Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 14d. 13:00

Greiti vakarienės patiekalai švenčiantiems Valentino dieną: skaniai, įdomiai, su meile

Apkepas Valentino dienai
Vida Press nuotr. / Apkepas Valentino dienai

Romantiška Valentino dienos vakariene galima mėgautis ne tik restorane, tačiau ir savuose namuose. Šiais metais tai darbo diena, trečiadienis, tad aktualu paruošti ką nors greito. Kaip tik tokių receptų jums ir parinkome – užtruksite mažiau negu valandą ir galėsite degti žvakes, staltiese dengti stalą...

Užkandžiai:

Receptai
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 10
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas ožkų pieno sūris
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti
  1. Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite.
  2. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis.
  3. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  4. Sūrių ritinėlius dėkite į karščiui atsparias lėkšteles ir gausiai apliekite padažu.
  5. Valandą marinuokite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite apie 12 min.  
  7. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, užberkite ant sūrio.
  8. Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
  9. Kulinaro patarimas. Jeigu norite, į užpilą galite įmaišyti šaukštelį grūdėtųjų garstyčių.
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 500.00 g (2 ritinėliai)
Kedrinės pinijos: 1.00 st. (0,5)
Medus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5)
Vynas: 20.00 ml (šlakelis baltojo)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruasano ir lašišos užkandis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  • Ant pusiau perpjauto ragelio apatinės dalies užtepkite sluoksnį kreminio varškės sūrio, tada dėkite riekelę rūkytos lašišos, o ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustyto laiškinio česnako. Jei norite drėgnesnio sumuštinio, varškės sūreliu galite aptepti ir viršutinę ragelio dalį. Suvožkite ir ragaukite.
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 1.00 vnt.
Rūkyta lašiša: 1.00 riekės
Sūris: 1.00 valg. š. (tepamas varškės)
Česnakai: 3.00 žiupsnelis (laiškinio, kapoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruasano sumuštinis su paukštiena
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti
  • Ragelį perpjaukite išilgai, dėkite kelias gerai prinokusio avokado riekeles ir šiek tiek jas šakute patrinkite, ant avokado klokite salotos lapą, tada keptos paukštienos gabaliukus ir galiausiai – gerai prinokusio pomidoro riekeles. Jei švieži pomidorai žiemą jus liūdina, puikiai tiks ir džiovinti saulėje bei konservuoti aliejuje (tokie bus minkšti).
Ingredientai
Prancūziškas ragelis: 1.00 vnt.
Vištiena: 50.00 g (virtos arba keptos, riekelė)
Pomidorai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Avokadai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (lapas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
1.7 / 3
Kaip gaminti
  • Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir membranas. Daržovių skutikliu plonai nulupkite odelę. Supjaustykite papriką nedideliais kubeliais.
  • Mažame puode išlydykite 1 šaukštą sviesto, sudėkite paprikas, įpilkite 1,5 šaukšto vandens, uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies, kol paprikos taps labai minkštos (apie 25 min). Jei skystis išgaruos, įpilkite dar šaukštą vandens.
  • Paprikas šiek tiek atvėsinkite ir elektriniu plakikliu suplakite kartu su skysčiu, kuriame jos virė, kol gausite vientisą tyrę. Įberkite druskos, pipirų. Prieš patiekdami padažą pašildykite ir įmaišykite nedidelį gabalėlį sviesto.
  • Jūrų šukutes pagaminsite per 3 minutes, todėl darbo imkitės prieš pat patiekiant jas į stalą. Prieš pat kepant šukutes iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite truputį sviesto ir iš abiejų pusių apkepinkite šukutes po 1,5 minutės.
  • Į pašildytas lėkštes (arba šukučių kiautus) įpilkite samtelį paprikų padažo, įdėkite po 3–4 keptas šukutes, ir patiekite iškart, pabarstę grūstais pipirais.
Ingredientai
Jūrų šukutės: 8.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su mango padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.

4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.

Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (šviežių)
Mangas: 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Kuminai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos:

Receptai
Receptas: Skrudintų avinžirnių ir morkų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 9
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Suberkite visus prieskonius ir druską ir kepinkite apie 1–2 minutes, kol pasklis aromatas. Tada suberkite nusausintus avinžirnius ir maišydami toliau kepkite, kol avinžirniai apskrus ir gerai pasidengs prieskoniais (apie 5 min.).

2. Į dubenėlį supilkite padažo ingredientus ir gerai sumaišykite. Tada į tą patį dubenį sudėkite morkų „virveles“, žalumynus, sutarkuotą sūrį ir lengvai pamaišykite, kad jie visi pasidengtų padažu. Išdalykite morkas į serviravimo lėkštes, o ant viršaus užberkite skrudintų avinžirnių, papuošdami keliomis juostomis morkų spiralių.

Salotos skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios, kambario temperatūros.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (po šaukštą pačioms salotoms ir padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (galite perpus su rūkyta)
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Avinžirniai: 800.00 g (tai yra 2x400 g skardinės arba atitinkamo kiekio virtų; nusausintų)
Morkos: 3.00 vnt. (nuskustos ir supjaustytos ilgomis „virvelėmis“)
Žolelės: 1.00 sauja (mėtų, bazilikų, kalendrų, petražolių)
Halumi sūris: 200.00 g
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 11
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (keptos)
Karijų riešutai: 80.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia)
Razinos: 80.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė, pvz., romaninių)
Sultenės: 1.00 sauja
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių; padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 7
Kaip gaminti

1. Paskrudinkite kedro riešutus sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.

2. Supjaustykite pomidorus, plonomis juostelėmis supjaustykite agurkus.

3. Suplėšykite salotų lapus ir pamerkite į vandenį su 56 ledo kubeliais, kad jos būtų traškios ir gaivios.

4. Padažą salotoms ruoškite dubenėlyje gerai sumaišę citrinos sultis, alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, druską ir pipirus.

5. Nusausinę salotas išdėliokite jas lėkštėje su kitomis daržovėmis, apšlakstykite padažu ir apiberkite skrudintais kedro riešutais.

Ingredientai
Pomidorai: 8.00 vnt. (kuo įvairesnių rūšių)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Salotos: 1.00 vnt. (gužė)
Kedrinės pinijos: 25.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Garstyčios: 0.50 arbat. š. (grūdėtųjų; padažui)
Medus: 0.50 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsinų ir buratos salotos su cukinijomis ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Nulupę apelsinus supjaustome juos griežinėliais.

2. Susmulkiname mėtas ir bazilikus. Bulvių skustuku supjaustome cukiniją (išskyrus sėklų viduriuką) pailgais ir labai plonais griežinėliais. Supjaustome piquilo pailgais ir plonais šiaudeliais.

3. Dubenyje sumaišome cukinijas, piquilo, mėtas, bazilikus, išspaudžiame pusės arba visos citrinos sultis, užbarstome druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus viską atsargiai išmaišome.

4. Į lėkštes dedame apelsinus, tada ant viršaus cukinijų salotas, o galiausiai gražuoles buratas. Apšlakstome tyru alyvuogių aliejumi. Valgome su šviežia čiabata.

Ingredientai
Burata: 2.00 vnt. (rutuliukai po po 125 g)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keptos ir marinuotos)
Mėtos: 20.00 g (šviežių)
Bazilikai: 15.00 g (šviežių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Čiabata: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (režimas – su vėjeliu).

2. Supjaustykite saldžiąją bulvę ir papriką didesniais gabaliukais, berkite druskos, pipirų ir rūkytos paprikos, apšlakstykite aliejumi ir, viską rankomis tolygiai paskirstę, dėkite į karštą orkaitę. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių. Kepkite 20–25 minutes, kol bulvės bus minkštos.

3. Į verdantį vandenį (apie 1 litras) berkite bolivines balandas ir virkite ant nedidelės ugnies apie 10–12 minučių. Ragaukite – svarbu, kad viskas nevirstų koše, kruopos turi išlikti traškios.

4. Į smulkintuvą dėkite špinatus, kalendrą, petražoles ir čili. Viską susmulkinkite. Jei neturite smulkintuvo, galite viską smulkiai supjaustyti ir peiliu.

5. Bolivinių balandų kruopas nukoškite ir sumaišykite su špinatais. Smulkia tarka įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite pusės citrinos sultis. Pilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus, dėkite druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir sudėkite į lėkštę, kurioje patieksite.

6. Supjaustykite avokadą, kivius bei ridikėlius ir išdėliokite ant bolivinių balandų. Taip pat dėkite karštas bulves, papriką. Jei turite, užbarstykite daigų ir papildomai kalendros. Valgykite su jogurtu. Skanaus!

Ingredientai
Špinatai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Kalendros: 15.00 g (šviežios)
Petražolės: 15.00 g (šviežios)
Saldžiosios bulvės: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (pailga)
Rūkyta malta raudonoji paprika: 0.50 arbat. š.
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Kiviai: 2.00 vnt.
Ridikėliai: 3.00 vnt.
Daigai: 1.00 sauja (įvairių (nebūtinai))
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su avokadais ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Avokadą perpjaukite pusiau ir šaukšteliu iš minkštimo išskobkite rutuliukus. Pašlakstykite juos citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Mandarinus nulupkite, o papriką ir salotas supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Užpilui skirtus produktus suplakite, supilkite ant paruoštų produktų ir viską išmaišykite.

Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (prinokę)
Mandarinai: 300.00 g
Cikorija: 50.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (didelė)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š.
Apelsinų sultys: 2.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštuonkojų salotos Toskanos būdu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Aštuonkojai paprastai būna išvalyti, tereikia nuplauti. Atskirkite čiuptuvus, perpjaukite pilvą pusiau.

2. Aukštame puode pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skilteles, kai pagels, pašalinkite. Meskite į aliejų aštuonkojį, laikykite ant kaitrios ugnies, kol sustandės ir įgaus ryškiai rožinį atspalvį

3. Sumažinkite ugnį ir palikite troškintis savo vandenyje maždaug 30–45 min. Kuo stambesnis aštuonkojis, tuo ilgiau troškinsime ir atvirkščiai.

4. Įmeskite rozmarino šakelę palikite puode, kol atauš.

5. Kitame puode išsivirkite bulves su lupenomis, ataušinkite, nulupkite.

6. Nuskuskite saliero stiebą ir supjaustykite kubeliais.

7. Patiekdami lėkštėje daržoves apšlakstykite citrina ir tyru alyvuogių aliejumi. Aštuonkojį apšlakstykite padažu, kuris susiformavo puode, pabarstykite pipirais. Beje, aštuonkojis patiekiamas nei šaltas, nei karštas, o šiltas. Bulvės – taip pat.

Ingredientai
Aštuonkojis: 500.00 g (gali būti ir stambesnis)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Salierų stiebai: 1.00 vnt. (didelis)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos:

Receptai
Receptas: Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išvirkite basmati ryžius. Kai jie išvirs, nupilkite likusį vandenį ir atidėkite ryžius į šoną.

2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite krevetes, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Krevetes kepkite 2–3 minutes ir nuėmę nuo ugnies, palikite atvėsti.

3. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus česnaką ir svogūną bei kubeliais pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite daržoves apie 5 minutes, tuomet suberkite imbierą ir kario prieskonius.

4. Užpilkite ant daržovių vištienos sultinį ir kokosų pieną. Suberkite krevetes, ryžius ir pavirus 5 minutes – patiekite.

Ingredientai
Krevetės: 200.00 g (mažųjų, jau išlukštentų; tiks ir šaldytos krevetės, tačiau jas prieš tai reikėtų atitirpinti ir nusausinti)
Ryžiai: 150.00 g (basmati)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kario prieskoniai: 2.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.50 l
Kokosų pienas: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Vištienos sultinys: 2.00 l
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošiame daržovių sultinį. Morkas, svogūnus nulupame, nupjauname salierų galiukus, viską stambiai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame žiupsnį druskos, užviriname ir verdame apie 30 min. Nukošiame ir pasiliekame skystį.

2. Nuplauname ir stambiais žiedynais padalijame žiedinį kopūstą, smulkiai sukapojame česnaką, nuskutame ir kubeliais supjaustome bulves.

3. Puode storu dugnu įkaitiname porą šaukštų aliejaus, beriame žiedinio kopūsto ir bulvių gabalėlius, paskrudiname, kol taps aukso spalvos, tada dedame česnakus ir dar pakepiname, kol pakvips. Įmetame gabaliuką sviesto, išmaišome, kad jis ištirptų, užberiame miltų, o tada supilame pasiruoštą daržovių sultinį.

4. Sumažiname karštį ir verdame, kol viskas suminkštėja – apie 12–15 min.

5. Išvirusią sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu, įpilame grietinėlės – turite gauti gražią vientisą, skystoką masę.

6. Kol verda sriuba, pasiruošiame kumpio traškučius. Parmos kumpio riekeles supjaustome juostelėmis, klojame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame ją į iki 170°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 min. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti – svarbu, kad kumpis būtų traškus jį paspaudus.

7. Sriuba patiekiama taip: į kiekvienos lėkštės dugną dedame po gabaliuką gorgonzolos sūrio, pilame sriubos, o ant jos viršaus „patupdome“ kelias juosteles kumpio ir pabarstome kapotomis žolelėmis, puikiai tinka klasika – petražolės.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 30.00 g (labai tinka Ghi (Ghee) sviestas)
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebios)
Miltai: 150.00 g
Gorgonzolos sūris: 50.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos sriuba su kalendromis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Vištieną ir citrinžoles nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Vandeniui užvirus puodą uždenkite ir virkite 45–50 min. ant nesmarkios ugnies. Tada vištieną išgriebkite į lėkštę, o citrinžoles išmeskite. Į sultinį sumeskite šafranus.

2. Juoduosius pipirus, kalendrų sėklas, kuminus sugrūskite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Kartu su imbierais elektriniu trintuvu sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su sugrūstais prieskoniais ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu žemės riešutų aliejumi. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.

3. Šį mišinį ir nuo kaulų atskirtą, pasmulkintą vištieną be odelių sudėkite į sultinį. Užvirinkite ir virkite maždaug 10 minučių. Suberkite makaronus ir dar pavirkite 4–5 minutes. Pagardinkite žaliųjų citrinų sultimis ir paragaukite – jei norisi, dar pasūdykite.

4. Į dubenėlius išdalinkite makaronus ir vištieną iš sriubos, įdėkite po kiaušinio puselę, užpilkite sultinio, pagardinkite kalendrų lapeliais ir keliais lašais sezamų aliejaus. Patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Ingredientai
Vištiena: 1.50 kg (su kaulais)
Vanduo: 2.50 l
Citrinžolė: 2.00 vnt. (stiebeliai)
Šafranas: 0.25 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (žirnelių)
Kalendros sėklos: 1.50 arbat. š.
Kuminai: 2.00 arbat. š. (sėklų)
Šalotinis svogūnas: 5.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Aliejus: 3.00 valg. š. (žemės riešutų)
Makaronai: 120.00 g (plonų)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (žaliosios)
Kalendros: 1.00 sauja (lapelių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 11
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti – apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25–30 minučių.

2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.

3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.

4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (2 sriubos virimui ir 5 išvirusios pagardinimui)
Moliūgai: 600.00 g (geriausia tinka Hokaido, pjaustyto kubeliais)
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Lęšiai: 150.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros sėklos: 2.00 valg. š. (pagardinimui)
Moliūgo sėklos: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 12
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališka sriuba minestrone
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.5 / 2
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įmeskite sultinio kubelį, palaukite, kol ištirps.

2. Vienodais gabaliukais susmulkinkite daržoves, saliero ir poro stiebus, kopūstą. Suberkite viską į burbuliuojantį sultinį ir pavirkite 5 minutes.

3. Nupilkite tiek vandens, kad sriuba taptų tiršta.

4. Patiekdami sriubą gilioje lėkštėje suformuokite dosnų tyro „novello“ alyvuogių aliejaus „apskritimą“. Gausiai pabarstykite „parmigiano reggiano“ sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Porai: 100.00 g
Morkos: 100.00 g
Salierų stiebai: 100.00 g
Cukinijos: 100.00 g
Kopūstai: 100.00 g (raudonojo)
Špinatai: 100.00 g (galima keisti burokėlių arba itališkos „bieda“ lapais)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Parmezano sūris: 100.00 g (idealu, jei tai bus „parmigiano reggiano“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; šiežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Rimtieji patiekalai:

Receptai
Receptas: Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 38
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
  2. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
  3. Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min. 
  4. Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis). 

Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 600.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. ((stambios))
Pipirai: 1.00 arbat. š. ((juodų arba kvapniųjų))
Česnakai: 3.00 skiltelės ((šviežio arba 1 v. š. česnako miltelių))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 arbat. š. ((džiovintos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinti))
Čiobreliai: 3.00 g ((šviežių))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. ((vienos storesnės skiltelės sulčių kiekvienai krūtinėlei))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų krūtinėlės su medumi ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 34
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus produktus. Į marinatą sudėkite vištienos filė,  išmaišykite, dubenį uždenkite ir 10 minučių laikykite šaldytuve.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Iš dubens išimkite vištienos filė, gerai nuvarvinkite (marinato neišpilkite), dėkite į keptuvę ir ant nedidelės ugnies kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių – kol švelniai paruduos. Į keptuvę supilkite likusį marinatą ir dažnai vartydami kepkite dar 4–5 minutes.
  3. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje likusį padažą įpilkite sezamų aliejaus, gerai išmaišykite ir užpilkite ant vištienos. Apibarstykite kepintais sezamais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (kepintos)
Sultys: 150.00 ml (apelsinų - šviežiai spaustos/ marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (traiškytas - marinatui)
Česnakai: 5.00 g (1 arbat. š. traiškyto - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pasileidėlių pasta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Sutrinkite grūstuvu ančiuvius su kaparėliais į vieną homogenišką masę. Iš alyvuogių išimkite kauliukus, perpjaukite pusiau.

2. Į keptuvę pilkite tyro alyvuogių aliejaus, įdėkite skiltelę česnako, pakaitinkite iki geltonumo ir pašalinkite. Pilkite pomidorų tyrę.

3. Į sušilusią pomidorų tyrę sudėkite ančiuvių ir kaparėlių pagardą. Pakaitinkite, išmaišykite padažą ir suberkite alyvuoges bei sutrintą „peperoncino“ ankštelę

4. Sūdytame vandenyje išsivirkite „fusilli“ pastą, nepamirškite – „al dente“ (minute mažiau nei nurodyta). Nupylę vandenį suverskite pastą į keptuvę ir gerai išmaišykite dar porą minučių palaikydami ant ugnies.

5. Patiekdami lėkštėje smulkia tarka patarkuokite „pecorino romano“ sūrio, pagardinkite bazilikų šakele.

Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (idealu - „fusilloni“ formos)
Kaparėliai: 80.00 g (sūdytų)
Ančiuviai: 80.00 g (aliejuje)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų)
Pomidorų tyrė: 250.00 g (idealu - „Mutti“)
Avies pieno sūris pecorino romano: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 3.00 vnt. (šakelės)
Čili pipiras: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kaspinėliai su krevetėmis ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.3 / 3
Kaip gaminti

1. Įpilkite į puodą 1,5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Supilkite kaspinėlius ir virkite 1–2 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.

2. Nupilkite vandenį, pasilikdami stiklinę virimo skysčio. Palikite pastą natūraliai atvėsti.

3. Supjaustykite cukinijas pailgais šiaudeliais. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, įmeskite česnako skiltelę, kai pagels, pašalinkite. Suberkite cukinijas ir kelias minutes pakaitinkite, šiek tiek palaistę pastos virimo vandeniu. Nugarinkite cukinijas desertiniu „marsala“ vynu ir atvėsinkite.

4. Smarkiai įkaitinkite kepsninę, įmeskite nelukštentas krevetes.

5. Sumaišykite kaspinėlius su cukinijomis, dar kartą pašlakstydami tyru alyvuogių aliejumi.

6. Patiekdami lėkštėje išdėliokite keptas krevetes, pagardinkite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.

Ingredientai
Makaronai: 320.00 g („bronzinės“ kaspinėlių formos pastos)
Krevetės: 12.00 vnt. (nelukštentų)
Cukinijos: 3.00 vnt. (plonos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 1.00 valg. š. (desertinio „marsala“ arba porto)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Juodieji pipirai: 0.25 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su medumi ir sezamais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

Brokolius suskirstykite žiedynais ir blanširuokite 1 minutę verdančiame vandenyje. Nukoškite ir palikite nuvarvėti.

Keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir pakepinkite jame česnaką, kol pradės gelsti. Tada suberkite krevetes ir pakepinkite minutę, nuolat maišydami. Sudėkite medų, austrių padažą ir obuolių actą.

Pakaitinkite dar kelias minutes, kol krevetės bus gatavos. Tada sudėkite brokolius, apšlakstykite sezmų aliejumi ir išmaišykite. Patiekite, pabarstę baltųjų sezamų sėklomis.

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Medus: 1.50 valg. š.
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Brokoliniai kopūstai: 450.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 12
Kaip gaminti

1. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite apie 15 min.

2. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padarykite įpjovas ir į jas įdėkite po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspauskite/uždarykite mediniais dantų krapštukais ir apkepkite ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.

3. Į atskirą indą suberkite prieskonių pakuotės turinį, užpilkite grietinėle ir gerai išmaišykite. Grietinėlės mišiniu užpilkite keptuvėje esančią vištieną, sumažinkite ugnį ir patroškinkite keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas.

4. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekite su virtais ryžiais, užpilkite padažu, papuoškite šviežiais žalumynais.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (puselės)
Sūrio lazdelės: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Ryžiai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištiena su makaronais ir azijietišku padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 11
Kaip gaminti

1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.

3. Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1–2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

4. Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.

5. Patiekite iškart, pabarstę likusiais riešutais, pašlakstę sezamų aliejumi, pabarstę sezamais ir čili pipirais, papuošę žalumynais.

Ingredientai
Makaronai: 150.00 g (autorė naudojo 2 ritinėlius udon, išvirtų al dente ir perlietų šaltu vandeniu)
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (supjaustytos 1 cm dydžio gabalėliais)
Kario prieskoniai: 0.25 arbat. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas „plunksnelėmis“)
Paprikos: 0.50 vnt. (raudonosios, supjaustytos apie 1 cm dydžio kubeliais)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (stiebelis, padalytas žiedeliais)
Žemės riešutai: 3.00 valg. š. (kepintų, pasmulkintų)
Aliejus: 2.00 valg. š. (riešutų, rapsų, kokosų ar pan.)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (šviežių kapotų kalendrų ir/ar petražolių, svogūnų laiškų; patiekimui)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Sojos padažas: 60.00 ml (padažui)
Vanduo: 80.00 ml (padažui)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Ryžių actas: 30.00 ml (padažui)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1. Lazanijos lakštus supjaustykite ar sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis maždaug 7 cm pločio ilgomis juostelėmis.

2. Į nedidelę ovalią ar keturkampę kepimo formą supilkite konservuotus pomidorus, berkite žiupsnį druskos, pipirų, įspauskite skiltelę česnako, suberkite cukrų, įpilkite šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite, o tada tolygiai paskirstykite per visą dugną.

3. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, o kai jis įkais, suberkite špinatus, įspauskite likusias česnako skilteles ir pakepinkite, kol špinatai sukris, susidariusios sultys išgaruos. Kai špinatai šiek tiek pravės, išverskite juos ant medinės lentelės ir dideliu peiliu šiek tiek pakapokite.

4. Į erdvų dubenį dėkite rikotą, berkite tarkuotą parmezaną, suverskite špinatų masę, pasūdykite, įberkite pipirų, paragaukite, ar netrūksta skonio.

5. Ant plokščio sauso paviršiaus tieskite lazanijos juosteles, kiekvieną jų aptepkite įdaro mase ir kruopščiai suvyniokite bei vieną greta kito stačius dėliokite į paruoštą formą su pomidorų padažu-patalu.

6. Kai visi ritinėliai bus išrikiuoti, apibarstykite jų viršų tarkuota mocarela.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Jei naudojate, patiekdami papuoškite plėšytais bazilikų lapeliais.

Pastaba: jei norite, į kepinamus špinatus galite įtarkuoti šiek tiek cukinijos, įdaras bus dar gaivesnis ir lengvesnis.

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 10.00 vnt. (labiausiai tinka švieži, o jei naudojate džiovintus, išvirkite juos ir atvėsinkite)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Špinatai: 3.00 sauja (didelės)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Rikotos sūris: 250.00 g
Parmezano sūris: 70.00 g (smulkiai sutarkuoto)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai, sutarkuoti burokine tarka)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė sutrintų)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (papuošimui (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Tiesiogiai Aktualu

Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Aktualu

Tarp taikos ir naujo karo: kas šiomis dienomis vyksta Gazos Ruože?

Interviu Kultūra

Mokslininkas ir rašytojas Alanas Lightmanas: apie lėtesnio gyvenimo ilgesį ir naująją pasaulio tvarką

Annos istorija

24sek

Po Antano Guogos pareiškimų – sirgalių gedulo vainikas prie „Ryto“ biuro durų

Aktualu

Linas Kojala apie patvirtintą „Brexit“ susitarimo projektą: tai – dar ne pabaiga

Vardai

„Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

Aktualu

R.Dagys: protingumo kriterijai nesuveikė, Vaiko teisių apsaugos įstatymą teks keisti

Verslas

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Didžiajai Britanijai

N-18 Aktualu

Nuogas moteris internete atradęs senolis teisiamas kaip sunkus nusikaltėlis

Sportas

Belgišką sprigtą gavusio „Vyčio“ strategas L.Mistura: „Mūsų žaidėjai – ne prastesni“

Gyvenimas

Atsikratyti pilvo padės penki prieskoniai

Vardai

15 kilogramų priaugusi Natalija Bunkė: „Dabar toks etapas. Turbūt... per gerai gyvenu!“

Sportas

Lietuvoje neregėta salės futbolo fiesta prasidėjo „Vyčio“ kluptelėjimu

„Ginčas“: K.Maksvytis vertas treniruoti „Žalgirį“ ir „Rytą“?

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. K.Sarnicko-Kasteto „Turnė̃“ – ne apie „G&G“, bet apie „Alkūninį veleną“

24sek

„urBONUSas“: M.Kalnietis – apie rekordus Prancūzijoje, „Žalgirį“ ir linksmas istorijas

Aktualu

Pasvalyje statomas paminklas kunigaikščiui Žygimantui Augustui

Gyvenimas

Nutirpusiu kūnu nėščioji priimamajame laukė kelias valandas: ką reiškia skubus siuntimas?

Gazas

Vilniuje pristatytas atnaujintas „Peugeot“ salonas: vakaro žvaigždė – naujasis 508

Naujienos

Tiesiogiai Aktualu

Patvirtintas „Brexit“ susitarimo projektas: lietuviai teisės gyventi JK nepraras

Aktualu

Tarp taikos ir naujo karo: kas šiomis dienomis vyksta Gazos Ruože?

Interviu Kultūra

Mokslininkas ir rašytojas Alanas Lightmanas: apie lėtesnio gyvenimo ilgesį ir naująją pasaulio tvarką

Annos istorija

24sek

Po Antano Guogos pareiškimų – sirgalių gedulo vainikas prie „Ryto“ biuro durų

Aktualu

Linas Kojala apie patvirtintą „Brexit“ susitarimo projektą: tai – dar ne pabaiga

Vardai

„Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

Aktualu

R.Dagys: protingumo kriterijai nesuveikė, Vaiko teisių apsaugos įstatymą teks keisti

Verslas

Iš emigracijos grįžusi lietuvė ir toliau renkasi mokėti mokesčius Didžiajai Britanijai

N-18 Aktualu

Nuogas moteris internete atradęs senolis teisiamas kaip sunkus nusikaltėlis

Sportas

Belgišką sprigtą gavusio „Vyčio“ strategas L.Mistura: „Mūsų žaidėjai – ne prastesni“

Gyvenimas

Atsikratyti pilvo padės penki prieskoniai

Vardai

15 kilogramų priaugusi Natalija Bunkė: „Dabar toks etapas. Turbūt... per gerai gyvenu!“

Sportas

Lietuvoje neregėta salės futbolo fiesta prasidėjo „Vyčio“ kluptelėjimu

„Ginčas“: K.Maksvytis vertas treniruoti „Žalgirį“ ir „Rytą“?

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. K.Sarnicko-Kasteto „Turnė̃“ – ne apie „G&G“, bet apie „Alkūninį veleną“

24sek

„urBONUSas“: M.Kalnietis – apie rekordus Prancūzijoje, „Žalgirį“ ir linksmas istorijas

Aktualu

Pasvalyje statomas paminklas kunigaikščiui Žygimantui Augustui

Gyvenimas

Nutirpusiu kūnu nėščioji priimamajame laukė kelias valandas: ką reiškia skubus siuntimas?

Gazas

Vilniuje pristatytas atnaujintas „Peugeot“ salonas: vakaro žvaigždė – naujasis 508

Vardai

Ypatingos

06:20
04:06

Gera keliauti kartu

Konferencija „Žiniasklaida rytoj“

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką