Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Genialumas slypi paprastume: kepsninės valdovės Agnės sąjungininkas – laiko patikrintas vištienos marinatas

„Devynis kartus iš dešimties vištienos krūtinėlės kepsnio sėkmę lemia tinkamai parinktas marinatas“, – pabrėžia šiuo klausimu neperkalbama 15min skaitytoja vilnietė Agnė. Prieš keletą metų į šeimos kiemą sostinės individualių namų kvartale vyro parvežta kepsninė moters nedomino ilgai. Vis dėlto pavasarį, karantino metu, Agnė perėmė pagrindinio grilio šefo šeimoje regalijas.
Vištienos krūtinėlės kepsnys
Vištienos krūtinėlės kepsnys / 15min skaitytojos Agnės nuotr.

„Mes labiausiai mėgstame vištieną. Ši mėsa suteikia daug galimybių eksperimentams, o svarbiausia – dažniausiai pavyksta gardžiai ir neapsunkina. Varijuojame – vieną kartą kepame visą nedidelį viščiuką, kitą – sparnelius, trečią – krūtinėlę.

Pastarąją iš naujo atradome šią vasarą, kai kepsninės vadžias perėmiau į savo rankas. Liūdesėlis tik vienas – ne visada krūtinėlę pavyksta pagaminti sultingą. Minutėle ant ugnies per daug – ir viskas: sausa, nuvilianti“, – pasakoja vilnietė Agnė.

Kepsninės valdovės niekada nenuvilia tik vienas tradicinis, laiko išbandytas vištienos krūtinėlės marinatas. Juo šįkart moteris dalijasi su 15min auditorija.

15min skaitytojos Agnės nuotr./Vištienos krūtinėlės kepsnys su tradiciniu marinatu ir garnyru
15min skaitytojos Agnės nuotr./Vištienos krūtinėlės kepsnys su tradiciniu marinatu ir garnyru

Reikės:

  • 4 vištienos krūtinėlės gabaliukų be kaulo ir odelės
  • ¼ puodelio balzaminio acto
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių
  • 2 arbatinių šaukštelių prieskonių mišinio „Lemon Pepper“
  • barbekiu padažo

Garnyrui:

  • 400 g šviežių nedidelių bulvių
  • 4 salotos lapų
  • 3 pomidorų
  • 3 agurkų
  • 5 ridikėlių
  • kario, pipirų ir druskos pagal skonį

Paruošimas:

Krūtinėlę nuplauname, nusausiname ir išmušame. Balzaminį actą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir prieskonius supilame į dubenį, tada krauname vištienos krūtinėlės gabalėlius. Apverčiame keletą kartų ir uždengiame dubenį. Statome į šaldytuvą ir laikome nuo 30 min. iki 2 val. Vištienos nebūtina marinuoti ilgai, kita vertus, šiuo marinatu to daryti ir nepatartina, kadangi jis susideda iš rūgštinių ingredientų.

Kiekvieną kartą prieš gamindama grilio patiekalus, išsivalau kepsninę. Ištepu grilį aliejumi. Taigi, švarią, aliejumi išteptą kepsninę įkaitiname iki vidutinės temperatūros, dedame krūtinėlę. Vieną pusę kepame 5–7 minutes, apverčiame, tiek pat laiko kepame ir kitą pusę. Geriausia naudoti maisto termometrą: vištiena bus paruošta, kai jos vidaus temperatūra pasieks 165°C.

Perkeliame mėsą iš kepsninės į lėkštes ir uždengiame ją aliuminio folija. Palaikome 5 minutes. Taip krūtinėlės viduje esančios sultys tolygiai pasiskirstys mėsoje ir neištekės į lėkštę su pirmu peilio pjūviu.

Kartu su krūtinėle grilyje kepame ir bulves. Šviežias nedideles bulves nuplauname, susmulkiname, apiberiame kario prieskoniais ir paskirstome tolygiai įsukdami į aliuminio foliją. Bulvių odelės nelupame, nes ji suteikia papildomą apsaugą nuo kaitros, ypatingą aromatą ir skonį. Bulves kepame apie 20–30 minučių.

Kol vištiena laukia folijoje, į lėkštę dedame salotos lapą, ant jo – gabaliukais smulkintus pomidorus, agurkus ir ridikėlius. Pabarstome prieskoniais. Atvėrę foliją, į lėkštes suberiame bulves. Į atskirą indelį įsipilame barbekiu padažą.

Kitą kartą paįvairinimui krūtinėlę galima įdaryti mocarelos sūriu ir špinatais.

Skanaus!

Pasidalinkite ir jūs savo receptais ir laimėkite net 5 kg griliui paruoštų marinuotų „Norfos“ kepsnių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius