Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ideali temperatūra įvairiems produktams

Maisto produktai
Shutterstock nuotr. / Maisto produktai
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Dažniausiai tam neteikiame didelės reikšmės, bet vis dėlto neprošal žinoti, kad įvairių produktų skoniui turi įtakos vieta ir temperatūra, kurioje jie laikomi ar ruošiami.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

 

Kiaušiniai
Fotolia nuotr. / Kiaušiniai

Kiaušiniai

Laikykite šaldytuvo durelėse (sustatykite į specialius dėklus smailiuoju galu į apačią), kur temperatūra paprastai būna apie 2 °C. Patepusi riebalais, galite įsukti juos į popierines servetėles, sudėti į pintinę ir laikyti vėsiame rūsyje.

Gerai žinoti. Šalia kiaušinių nelaikykite aštraus kvapo produktų, nes jie gan greitai sugeria pašalinius kvapus.

Tešla
Fotolia nuotr. / Tešla

Mielinė tešla

Ją ruošdama naudokite ne žemesnės nei 40 °C ir ne aukštesnės nei 44 °C temperatūros skysčius ir riebalus. Didesnėje temperatūroje mielių bakterijos žūva ir tešla neiškyla.     

Gerai žinoti. Mielinė tešla greičiau iškils, jei įbersite cukraus ir medaus. Nors po pusę šaukštelio vieno ar kito produkto įdėkite ir į nesaldžių gaminių mielinę tešlą.

Fotolia nuotr. / Šviežia lašiša
Fotolia nuotr. / Šviežia lašiša
Šviežios žuvys

Išvalytas žuvis įvyniokite į kepimo popierių ar maistinę plėvelę ir laikykite arčiausiai šaldymo kameros esančioje lentynoje ne ilgiau kaip porą parų. Tinkamiausia temperatūra –  apie + 4–5 °C.

Gerai žinoti. Per iškylą gamtoje šviežias išvalytas ir pasūdytas žuvis sudėkite į dubenį ar pintinę su šviežiomis dilgėlėmis ir šešėlyje laikykite iki dviejų parų.   
Žalioji arbata
Fotolia nuotr. / Žalioji arbata

Žalioji arbata

Plikykite ne verdančiu, bet 60–90 °C temperatūros vandeniu (kuo geresnė arbatžolių kokybė, tuo vėsesniu vandeniu jos plikomos).

Gerai žinoti. Kinai žaliąsias arbatžoles užpliko, 30 sek. palaiko, vandenį nupila ir dar sykį užpliko. Subtilaus skonio arbata mėgaujasi maždaug po 5 minučių.

Pomidorai
Fotolia nuotr. / Pomidorai

Pomidorai

Stiprus lietus nuo krūmų nuraškė dar nesunokusius pomidorus? Nusausinkite vaisius popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į popierines dėžes ir perdenkite baltu popieriumi. Nokinkite 22–25 °C temperatūroje.

Gerai žinoti. Žali pomidorai dėžėse sparčiau noksta, jei tarp jų įmaišomas vienas kitas sunokęs vaisius.

Bananai
Fotolia nuotr. / Bananai

Bananai

Jei norite, kad greitai nepajuostų, laikykite juos ne žemesnėje nei 12 °C temperatūroje.  

Gerai žinoti. Žali bananai sparčiausiai noksta kambario temperatūroje popieriniame maišelyje (jį reikia pakabinti sausoje vietoje).

Baklažanai
Fotolia nuotr. / Baklažanai

Baklažanai

Laikykite juos ne aukštesnėje nei 10 °C temperatūroje. Prieš tai baklažanus reikėtų įsukti į švarų popierių, sudėti į medinę ar kartoninę dėžę, o į tarpus paberti medžių pelenų.

Gerai žinoti. Šaldytuve laikomi baklažanai greitai įgyja bronzinį atspalvį, pajuosta minkštimas.

Fotolia nuotr. / Špinatai
Fotolia nuotr. / Špinatai

Prieskoniniai žalumynai

Šviežius krapus, petražoles, špinatus, gražgarstes ar kitus prieskoninius žalumynus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių ir įsukite į maistinę plėvelę. Laikykite šaldytuve toliausiai nuo šaldymo kameros esančioje lentynoje.

Gerai žinoti. Krapai, petražolės, bazilikai kelias dienas išliks švieži, jei vos nuskintus pamerksite į vėsų vandenį.

Žurnalas „JI“
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką