Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Geriname kraują: patiekalai su burokėliais, špinatais ir jautiena

Varškėčiai su špinatais
Astos Černės nuotr. / Varškėčiai su špinatais
Šaltinis: 15min
0
A A

Kad jaustumėtės energingai, neskaudėtų galvos, turite rūpintis savo sveikata. Kraujo būklė – labai svarbus rodiklis. Rinkitės patiekalus su produktais, kuriuose gausu geležies.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

JAUTIENA

Receptai
Receptas: Jautienos didkepsnis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (išpjovos)
Jautienos prieskoniai: 10.00 g (pusė pakelio jautienos didkepsnių prieskonių)
Aliejus: 50.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - jautienai ir morkų rutuliukams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bulvės: 450.00 vnt. (apie 200 g (2 vnt.) garnyrui ir 250 g morkų rutuliukams)
Šparaginės pupelės: 200.00 g (garnyrui)
Žirniai: 200.00 g (ankščių - garnyrui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (garnyrui)
Sviestas: 50.00 g (garnyrui)
Morkos: 250.00 g (morkų rutuliukams)
Manai: 40.00 g (morkų rutuliukams)
Žalumynai (mėgstamų - morkų rutuliukams) 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (morkų rutuliukams)
Džiūvėsiai: 50.00 g (maltų - morkų rutuliukams)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai.

2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve, įmaišykite virtas ir sumaltas bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus žalumynus, manų kruopas, pagal skonį pasūdykite, gerai išmaišykite.

3. Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite riebaluose, kol pagels.

4. Bulves nušveiskite šepetėliu ir iškepkite orkaitėje.

5. Šparagines pupeles ir žirnių ankštis kelias minutes pakaitinkite garuose, tada su smulkintu svogūnu ir druska apkepkite svieste.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Jautienos vyniotinis su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos jautienos, geriau imti ploną vientisą gabalą)
Svogūnai: 1.00 vnt. (ir įdarui 1 svogūnas)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 125.00 ml (sauso raudonojo)
Špinatai: 500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Įdarui; kietai virti)
Kumpis: 100.00 g (Įdarui; virto)
Morkos: 2.00 vnt. (Įdarui)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.

2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atšildykite ir nuspauskite, šviežius – stambiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, o kumpį – juostelėmis. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – aštuntadaliais.

3. Patieskite celofano lakštą, ant jo dėkite paruoštą mėsą, paskleiskite visus įdarui paruoštus produktus, susukite, stipriai suriškite virvele ir apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskui dėkite į karščiui atsparų indą, aplaistykite vynu, įmeskite gvazdikėliais prismaigstytą svogūną ir uždengus apie 1,5 val. kepkite 200 °C karštumo orkaitėje. Jei reikia, kepant įpilkite dar šlakelį vyno ar karšto vandens.

4. Nuo praaušusio vyniotinio nuimkite virvelę, celofaną. Porcijomis supjaustytą vyniotinį patiekite su virtomis bulvytėmis.

Receptai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Receptai
Receptas: Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Alyvuogės: 50.00 g (juodųjų)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Gražgarstės: 100.00 g (tinka bet kokios salotos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Marinuoti maži svogūnėliai 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji - padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.

2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.

3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.

4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.

5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptai
Receptas: Jautienos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (sprandinės)
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir žalia saldžioji)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rūkytų paprikų milteliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 2.00 vnt. (kvapnieji grūdeliais)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Jautienos sultinys: 1.00 l
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką.

2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą. Kepinkite apie 5 min. ir užpilkite sultiniu, pasūdykite.

3. Į puodą įmeskite lauro lapelius, pipirų grūdelius, suberkite paprikų miltelius ir troškinkite maždaug valandą arba kol mėsa taps minkšta. Paprikas  ir bulves supjaustykite nemažais kubeliais, suberkite į guliašą ir patroškinkite dar apie dvidešimt minučių, įmaišykite pomidorų pastą, paskaninkite pipirais. Patiekiant papuoškite petražolėmis.

ŠPINATAI

Receptas: Lazanija su varške ir špinatais

Receptai
Receptas: Špinatų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 50.00 g (2 saujelės jaunų lapelių)
Riešutai: 40.00 g (sūdytų braziliškų riešutų)
Paprikos: 5.00 g (šaukštelis smulkintos raudonos paprikos)
Spanguolės: 80.00 g (džiovintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui; pusės citrinos sulčių)
Medus: 1.00 valg. š. (Užpilui; skysto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (Užpilui; ryžių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Užpilui)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti

1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai būtų traškesni. Išimtus lapelius išdėliokite lėkštėje.

2. Spanguoles išmirkykite karštame vandenyje, nusausinkite, berkite ant špinatų. Ten pat berkite riešutus ir šakute trupintą sūrį.

3. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su medumi, aliejumi, citrinų sultimis, saldžiosios paprikos gabalėliais ir prieskoniais. Padažą palikite 15 min., kad susimaišytų prieskoniai, tada pilkite ant salotų.

4. Tiekite su orkaitėje ar keptuvėje pašildyta itališkos tamsios duonos riekele.

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Špinatai: 200.00 g
Fetos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite.

2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir apie 3 min. pakaitinkite, kad suminkštėtų.

3. Fetą sutrupinkite šakute, suberkite į špinatų masę, gerai išmaišykite, tada įdarą pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir džiovintais bazilikais. Atvėsinkite.  

4. Į aliejumi pateptą karščiui atsparią kepimo formą klokite vieną tešlos lakštą, tada sukrėskite įdarą, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų ir užklokite kitu lakštu.

5. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Receptai
Receptas: Orkaitėje keptas omletas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis ((malti))
Kietasis sūris: 105.00 g ((pvz. „Džiugas“))
Špinatai: 70.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. ((geltonoji))
Sviestas: 1.00 arbat. š. ((formai patepti))
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
  2. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgręžti.
  3. Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
  4. Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
  6. Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.

Jei šio omleto iš kart nesuvalgysite – galite ji pašildyti mikrobangų krosnelėje arba valgyti ir šaltą.

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Naminiai koldūnai su vištiena ir špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - 2 - tešlai)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 vištienos - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (pagal skonį - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kambario temperatūros vandenį, aliejų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Maišydami po truputį berkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir 20–30 minučių palikite kambario temperatūroje.

2. Faršą sumaišykite su grūstu česnaku, plikytais ir smulkintais špinatais, pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų. Ant pusės apskritimų dėkite faršo, o kitais užklokite. Kraštus labai gerai apspauskite, jei norite, suformuokite gėlytes.

3. Koldūnus virkite sūdytame vandenyje 10–12 minučių. Tiekite su sviestu ar grietine.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Receptai
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 54
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.

BUROKĖLIAI

Receptas: Įdaryti burokėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 43
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio virti)
Obuoliai: 6.00 vnt. (rūgštūs)
Ryžiai: 6.00 valg. š. (biriai virtų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinė: 100.00 g (15 proc. riebumo)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kapotų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais.

2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu.

3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą grietinės, užberkite riešutų. Į indą įpilkite truputį vandens, įdėkite sviesto ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptai
Receptas: Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 21
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotiniai sulteniai (pakuotė) 1.00 vnt.
Burokėliai: 6.00 vnt. (nedideli)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Pistacijos: 50.00 g (lukštentų)
Balzaminis padažas 2.00 valg. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pesto pasta (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su avokadais ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejaus ir Provanso žolelių mišiniu ir apie 20 min. kepkite karštoje orkaitėje, kol jų krašteliai taps traškūs.

4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir iki kreminės konsistencijos sumaišykite su trupintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.

5. Į lėkštes krėskite avokadų padažo, išdėliokite burokėlių griežinėlius, ant jų – po kelis šaukštus grietinėlės ir sūrio kremo, tada dėkite nuplautus ir nusausintus salotinių sultenių lapelius.

6. Lėkštės kraštelyje pritaškykite balzaminio padažo, tada pilkite truputį pesto ir išdėliokite pistacijas.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Receptas: Aukštaitiška burokėlių mišrainė

Receptai
Receptas: Burokėlių ir kriaušių salotos su feta ir balzaminio acto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kriaušės: 2.00 vnt.
Saulėgrąžos: 1.00 st. (sauja sėklų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 50.00 g
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Burokus gerai nuplaukite ir virkite ~30 min. šiek tiek pasūdytame vandenyje.
  2. Tuomet (kai jie jau šiek tiek suminkštės, bet dar nebus išvirę) juos sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis (galite naudoti ir kitokias, tiesiog būtent šios čia tinka tobulai), šalia padėkite kelias česnako skilteles ir burokus dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę ~25~30 min., kol visiškai suminkštės.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Burokėlių mišrainė su grietine
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virtų vidutinio dydžio)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite.
  2. Įberkite į burokėlius, kmynus, pipirus, pasūdykite, smulkiai supjaustytą svogūną.
  3. Įkrėskite grietinę ir mišrainę gerai išmaišykite.
Receptai
Receptas: Burokėlių blyneliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 500.00 g (virtų)
Manai: 120.00 g
Vanduo: 120.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
  2. Manų kruopas užpilkite vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų.
  3. Išbrinkusias kruopas sudėkite į dubenėlį su tarkuotais burokais.
  4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  6. Formuokite nedidelius apvalius blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.
  7. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, tuomet perkelkite į lėkštes.
  8. Patiekite šiltus su bulvių koše. Skanaus!
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką