Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 8d. 09:00

Greitai, skaniai, sveikai: užkandžiai su naudingaisiais avokadais

Sumuštiniai su avokadu ir pesto
Vida Press nuotr. / Sumuštiniai su avokadu ir pesto

Tie, kas galbūt manė, jog visuotinis susižavėjimas avokadais – laikinas, stipriai klydo. O ir kaip susižavėjimas gali būti trumpalaikis, kai kalba sukasi apie skanų, itin naudingą vaisių, kuris gali gelbsti bet kada, kai reikia greitai, tačiau sveikai užkąsti. Rinkitės receptą ir gaminkite!

Sumuštiniai:

Receptai
Receptas: Avokadas ant skrebučio
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 19
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite duoną. Stebėkit, kad gerai įrustų ir būtų traški. Kol duona skrudinama, sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles ir sezamus.

2. Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kaulą, kiekvienoje avokado puselėje padarykite vertikalius įpjovimus ir naudodami šaukštą išimkite minkštimo riekeles. Ant jų išspauskite citrinos sulčių – tai sustabdys avokado rudavimą ir pridės puikaus skonio.

3. Avokadą paskirstykite ant skrudintų duonos riekių. Dosniai pabarstykite druska (ji puikiai išryškina avokado skonį ir tinka prie citrusų rūgštelės), šiek tiek čili ir riešutais, sėklomis, mini žalėsiais ar kitais pasiruoštais priedais. Kąskite šį kremiškiausią (nuo žodžio „kreminis“) ir traškiausią (paradoksas!) skrebutį.

Jei laukiate svečių, galite avokadą skrebučiams patiekti „pasidaryk pats“ stiliumi. Avokado puseles paskaninkite citrinos sultimis, druska, riešutais, sėklomis ir t.t., o šalia palikite peilį. Svečiai patys galės nuspręsti, kiek avokado norės užsitepti ant skrebučio. Ir jokio papildomo priedų barstymo – man patinka švarios grindys.

Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (tobulai sunokęs, geriausia – su tamsia odele)
Duona: 2.00 riekės (ruginės su raugu arba kitos mėgstamos)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (žaliosios)
Saulėgrąžos: 1.00 arbat. š.
Chia sėklos: 2.00 žiupsnelis
Druska: 2.00 žiupsnelis (jūros)
Čili paprikos dribsnių: 2.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokadų ir mocarelos sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 15
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
  2. Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
  3. Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
  4. Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.

„Santa Maria“ receptas.

 

Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Duona: 8.00 riekės (rupių miltų duonos)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų arba sviestas - kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Prieskoniai: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje))
Avokadai: 2.00 vnt.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (sulčių)
Pomidorai: 3.00 vnt. (sunokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (supjaustytas - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 28
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos:

Receptai
Receptas: Salotos su avokadais ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Mandarinai: 300.00 g
Cikorija: 50.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (didelė)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 7
Kaip gaminti

1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.

2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.

3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.

4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.

5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Ingredientai
Vanduo: 475.00 ml (375 ml kruopoms virti ir 100 ml padažui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Špinatai: 300.00 g
Halumi sūris: 225.00 g (supjaustyto riekelėmis)
Avokadai: 2.00 vnt. (maži, perpjauti pusiau)
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Tahini pasta: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite lašišą, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 20 min. 

  2. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.  
  3. Rekomenduojamas saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas.

 

Ingredientai
Lašiša: 90.00 g (filė)
Agurkai: 36.00 g (griežinėliais)
Avokadai: 36.00 g (griežinėliais)
Sultenės: 20.00 g
Burokėliai: 15.00 g (lapai)
Imbieras: 12.00 g (marinuotų)
„Nori“lapai:(plėšyti - saujelė) 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 58
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saulėgrąžų daigų salotos su avokadų kremu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.5 / 13
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, perpjaukite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Kartu supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite trintą česnaką, žiupsnelį pipirų, pagal skonį pasūdykite ir smulkinkite iki purios kremo konsistencijos.
  2. Saulėgrąžų daigus nuplaukite, nusausinkite ir gražiai išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus užkrėskite avokadų kremą. Galite papuošti žalumynais ar uogomis.
  3. Salotas galite valgyti vienas. Jos taip pat skanios su lašišų sumuštiniais, skrebučiais, įvairiomis duonelėmis.
Ingredientai
Saulėgrąžų daigai:(šviežių) 1.00 sauja
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Grietinėlė: 3.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 120
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kukurūzų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 17
Kaip gaminti
  1. Avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais, o žievę dėkite į lėkštę, kurioje bus patiekiamos salotos.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, alyvuoges mažais griežinėliais, paprikas – nedideliais kubeliais.
  3. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite, įdėkite nusausintus kukurūzus ir avokadus.
  4. Nedideliame indelyje sumaišykite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir Provanso žoleles, viską išmaišykite, pagal skonį pasūdykite.
  5. Į salotas supilkite padažą, išmaišykite ir išdėliokite į avokadų žieves.

 

Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Avokadai: 3.00 vnt. (sunokę)
Paprikos: 2.00 vnt. (1 raudoną ir 1 žalią saldžiąją)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Gelsvės: (lapelių) 1.00 sauja
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 157
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivios vištienos ir avokado salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 8
Kaip gaminti

1. Nuluptą obuolį, avokadą ir vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais, o svogūną smulkiai sukapokite.

2. Atskirai indelyje sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis. Gautu padažu užpilkite salotas ir viską gerai išmaišykite.

Ingredientai
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Avokadai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 0.50 vnt.
Jogurtas: 50.00 g (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 0.50 valg. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Kita:

Receptai
Receptas: Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 26
Kaip gaminti

1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.

2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.

3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.

4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.

5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono)
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (baltojo)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (labai smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų; arba laiškinių česnakų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos avokadų geldelės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 24
Kaip gaminti
  1. Iš avokadų atsargiai, kad nepažeistumėte odelių, išskobkite minkštimą.
  2. Jūros kopūstus 30 min. mirkykite vandenyje. Nusunkite vandenį, užpilkite aromatingu marinatu ir palaikykite 2 valandas vėsioje vietoje.
  3. Fermentuotus jūros kopūstus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Tada paruoškite iš jų salotas: suberkite džiovintas mirkytas morkas, smulkintus svogūnų laiškus, įpilkite šlakelį citrinų sulčių, sėmenų aliejaus, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Gerai išmaišykite ir patiekite avokadų geldelėse.

Aromatingas marinatas

Sumaišykite 1 laurų lapelį, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, kelis maltus gvazdikėlius, pusę šaukštelio kalendrų grūdelių, 1 šaukštą citrinų sulčių ir 2 šaukštus sėmenų aliejaus.

 

J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.
J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“

Ingredientai
Avokadai: 3.00 vnt. (tamsūs)
Jūros kopūstai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 valg. š. (džiovintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Aliejus: 2.00 valg. š. (sėmenų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų keturių pipirų mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokadų ir rikotos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 13
Kaip gaminti
  1.  Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (naminei rikotai)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi - naminei rikotai)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - naminei rikotai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Energinis avokadų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 135
Kaip gaminti
  1. Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
  2. Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
  3. Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Bananai: 1.00 vnt.
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Klaipėdos rajono mokykloje dalinti sąsiuviniai su P.Gražulio atvaizdu šokiravo moksleivės motiną

Aktualu

Kryme nugriaudėjo ir mažiausiai 10 žmonių pražudė galingas sprogimas: pasakoja ir apie šūvius

Verslas

Su Vyriausybe dėl SGD išlaikymo derėjęsi „Achemos grupės“ vadovai – atleisti

Aktualu

15min studijoje – pokalbis su A.Širinskiene ir M.Garbačiauskaite-Budriene dėl LRT veiklos išvadų

Aktualu

Ž.Šilgalis kaltina R.Šimašių vilniečių pinigų leidimu rinkimams, meras atšauna: „Fantazijos“

Aktualu

Teisingumo ir sveikatos apsaugos ministrai sutarė, kad ŽIV infekuotus kalinius gydys iš PSDF

Gyvenimas

Vyro stilius: geltona, žalia, raudona – kaip rudenį derinti šias spalvas?

Aktualu

Nuo STT agentu apsimetusio kaimyno nukentėjusi medikė apeliaciniu skundu nieko nepešė

Aktualu

Turkų dienraštis: garso įrašai rodo, kad Saudo Arabijos žurnalistui buvo nukirsta galva

Vardai

Pirma Baibos ir Mykolo Serdiukų kelionė po sūnaus gimimo: „Vežtis vaiką į tolimą Čikagą būtų iššūkis“

Gazas

Benediktas Vanagas bolido bandymų metu įvardijo, kas lems rezultatus „Dakare 2019“

Vardai

„Dydžio (r)evoliucijos“ išbandymas: gatvėje tik su bikiniu ir žeminančiais užrašais ant kūnų

15min iš Stambulo 24sek

L.Westermannas – apie chaotiškas derybas su „Žalgiriu“ ir Šarą jam sunkią akimirką

Verslas

Lietuvoje neišsitenkantys NT plėtotojai investuoja ir Latvijoje: sumos įspūdingos

Aktualu

R.Karbauskis pareikalavo atskleisti, kiek LRT darbuotojų atleisti dėl girtavimo

24sek

Geriausi europiečiai NBA: Jonas Valančiūnas pateko į dešimtuką

Sportas

Jau yra ryškus favoritas galimoje F.Mayweatherio ir Ch.Nurmagomedovo dvikovoje

Aktualu

Keturi sostinės liberalai oficialiai perėjo į opoziciją

Vardai

„X Faktoriaus“ scenoje – įspūdingo balso savininkė, dviejų vaikų mama Liana Pušnova

Aktualu

Klimatologai: Vėlinės bus vėsios, bet žiema ateiti neskubės

Naujienos

Gyvenimas

Pavasario tendencijos: kas pakeitė klasikinį smėlio spalvos lietpaltį?

Aktualu

E.Gentvilas nutekintą VSD pažymą pavadino desertu visuomenei

Vardai

Melania Trump trumpam žengė į dėmesio centrą: pristatė kampaniją „Būk geriausias“

Interviu 24sek

A.Milaknis: apie blogus momentus, kosminius tritaškius ir sunkią naujokų integraciją

Pasaulis kišenėje

Išskirtinis JAV kraštovaizdis: įspūdingiausi šalies ežerai

Aktualu

Europos kovos su sukčiavimu tarnyba tirs E.Jakilaičio, L.Šeškaus ir J.Morkūno įmonių sandorius

24sek

Užtartas J.Valančiūno treneris: „Skaudu, bet mes galime nuversti LeBroną“

Gazas

Konkurencija: kelyje link Varšuvos stovėjimo aikštelė neįsileidžia „Girteka Logistics“ vilkikų

Mokslas.IT

Kam amerikiečiams prireikė 2 skirtingų 5 kartos naikintuvų? Kuo jie skiriasi?

Aktualu

„Putinomika“ pasiekė savo ribas: Rusijos laukia reformos ar stagnacija?

Verslas

Vilniuje atidaryta moderniausia tekstilinė automobilių plovykla šalyje

Vardai

„Vienas prieš vieną“: apie S.Vaitulionio santykius su policija ir kodėl S.Nainė runkelius vogė

Kaip Ievai Zasimauskaitei seksis „Eurovizijos“ pusfinalyje?

Gyvenimas

Šeimos skausmas ir laimė: gimusi su cista galvoje, Zoe po dvejų metų nustojo kalbėti, o vėliau – ir valgyti

24sek

LeBrono metimai gniuždė iki galo – Jono Valančiūno sezonas baigtas

Aktualu

Orai.lt: temperatūros kreivė kils aukštyn

Gyvenimas

Kaip atsikratyti pilvo riebalų: 6 būdai

Aktualu

Rusijos opozicijos ateitis: režimo pokyčiai greitu metu neįmanomi, A.Navalną pakeis P.Durovas?

Gera keliauti kartu

Video

02:30
32:10
01:02

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką