Dabar populiaru
Publikuota: 2015 sausio 25d. 11:00

Idėja pietums – netikras zuikis

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“
zaidziamevirtuve.blogspot.com nuotr. / Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Turite faršo, tačiau atsibodo kepti kotletus? Išbandykite mūsų siūlomus netikro zuikio receptus. Skanaus, mielieji!

Kaip suteikti faršui nepakartojamo skonio, rasite straipsnyje Kulinarinės idėjos: kaip paruošti įvairaus skonio mėsos faršo. 

O dabar – prie darbo! 

Receptai
Receptas: Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 35
Kaip gaminti

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.

2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Gautą vienalytę masę supilkite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską išmaišykite.

4. Faršą sudėkite į pateptas aliejumi formas, ant viršaus uždėkite ir prispauskite petražolių lapelius. (P. S. Viršų patepkite aliejumi arba galite padaryti mišinį iš šaukštelio garstyčių, sojų padažo, skysto medaus ir citrinos sulčių. Taip pat galima viršų patepti šaukšteliu majonezo ir pabarstyti saldžiųjų paprikų milteliais.)

5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.

6. Netikrą zuikį galite patiekti ir karštą ir šaltą.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Ingredientai
Neriebi malta mėsa (recepte: jautienos kumpis, kiaulienos išpjova, keli gabaliukai kalakutienos) 700.00 g
Cukinijos: 300.00 g
Salierai: 3.00 vnt. (3-4 kotai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3-4 skiltelės)
Sviestas: 20.00 g (20-30 g)
Petražolės: 4.00 vnt. (4-5 šakelės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Migdolai: 100.00 g (smulkinti)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas kietasis)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (neaštrios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai grūsti)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos „duona“ su sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 23
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.

2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.

4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.

Kulinaro patarimas. Lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.

Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 5.00 g (malti)
Špinatai: 200.00 g (gali būti šaldyti)
Faršas: 1.00 kg (kalakutienos)
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Vištienos sultinys: 60.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vusterio padažas 2.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g (arba bet kuris kitas mėgstamas sūris)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Netikras zuikis su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 33
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Į aliejumi pašlakstytą pailgą kepimo formą dėkite trečdalį faršo, tada eile sudėkite luptus kiaušinius. Kiaušinius apdėkite paruoštu faršu.

2. Ant viršaus sudėkite likusį faršą. Viršų gerai rankomis apspauskite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–45 minutes, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Faršas: 700.00 g (700 - 800 kiaulienos)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - kietai virti)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mišinys pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Netikras zuikis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.6 / 26
Kaip gaminti

1. Visus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, sudėkite į elektrinio maišiklio indą ir, įjungus mažiausią greitį, sutrinkite.

2. Į paruoštą tyrę sudėkite maltą mėsą ir maišikliu arba rankomis išminkykite vienalytę masę. Suformuokite dailų kepaliuką ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 1 val.

3. Šį patiekalą skanu valgyti ir karštą, ir šaltą. Tinka sumuštiniams.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1/4 puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 1.00 vnt. (šakniagumbiai 1/4 puodelio smulkiai sutarkuotų)
Pomidorų padažas: 1.00 st. (1/4)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (1/4 maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Netikras zuikis su žaliosiomis alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 20
Kaip gaminti

1. Svogūną nestambiai sutarkuokite (bet ir ne pačia smulkiausia tarka). Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų. Į maltą veršieną sudėkite batono ir grietinėlės masę, tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite rozmarinus, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Geriausia, jei masę apie 10 minučių paplaktumėte elektiniu plaktuvu.

2. Į paruoštą mėsos masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite, kad nesusitrintų. Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlakstytą formą, apšlakstykite patį zuikį ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Veršiena: 700.00 g (700 - 800 malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 riekės (3 - 4)
Grietinėlė: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 st. (0,5 žalių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti švieži arba džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau puikių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Seimo nariai pučia kitų metų biudžetą: ieško milijonų statyboms savo savivaldybėse

Aktualu

Pagrindinė šalies ligoninė – vis dar be vadovo: dalininkų diskusijos bevaisės

Vardai

Mindaugas Kuzminskas patvirtino – skiriasi su žmona Egle: „Aš norėjau šeimos ir vaikų“

Aktualu

Orai.lt: prie lietaus ir vėjo prisijungti gali šlapdriba

24sek

NBA – agresyvus D.Sabonio sugrįžimas ir puikiai išnaudotas J.Valančiūno laikas

Pasaulis kišenėje

5 geriausios Europos salos

Aktualu

D.Trumpo netenkina Saudo Arabijos paaiškinimas dėl žurnalisto mirties aplinkybių

Aktualu

Neringa Venckienė kreipėsi į JT Žmogaus teisių komitetą

Aktualu

Rusijos teisėjų vadas pasvarstė apie netobulą Konstituciją: ką rezga Vladimiras Putinas?

24sek

NBA: L.Dončičius žibėjo universalumu, čempionai „Warriors“ – vėl pergalių kelyje

Aktualu

Seksualiai Švėkšnoje išnaudotos merginos trokšta kurti ir mylėti, bet turi mokytis gyventi

Interviu Vardai

I.Launikonytė: apie metų skirtumo nepaisančią meilę V.Kovaliovui, išvaizdos pokyčius ir muzikos terapiją

Aktualu

Protestų Ingušijoje dalyviai sako nusivylę Kremliumi ir žada gintis „plikomis rankomis“

Gyvenimas

Pelėsis namuose: kokiais būdais jį įveikti?

24sek

Šaras po pergalės – apie naujoką kosmose, P.Jankūno formą ir žvėrį T.Walkupą

Aktualu

TS-LKD prezidentiniuose debatuose V.Ušackas dūrė: „Partijos vadovybė pasirinkusi Ingridą“

Vardai

Milžinas ir coliukė: kalnu pramintas „Sostų karų“ aktorius vedė savo mylimąją

Interviu Kultūra

Berlyno kino festivalio programos konsultantas W.Speckas: kinas yra politiškas menas

Aktualu

B.Genzelis: jeigu Lietuva būtų putininė, liberalai giedotų himnus V.Putinui

Gyvenimas

Valstybė nusprendė geriau už Valentiną žinanti, kuo jai gydytis: moteris jaučiasi bandomuoju triušiu

Naujienos

Verslas

Seimo nariai pučia kitų metų biudžetą: ieško milijonų statyboms savo savivaldybėse

Aktualu

Pagrindinė šalies ligoninė – vis dar be vadovo: dalininkų diskusijos bevaisės

Vardai

Mindaugas Kuzminskas patvirtino – skiriasi su žmona Egle: „Aš norėjau šeimos ir vaikų“

Aktualu

Orai.lt: prie lietaus ir vėjo prisijungti gali šlapdriba

24sek

NBA – agresyvus D.Sabonio sugrįžimas ir puikiai išnaudotas J.Valančiūno laikas

Pasaulis kišenėje

5 geriausios Europos salos

Aktualu

D.Trumpo netenkina Saudo Arabijos paaiškinimas dėl žurnalisto mirties aplinkybių

Aktualu

Neringa Venckienė kreipėsi į JT Žmogaus teisių komitetą

Aktualu

Rusijos teisėjų vadas pasvarstė apie netobulą Konstituciją: ką rezga Vladimiras Putinas?

24sek

NBA: L.Dončičius žibėjo universalumu, čempionai „Warriors“ – vėl pergalių kelyje

Aktualu

Seksualiai Švėkšnoje išnaudotos merginos trokšta kurti ir mylėti, bet turi mokytis gyventi

Interviu Vardai

I.Launikonytė: apie metų skirtumo nepaisančią meilę V.Kovaliovui, išvaizdos pokyčius ir muzikos terapiją

Aktualu

Protestų Ingušijoje dalyviai sako nusivylę Kremliumi ir žada gintis „plikomis rankomis“

Gyvenimas

Pelėsis namuose: kokiais būdais jį įveikti?

24sek

Šaras po pergalės – apie naujoką kosmose, P.Jankūno formą ir žvėrį T.Walkupą

Aktualu

TS-LKD prezidentiniuose debatuose V.Ušackas dūrė: „Partijos vadovybė pasirinkusi Ingridą“

Vardai

Milžinas ir coliukė: kalnu pramintas „Sostų karų“ aktorius vedė savo mylimąją

Interviu Kultūra

Berlyno kino festivalio programos konsultantas W.Speckas: kinas yra politiškas menas

Aktualu

B.Genzelis: jeigu Lietuva būtų putininė, liberalai giedotų himnus V.Putinui

Gyvenimas

Valstybė nusprendė geriau už Valentiną žinanti, kuo jai gydytis: moteris jaučiasi bandomuoju triušiu

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką