Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 14d. 07:30

Idealus saldumo ir rūgštelės balansas: spanguolės cukraus pudros apvalkale

Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Vida Press nuotr. / Spanguolės cukraus pudros apvalkale

Prasidėjo spanguolių sezonas, jų dabar gausu visose didesnėse turgavietėse. Šios uogos skanios išvirtos vienos ar su kitais priedais, naudinga jų užšaldyti, o vienas iš pažįstamų saldumynų, kurį galima prisiminti jau dabar, gal net repetuojant kalėdinių dovanų ruošimą, – spanguolės, pasislėpusios cukraus pudros apvalkale. Būtinai išbandykite!

Ingredientai:

  • 300 g spanguolių;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio baltymas;
  • 1 arbat. šaukšt. krakmolo (bulvių ar kukurūzų);
  • žiupsnelis vanilinio cukraus.
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale

Gaminimas:

1. Spanguoles kruopščiai perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.

2. Dubenėlyje paplakite kiaušinio baltymą, suberkite cukraus pudrą, krakmolą ir vanilinį cukrų.

3. Į gautą glajų suberkite spanguoles ir pamaišykite, kad apsivoliotų mase.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 °C temperatūros. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi. Dėliokite ant skardų spanguoles, pasidengusias glajumi ir dėkite džiūti į orkaitę, laikykite tol, kol glajus visiškai sutvirtės. Tada perdėkite į kartotines dėžutes ar sandarų indą ir laikykite kambario temperatūroje, kur nėra drėgmės iki savaitės.

Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale
Vida Press nuotr./Spanguolės cukraus pudros apvalkale

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

15:15
01:01:04
06:27

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką