Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintarės pyragas su varške ir šilauogėmis: sveikuoliška, bet patiks ir užkietėjusiems smaližiams

Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „Gyvenkime sveikiau“ autorė Gintarė nuolat stebina įdomiais, o svarbiausia – sveikais ir maistingais kulinariniais atradimais. Pasirodo, kad sveikesnės sudėties gali būti ir šventiniai pyragai. Sakote, kokie dar šventiniai pyragai, kai didžiausia pavasario šventė tik ką pralėkė? O galbūt vertėtų šventę su namiškiais susikurti ir be didesnės progos?
Gintarės pyragas su varške ir šilauogėmis: sveikuoliška, bet patiks ir užkietėjusiems smaližiams
Gintarės pyragas su varške ir šilauogėmis: sveikuoliška, bet patiks ir užkietėjusiems smaližiams / Asmeninio archyvo nuotr.

Sveikesnės sudėties Gintarės desertui prireiks miltų, kiaušinių, varškės, graikiško jogurto, sviesto, šilauogių ir agavų sirupo. Pastarasis kepinyje atlieka cukraus funkciją.

„Šiam pyragui labiausiai tinkami „DVARO“ produktai, šiuo atveju – varškė ir sviestas. Kad desertas būtų sodresnio skonio, varškę kepiniams visada naudoju 9 proc. riebumo“, – pasakoja Gintarė.

Asmeninio archyvo nuotr./Gintarės pyragas su varške ir šilauogėmis: sveikuoliška, bet patiks ir užkietėjusiems smaližiams
Asmeninio archyvo nuotr./Gintarės pyragas su varške ir šilauogėmis: sveikuoliška, bet patiks ir užkietėjusiems smaližiams

Varškės ir šilauogių pyragas

Ingredientai:

  • 300 g viso grūdo miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 700 g DVARO 9% varškės
  • 4–5 šaukštai graikiško jogurto
  • 200 g saldžios grietinėlės DVARO sviesto
  • šilauogės
  • 5–7 šaukštai agavų sirupo

Gaminimas:

  1. Miltus sumaišome su šaltu, burokine tarka sutarkuotu sviestu. Įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame jį į šaldymo kamerą, kol pasiruošiame įdarą.
  2. Įdarui varškę sumaišome su kiaušiniu ir graikišku jogurtu, viską gerai išmaišę pertriname masę šakute ir pilame agavų sirupą. Gintarė jį naudoja kaip natūralų saldiklį – vietoje jo galime rinktis kitą savo mėgstamą. Nors pyrago tešla iš savęs nėra saldi, tai kompensuoja saldesnis įdaras. Vis dėlto mėgstantiems valgyti saldžiau Gintarė pagal poreikį siūlo papildomai įdėti stevijos ar kito saldiklio.
  3. Ištraukiame tešlą, dalijame ją į dvi dalis. Pirmąją dalį tarkuojame į skardą. Su šakute išlyginame dugną, kad pasidengtų visa skarda. Dedame įdarą – varškės masę ir šilauoges, ant viršaus tarkuojame likusią dalį tešlos. Kepame orkaitėje, 180ºC temperatūroje, apie 45 min.
  4. Pyragui iškepus jį apibarstome kokoso drožlių milteliais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius