Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

I.Zasimauskaitė tapo kulinarinės laidos vedėja: mokys, kaip lengvai pasigaminti vegetariškus patiekalus

Nuo tada, kai prieš 7-erius metus Ieva Zasimauskaitė tapo vegetare, apie ją žmonės kalba ne tik kaip puikią dainininkę, bet ir nuostabią kulinarę. Tuo netrukus galės įsitikinti ir 15min skaitytojai – nuo šiol kiekvieną ketvirtadienį 20 val. portale rasite Ievos kulinarinę laidą „Vegetariškai su I.Zasimauskaite“, kurioje ji įrodys, kad vegetariški patiekalai gali būti ne tik sveiki, bet ir skanūs. O apie mėsą jūs net pamiršite!

Visada stengiasi maistą ruošti pati

Ieva gaminti maistą mėgo visą gyvenimą, tačiau iš naujo save virtuvėje atrado, kai prieš kiek daugiau nei 7-erius metus tapo vegetare. Anot jos, tuo metu dar nebuvo daug vegetarišką maistą ruošiančių restoranų, be to, pietūs ten kainavo žymiai brangiau, tad I.Zasimauskaitė ėmė pati improvizuoti virtuvėje.

„Mano močiutė labai mėgsta gaminti, su manimi pasidalina receptais. Galvoju, kad paveldėjau jos genus, – šypsosi Ieva. – Pati daug gaminu namie, o ypač dažnai ėmiau tą daryti prasidėjus karantinui. Tik retkarčiais, kai būna didelis darbymetis ir nėra laiko ruošti maisto, pasiimu jo išsinešimui iš kavinių.“

I.Zasimauskaitė pasakoja, kad keturis kartus per metus visą dieną pasninkaudama pajaučia ypač didelį norą ieškoti įdomesnių receptų – tuo metu ji juos užsirašo ir atsideda ateičiai. Prasidėjus karantinui, Ieva visus sukauptus receptus išsitraukė ir dabar vis išbando ką nors naujo.

„Aš mėgstu gaminti viską, išskyrus tortus – moku iškepti du pyragus, tikrai nesu desertų meistrė. Man patinka ruošti vegetariškus kotletus iš grūdų, daržovių, gaminti troškinius, sriubas, lazaniją, makaronų patiekalus“, – vardina I.Zasimauskaitė.

Tapus vegetaru, daugeliui būna etapas, kai organizmui pradeda trūkti maistinių medžiagų, todėl Ieva pabrėžia, kad visada renkasi maistingus patiekalus. Pradėjusi valgyti vegetarišką maistą, ji sako išsigydžiusi ne vieną ligą, o kartu pagerėjo ir kraujo tyrimai, kadangi jos prioritetas yra rūpintis, jog organizmui visko užtektų.

„Man nesvarbu, ar patiekalas sudėtingai, ar lengvai pagaminamas – noriu, kad būtų skanu ir galėčiau jį paruošti namie. Šedevrų kaip restoranuose nepadarau, nes nemoku papuošti maisto, todėl man labiau patinka naminiai patiekalai“, – pripažįsta I.Zasimauskaitė.

Žiūrėkite pirmą laidą:

VIDEO: Vegetariškai su I.Zasimauskaite: kugelis su vegetariškais spirgučiais – pirštus apsilaižys net didžiausi mėsėdžiai

Man nesvarbu, ar patiekalas sudėtingai, ar lengvai pagaminamas – noriu, kad būtų skanu ir galėčiau jį paruošti namie

Ieva virtuvėje receptais vadovaujasi tik patiekalą bandydama pirmą kartą, kai dar nežino jo skonio ir eigos ypatumų, o vėliau pradeda improvizuoti bei gaminti savo nuožiūra. Nors dainininkei virtuvėje nesėkmių pasitaiko retai, Ieva išskiria du kartus, kai nemenkai sugadino patiekalus.

„Kartą nepavyko pyragas – nusipirkau visus reikiamus produktus, bet gamindama neįdėjau cukraus. Prisimenu, pyragas kepdamas taip gražiai iškilo, atsisėdau, atsipjoviau gabalėlį, paragavau... ir tada supratau. Gali viską sudėti gamindama patiekalą, bet pamiršk vieną ingredientą ir virtuvėje patirsi nesėkmę, – juokiasi I.Zasimauskaitė. – Dar esu gaminusi vegetariškus šašlykus, į kuriuos druskos įdėjau ne 5 šaukštelius, o didelius šaukštus. Šašlykus suvalgiau, bet į juos nebegalėjau žiūrėti pusę metų. Jie išėjo tikrai blogai.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Turės savo kulinarinę laidą „Vegetariškai su I.Zasimauskaite“

Gaminti mėgstanti Ieva išbandė save naujame vaidmenyje – tapo kulinarinės laidos vedėja. Ji pripažįsta, kad ne kartą yra pasvajojusi turėti šou apie maistą, todėl pasiūlymą gaminti 15min skaitytojams priėmė su džiaugsmu.

Savo kulinarinėje laidoje, kurią 15min rasite kiekvieną ketvirtadienį 20 val., Ieva sieks parodyti, kad vegetariški patiekalai gali būti ne tik sveiki, bet ir skanūs. Ji pabrėžia, jog tai ypač aktualu, kai artėja šiltasis metų laikas, kadangi tuomet vis daugiau žmonių nori lengvesnio maisto ir rečiau renkasi mėsą.

„Daugelis žmonių, nors ir nėra vegetarai, nori bent kartą į savaitę išbandyti patiekalų be mėsos ar žuvies tam, kad paįvairintų mitybą. Nebūtinai turi būti vegetaras, jog galėtum pasigaminti maisto be mėsos, – sako I.Zasimauskaitė. – Kartais instagrame pasidalinu savo gamintų patiekalų nuotraukomis, tačiau dėl laiko stokos neparašau receptų. Žmonės vis klausia, kur receptas, kaip reikia gaminti, todėl dabar bus puiki proga viską papasakoti.“

Ieva tikina, kad visi jos gaminami patiekalai bus įkandami žiūrovams ir šie lengvai juos galės pasiruošti patys namuose. Vis dėlto ji atkreipia dėmesį, kad gali būti keli prieskoniai, kurių žmonės neturės ir teks įsigyti.

„Manau, kad bus įdomu, nes žmonės galės pasidomėti, sužinoti, kokie tai prieskoniai. Ajurvedinėje virtuvėje prieskonis ne tik sutiekia aromato, bet ir gydo. Kaip aš sakau, tada valgai ir sveikėji. Esu už tai, kad maistas būtų ne tik skanus, gražiai atrodytų, bet kartu būtų sveikas“, – aiškina dainininkė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ievos Zasimauskaitės kulinarinė laida
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ievos Zasimauskaitės kulinarinė laida

I.Zasimauskaitė pripažįsta, kad ruošdama maistą niekada su niekuo nebendrauja, todėl atsistoti prieš kamerą ir viso gaminimo metu kalbėti jai buvo naujas iššūkis, sukėlęs nemažai jaudulio.

„Man gaminimas yra kaip meditacija – jeigu esu virtuvėje, noriu joje būti viena. O dabar turiu gamindama kalbėti, netoliese sukasi dar keli žmonės... Sudėtingiau nei įprastai ruošiant maistą, bet labai smagu, – džiaugiasi Ieva. – Visada visiems sakydavau, kad jeigu nebūčiau dainininkė, dirbčiau su maistu. Dabar, kai koncertų nėra, mano scena tapo virtuvė. Gerai, kad tokiu laikotarpiu galiu save realizuoti.“

Man gaminimas yra kaip meditacija – jeigu esu virtuvėje, noriu joje būti viena

I.Zasimauskaitei maisto gaminimas yra malonumas ir savotiškas atsipalaidavimo būdas, todėl ji į virtuvę niekada neina, jeigu būna pavargusi ar pikta. Ieva tiki, kad valgomas maistas veikia žmogaus būseną, todėl jai svarbu gaminant jausti teigiamą energiją.

„Kai maistą pagamini su tokia nuotaika, kad ai, nelabai noriu, bet reikia, maistas būna nekoks. O kai ateini į virtuvę su džiaugsmu ir noru pagaminti ką nors skanaus, vėliau valgydamas jauti malonumą“, – tikina Ieva.

Dainininkė neslepia pagalvojanti, kad naujai laidai sulaukus pasisekimo, būtų galima į ją pasikviesti svečių ir taip turėti ne tik gaminimo, bet ir pokalbių šou. Tačiau ateityje ji turi ir kitą su maisto gaminimu susijusią svajonę.

„Dar labai norėčiau turėti vaikų ir jiems gaminti maistą“, – šypsosi Ieva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius