Dabar populiaru
Publikuota: 2018 liepos 9d. 09:00

Gėrimai su vasaros gėrybėmis: nuo lengvų limonadų iki sočių kokteilių

Tirštasis kokteilis su serbentais
Vida Press nuotr. / Tirštasis kokteilis su serbentais

Vasarą reikia vartoti daugiau skyčių, ir, pageidautina, mėgautis sezoninėmis gėrybėmis. Padaryti ir viena, ir kita visai nesunku, jei pasiruošite gėrimų su dabar prinokusiomis uogomis, vaisiais – tai gali būti ir gaivūs natūralūs limonadai, kompotai, ir pusryčių patiekalą puikiai atstojantys tirštieji kokteiliai.

Receptai
Receptas: Kokteilis su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 17
Kaip gaminti

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį.

Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto banano.

Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus geriamojo)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pieno ir ledų kokteilis su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 13
Kaip gaminti

1. Išspaukite citrinos sultis.

2. Į maišytuvo indą suberkite mėlynes, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite pieną ir citrinų sultis, sukrėskite ledus ir gerai suplakite.

3. Supilkite kokteilį į aukštas taures, papuoškite uogomis, citrinos griežinėliu ar mėtų lapeliais.  

Ingredientai
Mėlynės: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 500.00 ml
Vaniliniai ledai (arba plombyro) 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gervuogių kokteilis
3 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.  

Ingredientai
Gervuogės: 2.00 st.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralaus)
Sultys: 1.00 st. (obuolių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Bananai: 1.00 vnt. (sunokęs)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Juodųjų serbentų ir apelsinų sulčių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Apelsiną supjaustykite nedideliais gabaliukais (su žievelėmis) ir sudėkite į ledukų formeles, pripilkite vandens ir užšaldykite.

2. Sultis sumaišykite su skystu ar pašildytu medumi. Jei norite gaivesnio kokteilio, sultis praskieskite gazuotu mineraliniu vandeniu. Į taures pridėkite šaldytų apelsino ledukų ir pripilkite atšaldytų sulčių.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Sultys: 500.00 ml (juodųjų serbentų ir 500ml apelsinų)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ketvirtis)
Medus: 5.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 36
Kaip gaminti
  1. Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Mėlynės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 14
Kaip gaminti
  1. Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt.
Avietės: 200.00 g
Serbentai: 200.00 g (juodųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurto ir mėlynių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 7
Kaip gaminti

Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite. Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes. Vėliau supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.

Ingredientai
Cukrus: 2.00 valg. š. (galite keisti medumi, klevų ar agavos sirupu)
Mėlynės: 1.50 st.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus)
Ledo kubeliai: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.2 / 30
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bananų ir mėlynių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas kokteilis. Jei matote, kad kokteilis neišeina tirštas, pilkite dar jogurto arba pieno. Ant viršus galite papildomai uždėti kelias atšaldytas mėlynes ir pabarstyti tarkuotu muskatu.

Ingredientai
Mėlynės: 150.00 g (šaldytų)
Bananai: 2.00 vnt.
Avižiniai dribsniai: 50.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralaus)
Pienas: 200.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
2.5 / 4
Kaip gaminti

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus. Skanaus!

Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt.
Mėlynės: 100.00 g (šaldytų)
Datulės: 4.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 4.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.8 / 6
Kaip gaminti

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Ingredientai
Migdolų pienas: 150.00 ml
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Gervuogės: 0.50 st.
Vyšnios: 0.50 st. (šaldytų, be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių ir trešnių kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.2 / 26
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų).

2. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą ir užpilkite uogas stiklainiuose. Juos sustatykite į didelį puodą su vandeniu ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje 20 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

 

 

 

Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (1 - 1,5 kg)
Trešnės: (1 - 1,5 kg) 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 1.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Braškių ir agrastų kompotas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.4 / 5
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku.

2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs.

3. Nukėlę puodą nuo ugnies, uogas išgriebkite į dubenį ir atvėsinkite (kad neprarastų formos). Užpilkite tuo pačiu atvėsusiu sirupu.

4. Kitą dieną uogas su sirupu išpilstykite į stiklainius ir kaitinkite 75 laipsnių temperatūros vandenyje apie 10 minučių. Iškelkite ir užsukite.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Agrastai: 1.00 kg
Braškės: 500.00 g
Vanduo: 1.00 l
Cukrus: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų limonadas su minkštimu
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.

2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atšaldykite ir tiekite su mėtomis ir ledukais.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (ar 1,5 st.)
Vanduo: 6.00 st.
Sultys: 1.00 st. (pusė st. citrinų)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų ir apelsinų limonadas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis.

2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį.

3. Į sultis supilkite gerai atšaldytą gazuotą vandenį, sumeskite apelsinų griežinėlius ir iškart tiekite.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vanduo: 700.00 ml (gazuotas)
Apelsinai: 5.00 vnt. (5-6)
Persikai: 10.00 vnt. (10-12)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus uogų kompotas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode užvirinkite 1 l vandens, įmaišykite cukrų. 

2. Karštą sirupą supilkite ant uogų, palaukite, kol atvės. Paragaukite. Jei kompotas išėjo rūgštokas, įmaišykite dar cukraus, jei per saldus – įspauskite citrinų sulčių. Uždenkite indą ir palaikykite šaltai bent 3 valandas.

3. Į stiklinį puodelį įmeskite ledukų, įpilkite kompoto, papuoškite serbentų kekėmis ir citrinų griežinėliais.

Pagaminsite per 10 min. (šaldymo laikas 3–4 val.).

Ingredientai
Vyšnios: 80.00 g
Avietės: 80.00 g
Serbentai: 80.00 g (raudonųjų)
Cukrus: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

01:09
01:21
04:05

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką