Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėjos cepelinų mėgėjams: ką daryti, jei liko vakarykščių?

Jei tektų sudarinėti mėgstamiausių lietuvių patiekalų sąrašą, jo viršūnėje, ko gero, puikuotųsi ir cepelinai. Tad visai tikėtina, jog ir vakar, vasario 2-ąją, minėtą Pasaulinę cepelinų dieną ne vienas atšventė mėgaudamasis šiuo patiekalu iš bulvių.
Cepelinai
Cepelinai / Shutterstock nuotr.

Nors vargu ar bulvės dažniausiai perkamos cepelinams ruošti (juk tai nemažai pastangų ir laiko reikalaujantis patiekalas), šie šakniagumbiai visada išlieka tarp populiariausių daržovių, rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai.

Dažnas tautietis, kai jau prisiruošia gaminti cepelinus, sulipdo ir išverda tiek, jog lieka ir kitai dienai. Tiesa, šildyti cepelinai nebūtinai yra tokie skanūs, kaip ką tik išvirti, todėl vakarykščiams verta pamėginti suteikti naujo skonio patiekiant juos šiek tiek kitaip.

Prekybos tinklo maisto gamybos departamento direktorė Brigita Baratinskaitė dalijasi pora idėjų, kaip vakarykščiams cepelinams suteikti naujų skonių.

Keptuvėje kaitinti cepelinai su lydytu sviestu

Vakar dienos cepelinai gali būti ypatingo skonio paprasčiausiai pakaitinus juos keptuvėje. Maisto ekspertė rekomenduoja tam naudoti lydytą kaimišką sviestą arba sviestą „ghi“ (ghee). Jo keptuvėje reikėtų pašildyti apie 40 g ir iš abiejų pusių paskrudinti į keletą dalių supjaustytus cepelinus.

Patiekiant pakepintus cepelinus, juos patartina pagardinti tuo pačiu keptuvėje naudotu sviestu, petražolių, čiobrelių ar kitų prieskoninių žolelių šakelėmis. Kepiniams lydytas sviestas suteikia malonų riešutus primenantį skonį, todėl ir jame pakepinti cepelinai atsiskleis naujais skoniais.

Strelkabelka nuotr. /Cepelinai
Strelkabelka nuotr. /Cepelinai

Orkaitėje apkepti cepelinai su šonine

Kitas būdas naujai pateikti cepelinus yra pagardinti juos šonine ir grybų padažu. Tereikia pusiau perpjautus cepelinus apvynioti karštai rūkyta šonine ir apie 10–15 minučių kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje. Kol cepelinai kepa, galima paruošti grybų padažą.

Jam reikia susmulkinti šiek tiek karštai rūkytos šoninės (galima naudoti tą pačią, kuria apsukti cepelinai), apie 200 g mėgstamų grybų ir tiek pat svogūnų. Šoninę, grybus ir svogūnus reikia trumpai pakepinti keptuvėje ir supilti į ją po 100 g grietinės bei grietinėlės. Šį mišinį virkite, kol jis sutirštės, o tada pridėkite smulkintų žalumynų – petražolių ir krapų. Pagal skonį padažą galima pagardinti druska ir pipirais.

Telieka šiuo padažu aplieti orkaitėje keptus cepelinus su šonine ir ragauti naujai patiektą vakarykštį patiekalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius