Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2017 birželio 29d. 14:02

Gelbstimės nuo karščio: 10 šerbetų ir granitų receptų

Granita
Vida Press nuotr. / Granita

Vasarą daugelis ir šiaip maitinasi lengvesniais patiekalais, o atslinkus tropiniam karščiui į šaldytuvą žvilgčiojame norėdami atsivėsinti, ne pavalgyti. Kai termometro stulpelis šoka aukščiau 25 laipsnių, pats metas šaltiems vaisiniams, uoginiams skanėstams – šerbetams, granitoms. Jie suteiks šiek tiek maistingųjų medžiagų, o svarbiausia – atvėsins!

Receptai
Receptas: Uogų granita
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 6
Kaip gaminti

1. Uogų granitą galite ruošti iš vienos rūšies arba skirtingų uogų. Iš puodelio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, atvėsinkite. Išspauskite citrinos sultis.

2. Uogas pertrinkite per sietelį, prieš tai galite sutrinti jas elektriniu maišytuvu. Sumaišykite uogų tyrę, citrinų sultis ir sirupą.

3. Supilkite į plastikinį ar metalinį indą, uždenkite ir porai valandų pastatykite į šaldiklį. Išimkite, suplakite elektriniu grūstuvu ir dar palaikykite šaltai bent 3 val., dar geriau – per naktį. Prieš patiekdama 10 min. palaikykite kambario temperatūroje. Patiekite atšaldytose stiklinėse.

Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 5 val.)

Ingredientai
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Avietės: 700.00 g (gervuogių, juodųjų arba raudonųjų serbentų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Arbūzinė granita
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.2 / 15
Kaip gaminti

1. Nuplaukite, nulupkite ir kubeliais supjaustykite arbūzą.

2. Ant silpnos ugnies kaitinamame vandenyje ištirpdykite cukrų.

3. Į smulkintuvą suberkite arbūzo gabalėlius ir šiek tiek pasmulkinkite. Masę apliekite gautu sirupu ir citrinos sultimis.

4. Viską supilkite į dubenį ir 2 val. palikite šaldymo kameroje. Nepamirškite kas 30 min. pamaišyti, susmulkinti stingstantį ledą.

5. Stiklines, kuriose patieksite granitą, atšaldykite. Skanaus!

Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg
Cukrus: 250.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis šerbetas
3 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą.

2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų.

3. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų.

4. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.

5. Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį.

6. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute.

7. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Citrinos: 5.00 vnt.
Mėtos: 30.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis ananasų šerbetas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pirmiausia įsitikinkite, kad ananasas gerai prinokęs. Nuplaukite jį, nulupkite žievę, išpjaukite kietą šerdį, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į trintuvą.

2. Paskui įpilkite vandens, suberkite cukrų ir viską gerai sutrinkite.

3. Gautą masę supilkite į ledų gaminimo aparatą ir apie 20 min. palaukite. Gaivūs ir sveikuoliški ledai paruošti!

4. Nenusiminkite, jei neturite ledų aparato. Tokiu atveju gautą šerbetą kelioms valandoms palikite šaldiklyje.

Ingredientai
Ananasai: 250.00 g
Vanduo: 150.00 ml
Cukrus: 90.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Melionų granita
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
2.7 / 6
Kaip gaminti

1. Melioną nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektrine trintuve.

2. Į puodą su vandeniu suberkite cukrų ir kaitinkite, kol ištirps. Nuolat pamaišydama, virkite, kol sirupas truputį sutirštės (apie 5-8 min.)

3. Į dubenį sukrėskite meliono masę, supilkite citrinos sultis ir atvėsusį sirupą. Išpaišykite. Masę dėkite į šaldytuvo kamerą ir šaldykite kas 20-30 min. pamaišydami šakute, kad granita būtų puri.

4. Granitą galėsite ragauti maždaug po 2 – 2,5 val.

Ingredientai
Melionas: 1.00 kg (gerai prinokusio)
Cukrus: 100.00 g
Vanduo: 125.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrusinių vaisių šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 45 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Citrinas ir apelsinus gerai nuplaukite, nupjaukite viršų, išskobkite vidų, citrinų „formeles“ įdėkite į šaldiklį.

2. Vaisių minkštimą su cukrumi išplakite iki tyrės. Supilkite vyną ir atsargiai išmaišykite. Masę krėskite į metalinį dubenėlį ir 4 val. įdėkite į šaldiklį.

3. Praėjus 3,5 valandoms išplakite baltymą ir sumaišykite jį su šaldyta vaisių tyre.

4. Mase pripildykite citrinų „formeles“ ir palikite šaldiklyje dar 30 minučių.  

Ingredientai
Citrinos: 4.00 vnt.
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Vynas: 200.00 ml (baltojo saldaus)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šerbetas „Granatas“
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Granatų sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite, įdėkite saują ledukų ir maišykite, kol ištirps.

2. Paruoštas sultis supilkite į platų indą ir dėkite į šaldiklį, kad sušaltų iki sniego košės. Sušalusias sultis sukrėskite į plaktuvą ir išplakite. Į platesnes taures dėkite po šaukštą ledų ir užpilkite sultimis. Tiekite tuoj pat.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Sultys: 600.00 ml (granatų)
Cukrus: 200.00 g
Ledai: (uogų) 6.00 valg. š.
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Braškių šerbetas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, supilkite sirupą, cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada supilkite sultis, įmeskite gerą saują ledukų ir plakite, kol masė taps vientisa.

2. Supilkite į plastikinį indą ir kelias valandas laikykite šaldiklyje. Beveik sustingusią masę vėl sukrėskite į plaktuvą ir paplakite. Sudėkite šerbetą į taures, papuoškite braškėmis ir tuoj pat tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Braškės: 800.00 g (šaldytos)
Sultys: 200.00 ml (citrinų)
Apelsinų sirupas: 40.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsinų šerbetas
2 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.0 / 8
Kaip gaminti
  1. 2 stiklines apelsinų sulčių sumaišykite su 1/4 stikline cukraus bei žiupsneliu druskos. Viską gerai išplakite, kad ištirptų cukrus.
  2. Gautą mišinį supilkite į plastikinį indą su dangčiu ir dėkite į šaldymo kamerą.
  3. Kas 30–40 min. atidarykite indą ir kruopščiai pamaišykite masę, kad ištirptų ledo kristalai. Pakartokite tai 3–5 kartus ir šerbetas bus paruoštas.
Ingredientai
Sultys: 2.00 st. (apelsinų)
Cukrus: 1.00 st. (1/4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Havajų“ šerbetas
8 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite šaldytas braškes, citrinų sirupą, supilkite sultis ir pieną. Viską labai gerai išplakite. Išpilstykite į taures ir įdėkite po šaukštą ledų.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Braškės: 500.00 g (šaldytos)
Citrinų sirupas: 50.00 g
Pienas: 400.00 ml
Ledai: (braškiniai) 200.00 g
Sultys: 100.00 ml (sušaldytų apelsinų, ananasų ar greipfrutų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Kijevo viešbučiai futbolo aistruolius pasitiko „su spausdinimo klaida“ kainose, bet lietuviams pasisekė

Aktualu

Kieta Širvintų ūkininko širdis: eržilą pasmerkė tamsai ir vienatvei, bejėgį kumeliuką – visiškam išsekimui

Gyvenimas

Išbandyta. Karinis kliūčių ruožas Rukloje – kai geriausiais draugais tampa pelkė ir purvas

Sportas

Kalifornijoje dominavusi R.Meilutytė galiausiai paleido pergalę iš rankų

Aktualu

Vainuto miestelio tragedija: subadyta moteris ligoninėje, o sugyventinis – smaugvirvėje

Vardai

57-erių Hugh Grantas pirmąkart žengė prie altoriaus: vedė mylimąją Anną Eberstein

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 gegužės 20 – 26 d.)

Verslas

Atleistieji IAE darbuotojai remiamų darbo vietų nesirenka

„Atsarginiai“: į kampą įvaryti čempionai, Ch.Paulo netektis ir L.Jameso dominavimas geriausių lygos penketų istorijoje

Vardai

Šeštą mėnesį nėščia Greta Lebedeva atrodo stulbinamai: kaip jai pavyko išsaugoti tokią figūrą?

Gyvenimas

„Dydis nesvarbu“ pataria: stilingas plius dydžio bikinis. Kaip išdrįsti jį apsivilkti?

Interviu Aktualu

Istorikas G.Kulikauskas – apie būdingiausius lietuvių bruožus: „Mes turime daug net XIX amžių siekiančių šaknų“

Sportas

Čempionų lygos finalininkų vertė – „Liverpool“ lyderis pranoksta C.Ronaldo

Gazas

Kasdienė bėda kai kuriems kauniečiams – neįrengti šaligatviai

Vardai

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas santuokos recepto dar nerado: teismas išskyrė jį su žmona Milda

15min recenzija Kultūra

Sotūs, nukerėti vaiduokliai: 13-oji Baltijos trienalė Šiuolaikinio meno centre

Maistas

Kai tingisi gaminti: 3 sveiki ir greiti receptai vasarai

Sportas

„Chelsea“ baigia derinti detales su treneriu, niekad nedirbusiu už Italijos ribų

Aktualu

Orai.lt: savaitgalis bus karštas

Interviu Sportas

Džiugas Bartkus – apie A.Skarbalių, klaidą sudarant sutartį ir simpatijas Prancūzijai

Naujienos

Verslas

Kijevo viešbučiai futbolo aistruolius pasitiko „su spausdinimo klaida“ kainose, bet lietuviams pasisekė

Aktualu

Palanga atidaro sezoną: plūstelėję svečiai nesulaukia žadėto karščio

Aktualu

Kieta Širvintų ūkininko širdis: eržilą pasmerkė tamsai ir vienatvei, bejėgį kumeliuką – visiškam išsekimui

Gyvenimas

Išbandyta. Karinis kliūčių ruožas Rukloje – kai geriausiais draugais tampa pelkė ir purvas

Sportas

Kalifornijoje dominavusi R.Meilutytė galiausiai paleido pergalę iš rankų

Aktualu

Vainuto miestelio tragedija: subadyta moteris ligoninėje, o sugyventinis – smaugvirvėje

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 gegužės 20 – 26 d.)

Gyvenimas

„Dydis nesvarbu“ pataria: stilingas plius dydžio bikinis. Kaip išdrįsti jį apsivilkti?

„Atsarginiai“: į kampą įvaryti čempionai, Ch.Paulo netektis ir L.Jameso dominavimas geriausių lygos penketų istorijoje

Vardai

57-erių Hugh Grantas pirmąkart žengė prie altoriaus: vedė mylimąją Anną Eberstein

Gazas

„4X4 Pasvalys racing team“ komanda Ladogos bekelės techninę komisiją įveikė „su mažais niuansais“

Verslas

Atleistieji IAE darbuotojai remiamų darbo vietų nesirenka

Vardai

Šeštą mėnesį nėščia Greta Lebedeva atrodo stulbinamai: kaip jai pavyko išsaugoti tokią figūrą?

Interviu Aktualu

Istorikas G.Kulikauskas – apie būdingiausius lietuvių bruožus: „Mes turime daug net XIX amžių siekiančių šaknų“

Sportas

Čempionų lygos finalininkų vertė – „Liverpool“ lyderis pranoksta C.Ronaldo

Vardai

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas santuokos recepto dar nerado: teismas išskyrė jį su žmona Milda

Maistas

Kai tingisi gaminti: 3 sveiki ir greiti receptai vasarai

Gazas

Kasdienė bėda kai kuriems kauniečiams – neįrengti šaligatviai

Vardai

J.Jankevičius – atvirai: „Mano 15 min šlovės baigsis ir vėl pardavinėsiu laikraščius sankryžoje“

Sportas

„Chelsea“ baigia derinti detales su treneriu, niekad nedirbusiu už Italijos ribų

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką