Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 13d. 09:00

Greitas ir efektingas gardumynas – karštas šokoladas: 10 receptų Valentino dienai ir ne tik

Karštas šokoladas
Fotolia nuotr. / Karštas šokoladas

Karštas šokoladas – ne tik kavinėse ar per operos pertrauką skanaujamas desertas, jo nesunkiai galima pasiruošti ir namie. Dabar tam dar ir puikus metas: už lango lietinga, o ant nosies – Valentino diena. Rinkitės, kokį ruošite: tirštą, kabinamą šaukšteliu, ar skystesnį, kurį net galima susipilti į termosą ir traukti (dviese!) pasivaikščioti.

Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti

1. Į storadugnį prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, berkite muskato riešutą, įdėkite cinamono lazdelę bei džiovintą čili pipiriuką (jei naudojate) ir statykite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį 8–10 min., kad prieskoniai pritrauktų.

2. Perkoškite skystį į kitą puodą, statykite ant ugnies ir užkaitinkite (neužvirinkite!), suberkite kakavą, kapotą šokoladą ir plakdami šluotele dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps ir gėrimas bus vientisas.

3. Supilstykite paruoštą gardėsį į puodelius, ant kiekvieno jų viršaus uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės, užberkite truputį čili dribsnių (jei naudojate) ir tarkuoto šokolado.

Ingredientai
Pienas: 750.00 ml (geriau riebesnio)
Grietinėlė: 75.00 ml (skirtos kavai ir dar keli šaukštai išplaktos riebios patiekimui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovintas; nebūtinai)
Kakava: 25.00 g (skirtos gėrimui, o ne kepiniams)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (idealu – ne mažiau, kaip 70 proc. kakavos, stambiai sukapoto ir dar šiek tiek drožlių patiekimui)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paryžietiškas karštas šokoladas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Pakaitinkite pieną nedideliame puode.

2. Kai pienas bus pakankamai karštas, nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Jei norite tirštesnio gėrimo, grąžinkite puodą ant ugnies ir ant labai mažo karščio pakaitinkite apie 2–3 minutes, tik nepamirškite maišyti!

3. Paragaukite ir jei trūksta saldumo, suberkite cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų.

4. Šis skanėstas tampa dar geresnis kelias valandas pastovėjęs, o tada pakaitintas ir išpilstytas į nedidukus puodelius. Labai tinka ant kiekvienos porcijos viršaus užberti kelis kokybiškos druskos dribsnius.

Ingredientai
Pienas: 500.00 ml (3,25 proc. riebumo)
Juodasis šokoladas: 130.00 g (kuo kokybiškesnio, susmulkinto)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis karštas šokoladas
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

1. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieno ir vandens mišinį, suberkite imbierą, kakavos miltelius, sumažinkite kaitrą, gerai išmaišykite ir leiskite pavirti kelias minutes.

2. Nuimkite indą nuo ugnies, pasaldinkite, įberkite druskos, išmaišykite ir perkoškite į puodelius. Imbiero cukruje gabalėliais galite patrinti puodelių kraštelius, kad būtų daugiau skonio, galite mesti į gėrimą, tiesa, jie kiek pateš, bet papildomo skonio suteiks.

Ingredientai
Pienas: 300.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š. (ar agavų sirupo)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto šviežio arba malto)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kristalizuotas imbieras: 4.00 vnt. (gabaliukai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.3 / 6
Kaip gaminti

1. Puodelyje sumaišykite kakavą, cukrų, cinamoną ir porą šaukštų pieno iki tirštos košelės. Pusę gautos masės perdėkite į kitą puodelį.

2. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieną beveik iki virimo, o tada užpilkite juo tyrelę puodeliuose, įlašinkite šiek tiek vanilės ekstrakto, labai gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Ant gėrimo viršaus primėtykite zefyriukų, papuoškite puodelius įmerkdami cinamono lazdeles (jos pravers ir maišant gėrimą).

Ingredientai
Pienas: 300.00 ml (riebaus; tinka ir augalinis)
Kakava: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 0.30 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (patiekimui (nebūtina))
Zefyrai: 1.00 sauja (mažyčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su kardamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite pieną, sumeskite kardamono ankštis ir ant labai silpnos ugnies pakaitinkite 5–6 min.

2. Kitame puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.

3. Maišydami šokolado ir sviesto masę plona srovele supilkite į ją karštą pieną su kardamonais. Išmaišykite ir perkoškite į puodelius, įlašinkite po kelis lažus vanilės ekstrakto ir skanaukite.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 70.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pienas: 250.00 ml
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (žaliojo kardamono ankštys, sutraiškytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Į nedidelį puodą dėkite aitriąją papriką, pilkite pieną, grietinėlę ir persijotą kakavą. Viską kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks kakavos gumulėlių.

2. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir padėkite į šalį maždaug 10 min. – tai padės atsiskleisti aitriųjų paprikų aromatui.

3. Pipirą išimkite ir puodą grąžinkite toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą, gėrimą nuolat maišykite, kol jis įgaus vientisą šokoladinę masę. Kai gėrimas užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, įberkite žiupsnelį druskos, vanilės ir viską gerai išmaišykite.

4. Gėrimą pilkite į puodelius, puoškite plakta grietinėle ir aitriosios paprikos dribsniais. Šalia patiekite nuplautas braškes. Karštas šokoladas sušildys, o braškės nuteiks svajingai.

Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Grietinėlė: 250.00 ml
Kakava: 0.25 puodelis (miltelių, tamsios)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (arba pieniško)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gali būti džiovinta)
Plakta grietinėlė: 4.00 valg. š. (papuošimui; nebūtinai)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis
Braškės: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Meksikietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 23
Kaip gaminti
  • Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėtinis karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 31
Kaip gaminti
  1. Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
  2. Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g (arba mėtinis)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Zefyrai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su konjaku
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.

2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Razinos: 1.00 st. (¼ st.)
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0.5 st.)
Pienas: 5.00 valg. š.
Konjakas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltasis karštas šokoladas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 33
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius.
  2. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Šokoladas: 160.00 g (baltas)
Grietinėlė: 100.00 g (plakta)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai
Sergu atsakingai

Esports namai

URBAN˙/

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką