Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 12d. 17:51

Grilyje kepti brokoliai

Grilyje kepti brokoliai
123RF.com nuotr. / Grilyje kepti brokoliai

Jeigu iki šiol brokolius gaminote tik kitais būdais, būtinai išmėginkite juos kepti grilyje. Patikėkite, ši kopūstinė daržovė atsiskleis visiškai naujais skoniais ir šį patiekalą įrašysite į savo mėgstamiausių trejetuką. Keptais ant žarijų brokoliais draugus mėgsta nustebinti ir Miglė, o iš šios merginos pasimokyti sveikų patiekalų gaminimo tikrai verta. Tad skanių atradimų!

Reikės:

  • 1 kg brokolių,
  • 1/4 st. alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. Vorčesterio padažo,
  • 1 valg. š. sojos padažo,
  • 3 valg. š. pomidorų padažo,
  • 1 valg. š. medaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 1 valg. š. džiovintų raudonosios paprikos dribsnių,
  • 1/4 st. tarkuoto Parmezano,
  • laimo skiltelių patiekimui.

Gaminimas:

Brokolį išskirstykite žiedynėliais, storesnius žiedynus perpjaukite išilgai.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, Vorčesterio, sojų ir pomidorų padažą, medų bei susmulkintą česnaką. Suberkite druską, pipirus ir pusę saldžiosios paprikos dribsnių.

Į marinatą sudėkite brokolius ir gerai išmaišykite, kad jie pasidengtų mišiniu.

Brokolius dėkite ant įkaitinto grilio ir kepkite pavartydami bei apšlakstydami likusiu padažu maždaug 10 minučių.

Iškepusius brokolius iš karto apibarstykite tarkuotu Parmezanu bei likusiais saldžiosios paprikos dribsniais, papuoškite laimo skiltelėmis ir patiekite.

Skanaus!

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką