Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 29d. 09:00

Įdomūs patiekalai su jautiena: nuo sumuštinių iki rytietiškų salotų

Burokėlių salotos su jautiena
Fotolia nuotr. / Burokėlių salotos su jautiena

Jei turite kokybiškos jautienos gabaliuką, svarbiausia mėsos nesugadinti – kelios minutės itin karštoje keptuvėje (ar ant kepsninės grotelių) ir galėsite mėgautis kepsniu, o gal pjaustyti mėsą plonyčiais griežinėliais ir ruošti salotas, sumuštinius. Kviečiame įsidrąsinti ir pasigaminti šį tą netikėto!

Receptai
Receptas: Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 4
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ant riebalų pakepinkite sutraiškytus česnakus ir smulkintus svogūnus, kol viskas suminkštės. Smulkiai sukapotą jautieną sudėkite į keptuvę ir kepkite maišydami iki 10 minučių, kol jautiena įgaus rudą spalvą.

2. Atidėkite papriką, o kitas patiekalo dalis sudėkite į troškinį. Jei dedate nekonservuotus pomidorus, prieš tai juos nulupkite ir susmulkinkite.

3. Šliūkštelėkite chereso, pamaišykite ir uždengę kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Retkarčiais pamaišykite. Prieš pabaigą sudėkite papriką ir kaitinkite pamaišydami troškinį kol paprika bus karšta.

4. Patiekite su virtais ryžiais.

Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (liesos kapotos)
Paprikos: 3.00 vnt. (raudonosios, pjaustytos kubeliais)
Svogūnai: 3.00 vnt. (susmulkinti)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sutraiškytos)
Alyvuogės: 8.00 vnt. (žaliųjų, supjaustytų ketvirčiais)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto)
Pomidorai: 5.00 vnt. (arba pomidorų savo sultyse)
Cheresas: 3.00 valg. š.
Razinos: 0.50 st. (juodųjų)
Migdolai: 0.50 st. (grūstų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su kepta jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Jautienos išpjovą supjaustykite storomis riekėmis, įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite vynu ir palikite pernaktį. '

2. Išmarinuotą mėsą gerai įkaitintoje keptuvėje ant labai mažai aliejaus po 3 minutes iš abiejų pusių apkepkite. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapelius, perpus perpjautus švarius pievagrybius, sutrupintą arba kubeliais supjaustytą fetos sūrį. Ant viršaus - kepsnio gabaliukus.

3. Apšlakstykite balzaminiu actu, aliejumi, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pageidaujant - druska.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (išpjovos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vynas: 50.00 ml (sauso raudono)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Špinatai: 300.00 g
Fetos sūris: 200.00 g
Pievagrybiai: 200.00 g (rudųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Karštos jautienos salotos su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 7
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai pjaustytus raudonąjį svogūną, raudoną saldžiąją papriką ir kepkite 3–4 minutes.

2. Plonai supjaustykite jautienos filė ir dėkite į keptuvę 5–10 min. su daržovėmis.

3. Mėsai apkepus, suberkite tarkuotą česnaką, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepkite 5 minutes.

4. Pasiruoškite padažą: sumaišykite cukrų, druską, sojų padažą ir žaliosios citrinos sultis.

5. Sudėkite į lėkštę gražgarstes, ant viršaus apkeptas daržoves su jautiena, perpus pjaustytas juodąsias alyvuoges, pabarstykite mažų marinuotų svogūnėlių. Viską apšlakstykite gautu padažu.  

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Alyvuogės: 50.00 g (juodųjų)
Jautiena: 250.00 g (filė)
Gražgarstės: 100.00 g (tinka bet kokios salotos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Marinuoti maži svogūnėliai 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rytietiškos daržovės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

2. Keptą mėsą nustumkite į keptuvės šonus, centre pakepinkite smulkintus česnakus, svogūnus, aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai dailiai pagels, sumeskite porus, šiek tiek vėliau žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, galiausiai saldžiąsias paprikas, smulkintus grybus, suberkite cukrų, kelis kartus permaišykite ir pagardinkite rytietišku prieskonių mišiniu.

Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 10.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (tamsaus)
Ryžių actas 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis kepimui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Rytietiškų prieskonių mišinys (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas.

2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai iškepusią jautieną, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepkite mėsą dar 8–10 minučių.

3. Nulupkite avokadą ir mangą, supjaustykite stambiais gabalėliais.

4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pasūdykite ir suplakite šluotele. Apšlakstykite padažu salotas, atsargiai išmaišykite.

5. Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus išdėliokite avokadų ir mangų gabalėlius, plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (uodeginės (2,5 cm storio griežinėlis))
Salotos: 400.00 g (įvarių)
Avokadai: 1.00 vnt. (sunokęs)
Mangas: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir 50 ml. marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų ir žiupsnelis marinatui)
Obuolių sidro actas (marinatui) 2.00 valg. š.
Kmynai: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (grūdelių marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Jautienos salotos vyno padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Jaučio liežuvį išmarinuokite pagal mėgstamą receptą ir iškepkite orkaitėje (arba išvirkite).

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas. 

3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, patroškinkite kelias minutes svieste, tada į keptuvę įberkite rudąjį cukrų ir intensyviai maišydama dar pakepkite, kol gražiai apskrus. 

4. Į lėkštę gražiai išdėliokite nuplautas ir nusausintas gražgarstes. Sukrėskite karštas keptas kriaušes ir dar šiltą riekelėmis supjaustytą liežuvį. Apibarstykite skrudintomis kedrinėmis pinijomis.

5. Salotas patiekite apšlakstytas vyno padažu. Jį ruoškite taip: česnaką susmulkinkite ir apkepkite 1 šaukšte sviesto. Įberkite 1 šaukštą miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, įmeskite į ryšulėlį tvirtai surištas prieskonines žoleles, gvazdikėlius, troškinkite apie 3–4 minutes. Nukaitusi keptuvę nuo ugnies, uždenkite ją dangčiu ir palikite dar 10–15 min., kad prisigertų prieskonių aromato.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant liežuvio ruošimo laiko).

Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (virtas liežuvis)
Kedrinės pinijos: 150.00 g
Gražgarstės: 250.00 g
Kriaušės: 2.00 vnt. (saldžios gerai prinokusios)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepti ir vyno padažui 1 šaukštas sviesto)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (Vyno padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (Vyno padažui)
Vynas: 200.00 ml (Vyno padažui; sodraus skonio sauso raudonojo)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt. (Vyno padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (Vyno padažui; ryšulėlis prieskoninių žolelių: rozmarinų, šalavijų, lauro lapų, čiobrelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinis su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Nupjaustykite nuo mėsos plėves. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įdėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų.

2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, įdėkite į skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite orkaitėje maždaug 30 min. Uždenkite mėsą aliuminio folija ir palaikykite 15 min.

3. Nuplaukite ir nusausinkite salotų ir špinatų lapus, supjaustykite griežinėliais pomidorus, nulupkite avokadą, supjaustykite riekelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

4. Aptepkite duonos riekeles sviestu, dėkite salotų ir špinatų lapų, griežinėlį pomidoro, kelias avokadų riekeles, pabarstykite druska ir pipirais.

5. Ant viršaus dėkite plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, apšlakstykite garstyčių padažu, papuoškite svogūnų žiedais.

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (nugarinės filė)
Duona: 4.00 vnt. (sumuštinių duonos riekelės)
Avokadai: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Garstyčių padažas 2.00 arbat. š.
Salotos: 50.00 g (šviežių)
Špinatai: 50.00 g (šviežių lapų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų bokšteliai su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite.

2. Jautieną pakepinkite keptuvėje su prieskoniais, česnaku, svogūnu. Baigiant kepti, sudėkite pomidorus ir dar  patroškinkite 10 minučių. Suberkite raudonėlius.

3. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, įberkite druskos ir pakepinkite keptuvėje.

4. Dėliokite bokštelį - paeiliui mėsą ir baklažaną. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pomidorai: 200.00 g (pomidorai savo sultyse)
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 16
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.

4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.

5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Moliūgai: 300.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Salotos: 2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Aliejus: 70.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautiena su šparaginėmis pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 19
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais.

2. Sojų padažą sumaišykite su vynu, krakmolu, druska. Supilkite ant mėsos kubelių, gerai išmaišykite ir palikite: kambario temperatūroje – maždaug pusvalandį, šaldytuve – per naktį.

3. Mėsos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš marinato ir palikite nuvarvėti. Marinato neišpilkite – jo dar prireiks.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol nebeliks rausvų gabalėlių. Supilkite vandenį, marinatą, sudėkite pupeles, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite, kol šios suminkštės.

5. Troškinį skanu valgyti su makaronais, bet jų maistinė vertė čia neįskaičiuota.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Šparaginės pupelės: 450.00 g (šviežių arba šaldytų)
Jautiena: 250.00 g (liesos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Vynas: 1.00 valg. š. (arba sultinio)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.7 / 7
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras.

2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai supjaustykite.

3. Dideliame dubenyje išmaišykite svogūnus, kalendras, įpilkite citrinų sulčių, žuvų padažo, įberkite cukraus,  aitriųjų pipirų. Suplėšykite mėtų lapelius ir užberkite ant viršaus. Salotas sudėkite ant jautienos riekelių. Aštrumui numalšinti salotas galite tiekti  su jogurto ir citrinų žievelių padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (filė)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 20.00 g (viena sauja smulkinto)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Žuvų padažas: 1-1,5 arbat. š. 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Mėtos: 5.00 g (lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.
  2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir mėsą.
  3. Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.
  4. Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.
  5. Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.
  6. Supilkite Wok padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.
  7. Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje, aliejuje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su Wok.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Ingredientai
Raudonojo kario pasta:( „Santa Maria Curry Paste Red“ ) 1.00 valg. š.
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour organic“ ) 1.00 vnt.
Makaronai: 250.00 g (1 pak. „Santa Maria Egg Noodles“)
Raudonasis svogūnas: 2.00 vnt.
Kopūstai: 100.00 g
Pupelės: 100.00 g (šviežios žaliosios)
Morkos: 1.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Didkepsnis: 500.00 g
Anakardžių riešutai: 200.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite.
  2. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines pupeles, uždenkite dangčiu ir garinkite 15–20 min.
  3. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  4. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Ingredientai
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Salotos: 60.00 g (lapai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (50g - minkštimo)
Ananasai: 40.00 g (kubeliais)
Šparaginės pupelės: 40.00 g
Mėtos: 2.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautiena ir kietuoju sūriu įdarytos cukinijos
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 18
Kaip gaminti
  • Perpjaukite cukinijas per pusę, išskobkite jų vidurį, tačiau palikite apie 1 cm kraštus. Išskobtus cukinijos gabaliukus suberkite į įkaitintą keptuvę, pabarstykite žiupsneliu druskos, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
  • Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir jį taip pat suberkite į keptuvę. Kepkite kol daržovės suminkštės, tuomet supilkite pomidorų tyrę ir išmaišykite.
  • Dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir tarkuotą kietąjį sūrį. Mėsą sumaišykite su troškintomis daržovėmis, įberkite druskos ir žolelių.
  • Pasiruošta mase įdarykite cukinijas ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Ingredientai
Cukinijos: 6.00 vnt. (jaunos)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 3.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorų tyrė: 1.00 valg. š.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Jautiena: 250.00 g (maltos)
Kietasis sūris: 80.00 g (tarkuoto)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos vyniotinis su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.0 / 3
Kaip gaminti

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.

2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atšildykite ir nuspauskite, šviežius – stambiai supjaustykite. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, o kumpį – juostelėmis. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – aštuntadaliais.

3. Patieskite celofano lakštą, ant jo dėkite paruoštą mėsą, paskleiskite visus įdarui paruoštus produktus, susukite, stipriai suriškite virvele ir apkepinkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paskui dėkite į karščiui atsparų indą, aplaistykite vynu, įmeskite gvazdikėliais prismaigstytą svogūną ir uždengus apie 1,5 val. kepkite 200 °C karštumo orkaitėje. Jei reikia, kepant įpilkite dar šlakelį vyno ar karšto vandens.

4. Nuo praaušusio vyniotinio nuimkite virvelę, celofaną. Porcijomis supjaustytą vyniotinį patiekite su virtomis bulvytėmis.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (minkštos jautienos, geriau imti ploną vientisą gabalą)
Svogūnai: 1.00 vnt. (ir įdarui 1 svogūnas)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 125.00 ml (sauso raudonojo)
Špinatai: 500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (Įdarui; kietai virti)
Kumpis: 100.00 g (Įdarui; virto)
Morkos: 2.00 vnt. (Įdarui)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos carpaccio
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 7
Kaip gaminti

1. Iš šaldytuvo mėsą išimkite tik prieš pjaustymą. Prieš tai pasiruoškite labai aštrų didelį peilį, maistinės plėvelės gabalą ir vidutinio dydžio puodą tvirtomis rankenomis.

2. Ant lygaus paviršiaus patieskite maždaug 60 cm ilgio maistinės plėvelės gabalą. Dėkite ant jos po plonai atpjautą mėsos gabaliuką ir uždenkite maistine plėvele, kad mėsa būtų apgaubta iš viršaus ir apačios. Tada dėkite ant viršaus puodą ir, laikydami už rankenų, spauskite, kiek turite jėgų. Tada apverskite mėsą, esančią maistinėje plėvelėje, ir vėl spauskite, kol mėsa bus labai plona. Atsargiai išimkite mėsą iš plėvelės ir dėkite į lėkštę. Taip pakartokite daug kartų, kol mėsos gabalas bus supjaustytas, o gabalėliai išploti.

3. Ant mėsos užberkite druskos, pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, užpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus.

4. Patiekite su gražgarstėmis ir parmezano drožlėmis (jas galite gauti tiesiog patarkavę parmezano gabaliuką bulvių skustuku).

Ingredientai
Jautiena: 1.00 vnt. (8 cm storio filė gabalas)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, kad rūktų dūmai. Didkepsnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Išėmus pabarstykite druska, pipirais ir leiskite 5 minutes pastovėti.

2. Susismulkinkite papriką nedideliais dydžio kvadratėliais. Supjaustykite didkepsnį gabaliukais ir sumaukite ant iešmelių – pirmiausia mėsa, tada paprikos kvadratėlis, galiausiai kaparis.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 vnt. (brandintos jautienos didkepsnis)
Paprikos: 2.00 vnt. (keptos ir marinuotos, vadinamos piquillo)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (didelių kaparių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Gerumu dalintis gera

Sergu atsakingai

Sergu atsakingai

Video

19:28
00:40
22:17

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką