Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 12d. 09:00

Į pasivaikščiojimą – su karštu naminiu gėrimu: 12 kavos, kakavos ir šokolado receptų

Karštas šokoladas
Vida Press nuotr. / Karštas šokoladas

Sinoptikai artimiausiomis dienomis žada šalčius, tačiau pasidžiaugti nuošaliais pasivaikščiojimais baltais takeliais norisi daugeliui. Kad lauke nesužvarbtumėt, verta su savimi pasiimti termosą, pilną karšto skanaus gėrimo. O tai gali būti ir prieskoniais pagardinta kava, ir kakava ir, žinoma, tarp gėrimo ir saldumyno balansuojantis karštas šokoladas

Receptas: Šokoladinė kava su kardamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 15
Kaip gaminti
  1. Užplikykite kavą.
  2. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. 
  3. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
  4. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Naminis „masala chai“ gėrimas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.8 / 4
Kaip gaminti

Įdomu, kad šis gėrimas, kurį taip gera gerti įsigalėjus vėsiems orams, kilęs iš žymiai šiltesnių kraštų – Indijos. Tačiau ir Lietuvoje jis nebėra egzotika – specializuotose arbatos parduotuvėse drąsiai teiraukitės „chai masalai“ skirto prieskonių mišinio, o jei tokio negausite, galite jį pasigaminti patys, jam reikia kelių populiarių prieskonių. 

1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite prieskonius ir užkaiskite. Kai užvirs, sumažinkite karštį iki vidutinio ir, uždengę dangtį, pavirkite 10 min.

2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir suberkite arbatžoles – tegul 4–5 min. pritraukia.

3. Perkoškite arbatą su prieskoniais į arbatinį, kuriame patieksite, dėkite medų, supilkite stipriai pašildytą pieną, išmaišykite.

4. Pilkite į puodelius ir ragaukite.

Pastaba: jei paruošto prieskonių mišinio nepavyko nusipirkti, pasiruoškite jo patys. Tradiciškai jį sudaro 5 pagrindiniai prieskoniai: kardamonas, imbieras, gvazdikėliai, juodieji pipirai ir cinamonas.

Visi jie turi būti džiovinti, imbierą naudokite maltą, juoduosius pipirus – stambiai maltus, o cinamono lazdelę, gvadikėlius ir kardamoną verčiau patiems pagrūsti specialioje piestelėje. Išbandykite įvairias proporcijas, tačiau skaniausia, kai mišinyje dominuoja cinamonas ir imbieras, o juodųjų pipirų yra kiek mažiau nei likusių ingredientų.

Kartais prie pagrindinių prieskonių penketuko dar prisijungia ir muskato riešutas, anyžius, tad verta paeksperimentuoti ir atrasti, kas labiausiai patinka jums.

Ingredientai
Vanduo: 500.00 ml
Juodosios arbatos arbatžolės: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Pienas: 250.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su kardamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite pieną, sumeskite kardamono ankštis ir ant labai silpnos ugnies pakaitinkite 5–6 min.

2. Kitame puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą ir šokoladą, išmaišykite.

3. Maišydami šokolado ir sviesto masę plona srovele supilkite į ją karštą pieną su kardamonais. Išmaišykite ir perkoškite į puodelius, įlašinkite po kelis lažus vanilės ekstrakto ir skanaukite.

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 70.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Pienas: 250.00 ml
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Kardamonas: 3.00 vnt. (žaliojo kardamono ankštys, sutraiškytos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.1 / 9
Kaip gaminti

1. Puodelyje sumaišykite kakavą, cukrų, cinamoną ir porą šaukštų pieno iki tirštos košelės. Pusę gautos masės perdėkite į kitą puodelį.

2. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieną beveik iki virimo, o tada užpilkite juo tyrelę puodeliuose, įlašinkite šiek tiek vanilės ekstrakto, labai gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų. Ant gėrimo viršaus primėtykite zefyriukų, papuoškite puodelius įmerkdami cinamono lazdeles (jos pravers ir maišant gėrimą).

Ingredientai
Pienas: 300.00 ml (riebaus; tinka ir augalinis)
Kakava: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 0.30 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (patiekimui (nebūtina))
Zefyrai: 1.00 sauja (mažyčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Imbierinis karštas šokoladas
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti

1. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieno ir vandens mišinį, suberkite imbierą, kakavos miltelius, sumažinkite kaitrą, gerai išmaišykite ir leiskite pavirti kelias minutes.

2. Nuimkite indą nuo ugnies, pasaldinkite, įberkite druskos, išmaišykite ir perkoškite į puodelius. Imbiero cukruje gabalėliais galite patrinti puodelių kraštelius, kad būtų daugiau skonio, galite mesti į gėrimą, tiesa, jie kiek pateš, bet papildomo skonio suteiks.

Ingredientai
Pienas: 300.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š. (ar agavų sirupo)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto šviežio arba malto)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kristalizuotas imbieras: 4.00 vnt. (gabaliukai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Apelsininis karštas šokolado gėrimas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Nedideliame prikaistuvyje įkaitinkite pieną ir suberkite sulaužytą šokoladą bei nutarkuotą apelsino žievelę, pašildykite, kol šokoladas ištirps, galite mišinį kiek paplakti plakimo šluotele.

2. Suberkite cukrų, įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu ir leiskite kelias minutes pastovėti.

3. Perkoškite gėrimą per tankų sietelį į puodelius ir mėgaukitės.

Ingredientai
Pienas: 600.00 ml (geriau riebesnio)
Juodasis šokoladas: 60.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Apelsinai: 1.00 vnt. (smulkiai nutarkuota žievelė)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su grietinėle ir aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 11
Kaip gaminti

1. Į storadugnį prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, berkite muskato riešutą, įdėkite cinamono lazdelę bei džiovintą čili pipiriuką (jei naudojate) ir statykite ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada nukelkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį 8–10 min., kad prieskoniai pritrauktų.

2. Perkoškite skystį į kitą puodą, statykite ant ugnies ir užkaitinkite (neužvirinkite!), suberkite kakavą, kapotą šokoladą ir plakdami šluotele dar pakaitinkite, kol šokoladas ištirps ir gėrimas bus vientisas.

3. Supilstykite paruoštą gardėsį į puodelius, ant kiekvieno jų viršaus uždėkite po šaukštą plaktos grietinėlės, užberkite truputį čili dribsnių (jei naudojate) ir tarkuoto šokolado.

Ingredientai
Pienas: 750.00 ml (geriau riebesnio)
Grietinėlė: 75.00 ml (skirtos kavai ir dar keli šaukštai išplaktos riebios patiekimui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čili pipiras: 1.00 vnt. (džiovintas; nebūtinai)
Kakava: 25.00 g (skirtos gėrimui, o ne kepiniams)
Juodasis šokoladas: 150.00 g (idealu – ne mažiau, kaip 70 proc. kakavos, stambiai sukapoto ir dar šiek tiek drožlių patiekimui)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Auksinis pienas su ciberžole
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 25
Kaip gaminti

1. Supilkite pieną į nedidelį puodą, dėkite cinamono lazdelę, berkite ciberžolę, imbierą, pipirus, dėkite kokosų aliejaus ir įpilkite 150 ml šalto vandens. Užvirinkite, tada iškart sumažinkite karštį ir pavirkite ant silpnos ugnies 10 min.

2. Perkoškite per tankų sietelį, kad atsiskirtų prieskonių likučiai. Supilkite į elektrinį plaktuvą ir kiek paplakite, kad gėrimas būtų lengvesnis, su puta. Pagal skonį pagardinkite medumi, ant viršaus galite užberti truputį cinamono.

Ingredientai
Pienas: 1.00 st. (augalinio, tinka kokosų, migdolų ar kitų riešutų, galite naudoti ir poros rūšių mišinį)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Imbieras: 0.25 arbat. š. (malto)
Medus: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Meksikietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 28
Kaip gaminti
  • Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kakavinis pienas
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 10
Kaip gaminti
  1. Į puodelį suberkite kakavos miltelius ir miltelinį cukrų. Pieną pakaitinkite iki virimo, nukaiskite nuo ugnies ir supilkite į puodelį.
  2. Išmaišykite, kol kakava ir miltelinis cukrus visiškai ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  3. Atvėsinkite. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir visiškai atšaldykite. Patiekite šaltą arba kambario temperatūros.
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Kakava: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilė: 5.00 g (½ arbat. š. vanilės ekstrakto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su konjaku
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 12
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.

2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Razinos: 1.00 st. (¼ st.)
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0.5 st.)
Pienas: 5.00 valg. š.
Konjakas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karamelinė šokoladinė latė
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. Atsargiai sumaišykite karštą kavą su karštu pienu ir karameliniu sirupu iki vientisos masės.

2. Ant kavos viršaus atsargiai užpilkite grietinėlę (jeigu norite, galite rinktis plaktą) ir pabarstykite šokolado drožlėmis bei cinamonu.

Skanaus!

Ingredientai
Kava: 50.00 ml (1/4 puodelio - karštos)
Pienas: 100.00 ml (1/2 puodelio - karšto)
Karamelinis sirupas (1/4 puodelio) 50.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (plakta)
Tarkuotas šokoladas ir cinamonas (papuošimui) 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Video

04:05
02:52
00:26

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką