Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2020 lapkričio 10d. 12:48

Geležies ir geros savijautos pliūpsnis: su daržovėmis ir mėsa prisiminkite senas geras perlines kruopas

Druska ir Pipirai
Romas Dambrauskas ir Lina Barčaitė

Besijaukindami naujus skonius senoje virtuvėje, neretai pamirštame laiko patikrintus produktus. Perlinės kruopos – ne išimtis: gausios mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalis, kalcis ir magnis, dėl jų šios kruopos ir gardžios, ir sočios, ir dargi sveikos.

Ar ne to ypatingai ieškome savo pietų stalui pastaruoju metu?

Kulinarinėje laidoje „Druska ir pipirai“ šefė Lina Barčaitė ir žinomas atlikėjas Romas Dambrauskas ruošia kiaulienos, perlinių kruopų ir daržovių troškinį. Štai jums taliją saugančių pietų idėja!

Luko Balandžio / 15min nuotr./Perlinės kruopos su daržovėmis ir kiauliena
Luko Balandžio / 15min nuotr./Perlinės kruopos su daržovėmis ir kiauliena

Ingredientai (porcija 4 asmenų šeimai):

  • 200 g perlinių kruopų
  • 100 g virtų morkos
  • 40 g kepto svogūno
  • 100 g kukurūzų
  • 100 g konservuotų pupelių
  • žiupsnelio prieskonių
  • 300 g kiaulienos kumpio
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

  • Kiaulieną supjaustykite smulkiais gabaliukais. Dėkite į įkaitintą keptuvę, pilkite aliejaus ir apkepkite. Prieskonius berkite pagal skonį.
  • Kruopos išvirkite pasūdytame vandenyje.
  • Virtas morkas sutarkuokite burokine tarka.
  • Visus ingredientus sumaišykite, maišant dar patroškinkite 2–3 min.

SKANAUS!

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

26:32
00:48
26:34

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką