Dabar populiaru
Publikuota: 2017 lapkričio 13d. 10:00

Įdarytų bulvių įvairovė: tinka silkė ir sūris, šoninė ir žalumynai. 10 receptų

Įdarytos bulvės
Vida Press nuotr. / Įdarytos bulvės

Įdomus įdaras tokį, rodos, kasdienį ir įprastą produktą, kaip bulvės, gali kilstelėti į visai naują lygį. Tačiau tai visai nereiškia, kad virtuvėje triūsite pusę dienos ar reikės kokių itin įmantrių ingredientų. Rinkitės iš siūlomų receptų ir išbandykite!

Receptai
Receptas: Silke įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 69
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite silkės įdarą. Svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Suberkite sutarkuotą morką, plonais griežinėliais supjaustytą porą ir dar keletą minučių pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Sumaišykite daržoves, nedideliais gabalėliais supjaustytą silkės filė ir šaukštą majonezo. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į silkės įdarą.
  5. Paruoštu silkės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Silkė: 1.00 vnt. (sūdytos silkės filė)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 72
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šonine įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 67
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol jos kepa, paruoškite šoninės įdarą. Supjaustykite šoninę nedideliais gabalėliais ir pakepinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol taps skaidrūs. Išimkite iš keptuvės, nusausinkite riebalus ir atvėsinkite. Sumaišykite su rikota, grietinėle. Pagardinkite malta rūkyta paprika, druska ir pipirais.
  4. Iškepusias bulves šiek tiek atvėsinkite. Nupjaukite jų viršūnėles ir išskobkite bulves, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į šoninės įdarą.
  5. Paruoštu šoninės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Tiekite karštas. Skanaus!
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šalto rūkymo šoninė: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 65.00 ml
Paprikos: 4.00 g (malta rūkyta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir kartu su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.

2. Kai atvės, imkite bulves po vieną ir per vidurį įpjaukite, bet neperpjaukite iki galo, praskleiskite ir išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

3. Sviestą kartu su bazilikais ir trintais česnakais išsukite iki vientisos masės. Žalumynų sviestą pasūdykite pagal skonį.

4. Tuomet bulvių vidurius ištepkite šiuo sviestu ir į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrio. Bulves dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, iki kol sūriai pradės lydytis.

5. Bulves patiekite su gražgarstės lapais ir ant kiekvienos iš jų užbarstykite prieš tai keptuvėje paskrudintų graikinių riešutų.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės)
Baltojo pelėsio sūris: 150.00 g
Gražgarstės: 80.00 g
Varškės sūris: 150.00 g
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Porais įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Nuvalykite porus ir supjaustykite griežinėliais (ir baltąją, ir žaliąją dalis). Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.

2. Kitame inde ištirpinkite sviestą, įdėkite miltus ir išmaišykite. Įpilkite daržovių sultinį, verdant nuolat maišykite, kad miltai nesušoktų į gumulėlius. Galiausiai supilkite grietinėlę, paskaninkite druska, pipirais, muskatu. Sudėkite porus ir dar šiek tiek patroškinkite.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupenomis. Nepervirkite, ištraukite, vos tik suminkštės. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų, paliekant apie 1 cm bulvės nuo kraštų.

4. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kedrines pinijas, sumaišykite jas su porų įdaru.

5. Įdarykite bulvių puseles porų troškiniu, viršų pabarstykite čederio sūriu.

6. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., arba kol gražiai apskrus.

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Porai: 400.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 1.50 valg. š.
Daržovių sultinys: 75.00 ml
Grietinėlė: 50.00 ml (neriebios)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čederio sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 9
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.

2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite  smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus, nuvarvintas pupeles ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.

4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir įmaišykite į padažą, tada gautu mišiniu įdarykite bulves, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant kiekvienos bulvės dėkite sviesto drožlių ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

5. Tiekite su gražgarstės ir saldžiųjų paprikų salotomis, papuoštomis marinuotos aitriosios paprikos ankštimi.

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės dailios formos)
Pomidorai: 250.00 g (indelis savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Pupelės: 250.00 g (indelis raudonųjų konservuotų pupelių)
Jautiena: 300.00 g (faršo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Vynas: 2.00 valg. š. (balto sauso)
Gražgarstės: 40.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė raudonos)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.

2. Atvėsusias bulves perpjaukite išilgai į dvi dalis ir išskobkite minkštimą, kad liktų apie 7 mm storio krašteliai. Tuomet bulvių minkštimą sumaigykite šakute.

3. Svogūną smulkiai supjaustykite, o morką sutarkuokite. Pomidorus nulupkite ir susmulkinkite.

4. Svogūną ir morką kelias minutes pakepinkite, užpilkite vynu ir patroškinkite iki tol, kol vynas visiškai išgaruos. Suberkite ant viršaus susmulkintus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais bei patroškinkite dar apie 20 minučių. Tuomet dėkite bulvių minkštimą ir viską gerai išmaišykite.

5. Pasigamintą troškinį atvėsinkite.

6. Pasilikite truputį sūrio pabarstymui, o likusį suberkite į troškinį ir įdarykite bulvių puseles.

7. Apibarstykite sūriu ir kapotais žalumynais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Vynas: 5.00 valg. š. (baltojo)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstamų šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Špinatais įdarytos bulvės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplaukite bulves ir išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite bei palikite šiek tiek atvėsti.

2. Keptuvėje ištirpinkite vieną valgomąjį šaukštą sviesto, sudėkite špinatus ir pagardinkite juos druska. Špinatus kepkite ant mažos ugnies tol, kol jie sukris.

3. Kitoje keptuvėje ištirpinkite antrą šaukštą sviesto, sudėkite miltus, įpilkite grietinėlės ir viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite tol, kol masė taps vientisa ir tiršta. Tuomet suberkite tarkuotą muskatą, krapus, pagardinkite prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.

4. Pradėkite ruošti bulves – nupjaukite jų viršūnėles, šiek tiek išskobkite vidų ir į jį sudėkite špinatus, paruoštą padažą bei kelis gabaliukus pjaustyto mėlynojo pelėsinio sūrio.

5. Įdarytas bulves sudėkite į skardą, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių arba tol, kol išsilydys sūris.

Ingredientai
Bulvės: 1.50 kg
Špinatai: 400.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 150.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įmantriai įdarytos bulvės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo.

3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine.

4. Į kiekvieną bulvę dėkite įdaro, tada po gerai nuvarvintą saulėje džiovintą pomidorą, įberkite pipirų ir graikinių riešutų.

5. Įdarytas bulves dėkite į skardą ir užberkite tarkuotos macarelos. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (dideli, saulėje džiovinti pomidorai aliejuje)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 100.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g (sauja)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 25
Kaip gaminti
  1. Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
  2. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
  3. Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute. 
  4. Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  5. Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didesnių)
Grybai: 300.00 g (įvairių miško grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Riešutai: 1.00 st. (0.5 - maltų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0.5)
Lydytas sūrelis: (mėgstamo skonio) 150.00 g
Varškės sūris: 1.00 vnt. (trečdalis riebaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Užsispyrusi Italija renkasi vargšų nacionalizmą: radikalai žino, kad juos gelbės kiti

Smurto randai

Gyvenimas

Vladas slėpė depresiją 10 metų, bet rado jėgų susiimti: „Jaučiausi kaip zombis“

24sek

Dainius Adomaitis – apie antibiotikus, žaidėją-klijus ir skambų D.Suttono pareiškimą

„Ginčas“: ar pasiteisino Luko Lekavičiaus sprendimas palikti „Žalgirį“?

Aktualu

Tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas 2018“ vienu metu sprogo 29 sprogmenys

Gyvenimas

Gulintis autostradoje vairuotojas meldė pagalbos ir buvo priblokštas greitosios operatorių sprendimų

24sek

Čempionų lygoje – netikėtai užliepsnojęs A.Juškevičius

Vardai

„Dydžio (r)evoliucijos“ finalininkė Dovilė Rostovskytė: „Dėl savo išvaizdos negalėjau įsidarbinti teatre“

24sek

„Rytas“ pralaimėjo paskutinių minučių dramą prieš „Uniks“

Kultūra

Už 100 JAV dolerių Danas Brownas žada atskleisti bestselerių rašymo subtilybes

Gyvi regionai

A.Bružas Visagine rado universitetą su aštuoniais fakultetais

Sportas

Olimpinė karatė: Kodėl čia nelyja medaliais? Ir ar jų reikia?

Vardai

Pabaigos pradžia artėja: paviešintas paskutinio „Sostų karų“ sezono anonsas

Sportas

„Sūduvos“ triumfo įrašas Kroatijoje tapo hitu

Vardai

Ieva Zasimauskaitė atšaukė „Eurovision afterparty“: „Matyt, esu per jauna organizuoti koncertus“

Gazas

Puspriekabių šoninės apsaugos: kaip jos gali išgelbėti gyvybę?

Verslas

J.Didžiulis apie Reformatų skvero atnaujinimą: taip ardomas pasitikėjimas

Aktualu

Šalia D.Trumpo įamžintas „mažylis“ V.Putinas prajuokino rusų internautus

Aktualu

Tarp kultūros įstaigų plinta informacija: valdžia planuoja muziejų jungtuves

Naujienos

Aktualu

Užsispyrusi Italija renkasi vargšų nacionalizmą: radikalai žino, kad juos gelbės kiti

Smurto randai

Gyvenimas

Vladas slėpė depresiją 10 metų, bet rado jėgų susiimti: „Jaučiausi kaip zombis“

24sek

Dainius Adomaitis – apie antibiotikus, žaidėją-klijus ir skambų D.Suttono pareiškimą

„Ginčas“: ar pasiteisino Luko Lekavičiaus sprendimas palikti „Žalgirį“?

Aktualu

Tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas 2018“ vienu metu sprogo 29 sprogmenys

Gyvenimas

Gulintis autostradoje vairuotojas meldė pagalbos ir buvo priblokštas greitosios operatorių sprendimų

24sek

Čempionų lygoje – netikėtai užliepsnojęs A.Juškevičius

Vardai

„Dydžio (r)evoliucijos“ finalininkė Dovilė Rostovskytė: „Dėl savo išvaizdos negalėjau įsidarbinti teatre“

24sek

„Rytas“ pralaimėjo paskutinių minučių dramą prieš „Uniks“

Kultūra

Už 100 JAV dolerių Danas Brownas žada atskleisti bestselerių rašymo subtilybes

Gyvi regionai

A.Bružas Visagine rado universitetą su aštuoniais fakultetais

Sportas

Olimpinė karatė: Kodėl čia nelyja medaliais? Ir ar jų reikia?

Vardai

Pabaigos pradžia artėja: paviešintas paskutinio „Sostų karų“ sezono anonsas

Sportas

„Sūduvos“ triumfo įrašas Kroatijoje tapo hitu

Vardai

Ieva Zasimauskaitė atšaukė „Eurovision afterparty“: „Matyt, esu per jauna organizuoti koncertus“

Gazas

Puspriekabių šoninės apsaugos: kaip jos gali išgelbėti gyvybę?

Verslas

J.Didžiulis apie Reformatų skvero atnaujinimą: taip ardomas pasitikėjimas

Aktualu

Šalia D.Trumpo įamžintas „mažylis“ V.Putinas prajuokino rusų internautus

Aktualu

Tarp kultūros įstaigų plinta informacija: valdžia planuoja muziejų jungtuves

Vardai

Ypatingos

04:06
09:17

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką