Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 23d. 10:00

Gurmaniškiems pietums – kepta anties krūtinėlė su vyšniomis pagardintomis salotomis

Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr. / Kepta anties krūtinėlė

Antiena nemažai žmonių mėgavosi per žiemos šventes, tačiau greitai paruošiami krūtinėlės kepsneliai puikiai tinka ir gardiems įprasto savaitgalio pietums. Šįsyk kepsnelius lydi pikantiškos salotos su vyšniomis. Šiame patiekale gausu triptofano ir melatonino, medžiagų, padedančių nurimti ir saldžiai miegoti naktį.

Šiuo receptu pranešime žiniasklaidai dalinasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė

Ingredientai:

  • 300 g anties krūtinėlės;
  • 1 arbat. šaukšt. Provanso žolelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 0,5 raudonojo svogūno;
  • 2 saujos gražgarsčių;
  • 2 saujos vyšnių be kauliukų (tinka ir šaldytos);
  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelis pipirų.

Gaminimas:

1. Anties krūtinėlę nuplaukite ir perpjaukite į dvi dalis, kad gautumėte du kepsnelius. Mėsai leiskite nudžiūti, o tuo metu įkaitinkite keptuvę su aliejumi.

2. Sudėję paukštieną odele žemyn, kepkite ją apie 5–7 minutes, tuomet apverskite ir pakepkite dar 3–5 minutes. Praėjus kepimo laikui, antieną pabarstykite druska ir žolelėmis, susukite į foliją ir palikite taip 10-čiai minučių.

3. Kol paukštiena „ilsisi“, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes, kubeliais supjaustykite fetos sūrį, pusžiedžiais – svogūną.

4. Paruošę visus ingredientus, juos kartu su vyšniomis sudėkite į lėkštę bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Šalia salotų išdėkite antienos kepsnelius bei viską pagardinkite pipirais.

Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė
Vida Press nuotr./Kepta anties krūtinėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Talentingi vaikai

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką