-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomus patiekalas Velykoms – prancūziško stiliaus indeliuose kepti kiaušiniai

Artėjant svarbiausiai pavasario šventei – Velykoms – sukame galvas, ką pagaminti šventiniams pusryčiams bei pietums. Jei norite nustebinti namiškius, galite išbandyti iš Prancūzijos kilusį kiaušinių, papildytų šonine ir žalumynais, receptą. Jie kepami orkaitėje.
Indeliuose kepti kiaušiniai
Indeliuose kepti kiaušiniai / 123RF.com nuotr.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pranešime žiniasklaidai atkreipia dėmesį, jog pirmiausia reikia išsirinkti kokybiškus kiaušinius.

Prieš vartojimą kiaušinius būtinai nuplaukite.

„Perkant kiaušinius svarbiausia atkreipti dėmesį į jų galiojimo terminą – tai pagrindinis kokybės kriterijus. Nors dauguma įpratę kiaušinius laikyti šaldytuve, šis produktas nereikalauja griežto temperatūros režimo, tad galite juos laikyti ir kambario temperatūroje. Žinoma, laikant kiaušinius aukštesnėje teigiamoje temperatūroje, jų saugojimo terminas bus trumpesnis. Prieš vartojimą kiaušinius būtinai nuplaukite. Geriausia pamirkyti juos šiltame sodos tirpale, tuomet nuplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti. Skeliant neplautą kiaušinį, į jį gali patekti salmonelių ar kitų bakterijų, tad laikytis higienos – būtina“, – įspėja ekspertė.

Vida Press nuotr./Kiaušiniai šaldytuve
Vida Press nuotr./Kiaušiniai šaldytuve

Ji sako, kad patikrinti, ar kiaušinis yra šviežias, yra gana sudėtinga, todėl rinkdamiesi juos parduotuvėje pirmiausiai apžiūrėkite, ar nėra suskilę. Jei parsinešus į namus ar ilgiau namuose palaikius kiaušinius kyla įtarimų dėl jų kokybės, galite pabandyti liaudišką kiaušinio kokybės patikrinimo metodą: įdėkite kiaušinį į vandenį ir stebėkite, ar jis nusileidžia į dugną. Kuo ilgiau kiaušiniai laikomi, tuo daugiau oro pro lukštą į juos patenka, tad pasenę ir vartojimui nebetinkami kiaušiniai bus lengvesni, panardinti į vandenį iškils į paviršių.

VIDEO: Du triukai su kiaušiniais, kuriuos verta žinoti

V.Juodkazienės teigimu, skirtumo tarp baltų ir rudų kiaušinių nėra, o jų tvirtumas priklauso ne nuo spalvos, bet vištos amžiaus.

Orkaitėje kepti kiaušiniai indeliuose

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. grietinėlės;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • keptos šoninės gabaliukų;
  • norimų prieskoninių žolelių (pvz. bazilikų, rozmarinų, krapų) ar pesto padažo.

Pastaba: jums taip pat reikės gilios skardos, pripildytos vandens, ir karščiui atsparių vienos porcijos dydžio apvalių keramikinių indelių

Gaminimas:

1. Ištepkite indelius sviesto, įpilkite po vieną šaukštą grietinėlės. Įmuškite kiaušinius. Vienam indeliui tenka vienas kiaušinis. Sudėkite norimas žoleles, šoninę.

2. Įdėkite indelius į vandens vonelę, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–30 minučių ant vidutinės kaitros. Kepimo laikas priklauso nuo kiaušinių ir indelių dydžio, tad kai tik baltymas bus iškepęs, o trynys dar skystas – kiaušiniai paruošti.

3. Paruoštus kiaušinius galite puošti šaukšteliu pesto padažo ar pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius