Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Greitas savaitgalio desertas: naminiai sluoksniuoti vafliai

Šokoladiniai vafliukai
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai vafliukai
Šaltinis: 15min
0
A A

Naminiai sluoksniuoti vafliai – ypatingas desertas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Nors paruošiami be galo paprastai ir greitai, jie puikiai pateisina posakius, kad „mažiau yra daugiau“, o „stebuklai slypi paprasčiausiuose dalykuose“. Juk ta miela nostalgija, kurią sukelia šis vaikystės desertas, tikrai yra šiek tiek stebuklinga, ar ne?

Net jei turite tūkstantį darbų ir visiškai neturite laiko, šiems vafliams tikrai jo rasite, nes laiko jiems paruošti beveik nereikia! Kremą suplaksite ir vaflius juo pertepsite vos per dešimt minučių, o likusį darbą atliks... šaldytuvas. Tas dešimt minučių desertui skirti tikrai verta, nes, jūs tik pagalvokite, kas gali būti geriau nei žvarbų savaitgalio rytą užsiplikyti puodelį kavos ir išsiimti iš šaldytuvo gabalėlį nuostabaus skonio sluoksniuotų vaflių? Savaitgalis akimirksniu taps jaukesnis, mielesnis ir džiugesnis. Prisiminkite, juk stebuklai slypi paprasčiausiuose dalykuose! Kartais jie slypi gabalėlyje paprasto, bet labai gardaus deserto.

Vafliams pertepti galite rinktis bet kokį mėgstamą pertepimą: nuo šokolado iki mėgstamų uogų džemo, nuo saldinto sutirštinto pieno iki sūdytos karamelės. Šį kartą siūlome išbandyti tris puikius skonius: šokoladinius su riešutais, karamelinius ir kokosinius vaflius.

Išragaukite ir išsirinkite pačius mėgstamiausius. Skanaus savaitgalio!

Receptai
Receptas: Karameliniai vafliai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 50
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vafliai (28x14 cm): 6.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros, 82 proc. riebumo)
Sutirštintas karamelizuotas pienas „Rududu“ (kambario temperatūros): 260.00 g
Žemės riešutai: 100.00 g (kepinti, smulkinti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite vienodos kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą karamelizuotą pieną. Elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės. Suberkite kepintus ir smulkintus žemės riešutus ir išmaišykite.
  2. Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  3. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Šokoladiniai vafliai su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vafliai (28 x 14 cm): 7.00 vnt.
Žemės riešutų sviestas: 230.00 g
Šokoladas: 250.00 g (po 100 g juodojo ir pieninio – pertepti ir 50 g juodojo – viršui aptepti)
Grietinėlė: 250.00 ml (35–36 proc. riebumo)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (70 g kepintų ir smulkintų riešutų pertepti ir 30 g viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir suplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
  2. Suberkite į kremą kepintus ir smulkintus lazdynų riešutus ir išmaišykite.
  3. Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  4. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite kepintais bei smulkintais lazdynų riešutais. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!
Receptai
Receptas: Kokosiniai vafliai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vafliai (28x14 cm): 8.00 vnt.
Sutirštintas pienas: 192.00 g (saldintas, kambario temperatūros)
Sviestas: 90.00 g (kambario temperatūros, 82 proc. riebumo)
Kokosų drožlės: 80.00 g (50 g pertepti ir sauja viršui apibarstyti)
Grietinėlė: 225.00 ml (35 proc. arba 36 proc. riebumo)
Šokoladas: 50.00 g (baltas)
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sudėkite vienodos kambario temperatūros sutirštintą saldintą pieną ir sviestą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles.
  2. Kitame dubenyje iki standžių putų elektriniu plaktuvu suplakite riebią grietinėlę. Atsargiais judesiais įmaišykite į sviesto mišinį.
  3. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu baltuoju šokoladu ir apibarstykite kokosų drožlėmis. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!  

Naminius vaflius gamino, ragavo ir aprašė Asta Černė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Desertai Receptai
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką