Dabar populiaru
Publikuota: 2014 vasario 15d. 11:00

Greitiems pietums – gardžiausi bulviniai blynai

Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu

Bulviniai blynai – dar vienas puikus žiemos patiekalas, kuris įtiks ir išrankiausiems. Improvizacijų ir variacijų galime aptikti su kaupu. Tarkime, ruošti galite su mėsa, grybais, žalumynais, obuoliais, prieskoninėmis daržovėmis, saldžiosiomis paprikomis, morkomis, sūriu... Kiekvieną sykį jie bus vis kitokie. Juk reikia palepinti savo skonio receptorius, ar ne? Skanaus!

Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 49
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite.

2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska.

3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

Ingredientai
Grietinė: 4.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml
Druska: 2.00 arbat. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bulvės: 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 42
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su salierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 28
Kaip gaminti

Bulves, svogūną ir salierą sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, miltus, išmaišykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė stiebo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su morkomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 27
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas sutarkuokite smulkia tarka.

2. Įmuškite kiaušinius, įberkite saujelę miltų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanu su bruknių uogiene ir grietine :)

Recepto autorė Rima Vaniarchina

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Morkos: 500.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su sojomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.

3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.

4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Sojos: 1.00 st. (faršas)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Miltai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 3.00 valg. š.
Gražgarstės: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai lizdeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 6
Kaip gaminti

1. Nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsusias bulves nulupkite, sumalkite mėsmale arba gerai sugrūskite. Į bulvių masę įdėkite kiaušinio trynį, įberkite 2 valg. š. miltų, pasūdykite, paskaninkite prieskoniais, išminkykite.

2. Kepimo skardą ištepkite riebalais, bulvių tešlą dėkite į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuokite lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).

3. Į lizdelius pridėkite sviesto ar su spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai supjaustyto svogūno, dešros ar kumpio.

4. Lizdelius aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 valg. š. pieno. Kepkite 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.

Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 valg. š.
Grybai: 30.00 g (virti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 30.00 g
Kumpis: 30.00 g (arba dešra)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Puošnūs bulviniai blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite burokine trintuve, truputį pasūdykite ir iškepkite nedidelius apvalius blynelius. Sudėkite juos į lėkštę.

2. Ant kiekvieno blynelio uždėkite po šaukštą grūdėtos varškės ir po šaukštelį ikrų. Patiekti blynelius galima ir karštus, ir šaltus.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėta)
Ikrai: 1.00 vnt. (indelis raudonųjų)
Aliejus: 10.00 ml (blynams kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 54
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir 5 min. pamerkite į šaltą vandenį. Nukoškite, sukrėskite ant popierinio rankšluosčio ir palikite nuvarvėti.

2. Svogūną smulkiai sukapokite ir 3 min. kepinkite keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus.

3. Bulvių tarkius sumaišykite su keptais svogūnais, sutarkuotu sūriu, kiaušinių baltymais, pagardinkite pipirais.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir šaukštu sudėkite paruoštą masę (turi išeiti aštuoni blynai). Apkepus vieną pusę, apverskite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 350.00 g (nuskustų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 25.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 90
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 61
Kaip gaminti

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ

  1. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
  3. Nuimkite padažą nuo ugnies.

IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS

  1. Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
  3. Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!

 

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (4–5 didelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (po vieną blynų tešlai ir padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui)
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grybai: 500.00 g (švieži miško)
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Grietinė: 200.00 g
Grietinėlė: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

!DAUGIAU ĮVAIRIŲ BLYNŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Staigmena: kuo dažniau lankysi bankus dėl paskolos, tuo labiau prastės kredito reitingas

Aktualu

Orai.lt: drėgni ir labai šilti orai trauktis nežada

Aktualu

Marius Laurinavičius: D.Trumpas Helsinkyje nieko neišdavė ir nepardavė. Nes neturėjo ką

Aktualu

D.Trumpas sutinka, kad Rusija kišosi į rinkimus: teigia ne taip išreiškęs mintį

Vardai

Beyonce gerbėjai įsitikinę – ji laukiasi ketvirto vaiko: spėliones kursto pūpsantis pilvukas

Interviu Verslas

Finansų ministras kitiems metams suplanavo rekordinį pliusą: žada didesnes pensijas ir vaiko pinigus

Aktualu

Prezidento rinkimų reitingų trejetukas – be S.Skvernelio

Pasaulis kišenėje

6 naujos UNESCO saugomos vietos Europoje, kurias verta aplankyti

Vardai

„Pašėlęs Maksas“ Tomas Hardy su žmona laukia šeimos pagausėjimo

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

Verslas

Palangoje planuojamo „Marriott“ viešbučio dar teks palaukti

Gyvenimas

Po keisto pojūčio kojose – gydytojų verdiktas: stubure įsitaisė parazitai

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė J.Guogienė: „Dalindama gėles – dalinu džiaugsmą kitiems“

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Sportas

Sensacija: APOEL išmetusi „Sūduva“ – kitame Čempionų lygos atrankos etape

Gazas

„Ford Fiesta ST“ siautėjo druskų kasyklos trasoje

Aktualu

Prie Seimo pastatyta ledo skulptūra klausia apie skaidrumą

Verslas

„Workland“ investuos 4,5 mln. eurų į biuro bendrystės erdves

Vardai

M.Kavaliausko sužadėtinės Rusnės mergvakaris: vyrų choro serenada ir uždaras SPA vakarėlis Sopote

Naujienos

Verslas

Staigmena: kuo dažniau lankysi bankus dėl paskolos, tuo labiau prastės kredito reitingas

Aktualu

Pastarosios liūtys pridarė šimtatūkstantinės žalos

Aktualu

„Bionorica Lithuania“ beveik pusę milijono eurų pervedė sukčiams Honkonge

Aktualu

Marius Laurinavičius: D.Trumpas Helsinkyje nieko neišdavė ir nepardavė. Nes neturėjo ką

Aktualu

D.Trumpas sutinka, kad Rusija kišosi į rinkimus: teigia ne taip išreiškęs mintį

Vardai

Beyonce gerbėjai įsitikinę – ji laukiasi ketvirto vaiko: spėliones kursto pūpsantis pilvukas

Interviu Verslas

Finansų ministras kitiems metams suplanavo rekordinį pliusą: žada didesnes pensijas ir vaiko pinigus

Aktualu

Prezidento rinkimų reitingų trejetukas – be S.Skvernelio

Maistas

Universaliosios šparaginės pupelės – ir greitiems patiekalams, ir žiemos atsargoms

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

24sek

Lonzo Ballui atlikta operacija, dėl vietos po saule stos vos pasveikęs

Pasaulis kišenėje

6 naujos UNESCO saugomos vietos Europoje, kurias verta aplankyti

Gyvenimas

Po keisto pojūčio kojose – gydytojų verdiktas: stubure įsitaisė parazitai

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė J.Guogienė: „Dalindama gėles – dalinu džiaugsmą kitiems“

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Gazas

„Ford Fiesta ST“ siautėjo druskų kasyklos trasoje

Aktualu

Planas B „valstiečiams“: bendru partijų kandidatu į prezidentus siūlo L.Linkevičių

Verslas

Palangoje planuojamo „Marriott“ viešbučio dar teks palaukti

Vardai

„Pašėlęs Maksas“ Tomas Hardy su žmona laukia šeimos pagausėjimo

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką