Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grilio patiekalai: adžikoje marinuotas varškės sūris ir daržovės. Receptai

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti.
Keptos daržovės
Keptos daržovės / „Fotolia“ nuotr.

Paprika su dūmeliu ir įvairiausi padažai

Ką, esant visai padoriam orui, galima pasigaminti gamtoje rudenį? Kulinarai sako, jog rudens pradžia yra naujo derliaus metas, todėl reikėtų rinktis šviežias daržoves, kurios puikiai tiks patiekalams ant grilio. Pavyzdžiui, cukinijos, žiediniai kopūstai, baklažanai, bulvės.

Asmeninio archyvo nuotr./Kulinaras Algis Kairys
Asmeninio archyvo nuotr./Kulinaras Algis Kairys

„Prieš žieminius, kaloringus patiekalus dabar pats tinkamiausias metas mėgautis tuo, ką dar gali pasiūlyti gamta, t. y. daržovėmis. Apsidairykite, ko yra darže, ir nebijokite paeksperimentuoti.

Daržoves galima kepti tiek suvyniojus į foliją, tiek ant grotelių. Pavyzdžiui, paprikas galima dėti tiesiai ant grotelių, taip gausime parūkytos paprikos variantą, su dūmeliu“, – rekomenduoja Algis Kairys, „Daumantų“ kulinaras ir pagardų gamintojas.

Tiems, kas mėgsta rūgščiau, skonio meistras kepamas daržoves siūlo užpilti aliejumi su obuolių sultimis arba obuolių actu. Dar pikantiškesnio skonio tokiam užpilui suteiks šaukštelis medaus.

Iškylos gamtoje neįsivaizduojamos ir be įvairių padažų. Prie kepamų daržovių, A.Kairio teigimu, tiks tiek tradicinis, tiek aštresnis kečupas, kurį galima praskiesti aliejumi.

„Padažai – vieta jūsų fantazijai, ypač, kai po ranka yra rudens gėrybių. Pabandykite į saldžiarūgštį aštraus skonio kečupą išspausti šviežių spanguolių sulčių arba pasidarykite atskirą spanguolių sulčių užpilą, kuriuo galėsite skaninti iškeptas daržoves“, – pataria pagardų gamintojas.

Norintiems padaryti įspūdį ir piknikautojus nustebinti netikėtu patiekalu, rekomenduojame išbandyti gurmanišką marinuoto ir kepto sūrio receptą.

Adžikoje marinuoto balto sūrio receptas

Jums reikės:

  • 1 varškės sūrio (apie 350 g),
  • pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų adžikos.

Gaminimas:

Sūrį nusausinkite ir įtrinkite druska. Iš visų pusių ištepkite adžika ir suvyniokite į foliją. Tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.

Kai sūris su adžika jau bus sustingęs, padėkite jį ant įkaitinto grilio ir kepkite 5–7 minutes. Tada viršuje prakirpkite foliją ir atverkite jos kraštus.

Dar 5 minutes pakepkite sūrį ant mažesnės ugnies, kol jo viršus apskrus. Paruoštą sūrį galėsite valgyti karštą arba šaltą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius