtus miltus sumaišykite su trečdaliu stiklinės vandens, sudėkite grietinę, pomidorų pastą ir gerai išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais. Išimtas iš orkaitės paprikas apipilkite padažu ir dar troškinkite apie 10 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (įvairių spalvų, saldžiosios)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Razinos: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuotas "Džiugas")
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltas)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Pomidorų pasta:( 2- 3 valg. š. - padažui) 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 18
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.

4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Kuskusas: 200.00 g
Paprikos: 4.00 vnt. (raudonos saldžiosios)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 200.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovintų)
Petražolės: 4.00 valg. š. (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 28
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.

2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.

3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.

4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Riešutai: 2.00 valg. š. (kapotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5 kapotų - paprikoms aptepti)
Medus: 1.00 arbat. š. (paprikoms aptepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Žuvimis įdarytos paprikos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
1.0 / 3
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite.

2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti.

3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno išimkite į didelį dubenį ir pamaigykite, kad subyrėtų į gabalėlius. Sudėkite grūstus česnakus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis, aliejų, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite bulvių košę, pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta.

4. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas. Puseles sudėkite ant grotelių (geriau, kad viena su kita nesiliestų) ir kepkite 160 °C orkaitėje, kol kraštai pradės anglėti.

5. Praaušusias paprikas pridėkite paruošto įdaro ir patiekite kiekvieną puselę papuošus perpus perpjautu citrinų griežinėliu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Menkė: 250.00 g (išdarinėtų)
Paprikos: 4.00 vnt. (saldžiosios)
Bulvės: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 2.00 vnt. (4 griežinėliai ir sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g (malti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.

2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.

3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).

4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.

5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.

7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.

8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.

 

9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.

10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.

Ingredientai
Grikiai: 1.00 puodelis
Morkos: 5.00 vnt.
Brokoliniai kopūstai: 500.00 g
Paprikos: 5.00 vnt. (patinkančių spalvų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų mišinio)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Šalto spaudimo rapsų aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pomidorų tyrė: 5.00 valg. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 5
Kaip gaminti

1. Nupjaukite viršutinę paprikos dalį ties koteliu. Pašalinę sėklas, paprikas apvirkite maždaug apie dešimt minučių. Ištraukę iš verdančio vandens palikite atvėsti.

2. Sumaišykite faršą, ryžius, troškintus pomidorus, sviestą, šlakelį svogūnų sulčių bei norimą kiekį druskos ir pipirų. Sudėkite įdarą į paprikos vidų.

3. Įdarytas daržoves sudėkite į keptuvę, iki pusės įpilkite vandens ir troškinkite vidutinėje kaitroje, maždaug apie 45 min.

Ingredientai
Paprikos: 6.00 vnt. (žaliosios)
Ryžiai: 100.00 g (išvirtų)
Faršas: 60.00 g (iškepto)
Pomidorai: 40.00 g (troškintų)
Sviestas: 1.00 valg. š. (ištirpdyto)
Svogūnai: 1.00 vnt. (apie 1 valg. šaukšt. išspaustų sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varške, kumpiu ir sūriu įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite ir perpjaukite išilgai pusiau, pašalinkite sėklas.

2. Kepimo indą, kuriame tilps suguldytos paprikos, patepkite aliejumi ir sudėliokite paprikų puseles.

3. Ryžius apvirkite, kol bus beveik išvirę, bet dar kietoki. Supjaustykite kumpį nedideliais gabaliukais.

4. Dubenyje sumaišykite varškę (arba maskarponės sūrį), ryžius, parmezaną (kokį šaukštą pasilikite) ir kumpį, pasūdykite, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

5. Gauta mase pripildykite paprikų puseles, pabarstykite likusiu parmezano sūriu.

6. Šaukite kepti į iki 180 g įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min. – kol paprikos bus iškepusios, o įdarą dengiantis sūris gražiai išsilydęs ir auksinis. Skanaus!

Ingredientai
Paprikos: 4.00 vnt. (panašaus dydžio saldžiosios raudonosios)
Ryžiai: 5.00 valg. š.
Parmezano sūris: 100.00 g (sutarkuoto)
Kumpis: 80.00 g (virto)
Maskarponės sūris: 100.00 g (arba kreminės varškės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Įdarytos paprikos
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 23
Kaip gaminti

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis. 

2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.

3. Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite. 

4. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.

5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus.

6. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogės: 30.00 g (juodųjų be kauliukų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 6.00 vnt. (vyšniniai)
Kuskusas: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Sūris: 40.00 g (tarkuoto brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rozmarinai: 5.00 g (šakelė šviežių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

01:50
00:43
01:56

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką