Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugsėjo 21d. 13:30

Įdomūs skanėstai iš obuolių: nuo spurgyčių iki šerbeto

Tešloje kepti obuoliai
Vida Press nuotr. / Tešloje kepti obuoliai

Obuolių rūšių Lietuvoje galima priskaičiuoti ne vieną dešimtį – vieni jų sultingesni, kiti ne tokie, vieni saldūs it medus, kiti saldžiarūgščiai, vieni greit sukepa ar suverda, kiti ilgai išlaiko formą. Tačiau faktas, kad iš visų jų galima paruošti įvairiausių gardumynų – nuo klasikinių iki įdomesnių. Šįkart siūlome originalesniųjų rinkinį!

Receptai
Receptas: Obuoliai su apvalkalu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 8
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir pabarstykite ruduoju cukrumi bei cinamonu. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite ir išmaišykite.

2. Tešlą iškočiokite, padalykite į 8 kvadratus, ant kiekvieno uždėkite po obuolį, į obuolio vidurį įdėkite džiovintų vaisių ir riešutų mišinio. Kvadrato galus įstrižai suimkite (iš pradžių du priešingus, paskui – kitus du), gerai užspauskite ir aptepkite plaktu kiaušiniu.

3. Dėkite obuolius į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Tiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Obuoliai: 8.00 vnt. (nedideli)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 sauja
Džiovinti vaisiai: 1.00 sauja
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (1-2)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 5
Kaip gaminti
  1. Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos.
  2. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais.
  3. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį.
  4. Išminkykite minkštutę tešlą ir pastatykite į šaldytuvą maždaug valandai.
  5. Atvėsusią tešlą iškočiokite į ploną lakštą, šiek tiek didesnį, nei kepimo forma.
  6. Įklokite į skardą, suformuokite pakeltus kraštelius, dugną subadykite šakute ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
  7. Kepkite 5–8 minutes ir leiskite atvėsti.
  8. Paruoškite pyrago įdarą. Miltus sumaišykite su cukrumi ir citrinos žievele.
  9. Ant viršaus užpilkite vanilės, šlakelį pieno ir įmuškite trynius.
  10. Viską išmaišykite iki vientisos klampios masės.
  11. Toliau, plakant rankiniu plakikliu, pilkite likusį pieną ir sidrą.
  12. Gautą skystą masę supilkite ant pyrago pagrindo.
  13. Obuolius pjaustykite plonomis siauromis riekelėmis ir ant pyrago įdaro formuokite, dėliokite, sukite rožytes.
  14. Kiekvieną žiedą papuoškite šaukšteliu abrikosų džemo.
  15. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, apie pusvalandį. Pjaustykite tik pravėsusį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Miltelinis cukrus: 60.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š. (1 - pagrindui ir 1 - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - tarkuotos žievelės (autorė antrą kartą jos nedėtų) - pagrindui ir 1 arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (pagrindui)
Miltai: 230.00 g (180 g - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui)
Pienas: 300.00 ml (įdarui)
Obuolių sidras:(įdarui) 100.00 ml
Cukrus: 6.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 3.00 vnt. (3 - 4 didesnių spalvotų - įdarui)
Džemas: 2.00 valg. š. (abrikosų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaflių tortas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 3
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiaušinių trynius. Į miltų mišinį įmaišykite pieną. Masę sudėkite į sviestą su tryniais ir gerai išsukite. Palengva įmaišykite išplaktus baltymus.

2. Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vaflius.

3. Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir standikliu. Masę sudėkite į konditerinį indą su antgaliu.

4. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite 1–2 šaukštais iš citrinos išspaustų sulčių, obuolių sultimis, 50 g cukraus, įmeskite vanilės ankštį. Užvirinkite ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės, bet neištiš. Baigdami virti vanilės ankštį išgriebkite, supilkite kalvadosą, išmaišykite ir nukaiskite. Atvėsinkite.

5. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu. Vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi. Ant kiekvieno užspauskite grietinėlės, uždėkite po sluoksnį obuolių masės, apibarstykite cukrumi su cinamonu. Taip padarykite keturių vaflių tortą. Patiekite po 30 minučių.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 175.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 125.00 g (minkštas)
Cukrus: 180.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Grietinėlė: 250.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlės standiklis: 1.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Obuoliai: 500.00 g
Sultys: 100.00 ml (obuolių)
Kalvadosas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Kaip gaminti
  1. Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
  2. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų.
  3. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele.
  4. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės pasidengs karamele.
  5. Kremas. Užvirkite grietinėlę kartu su pienu.
  6. Dėkite ant verdančio vandens vonelės, įmeskite pusę vanilės lazdelės.
  7. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo.
  8. Intensyviai šluotele maišykite pieną su grietinėle ir plona srovele pilkite išplaktus kiaušinius su cukrumi.
  9. Plakite ir kaitinkite iki kol gausite tiršto padažo (kaip grietinės) konsistenciją.
  10. Supilkite „Calvadosą“, dar apie 5 minutes kaitinkite. Nuimkite nuo viryklės.
  11. Graikiški riešutai. Išlukštentus riešutus maišydami kepkite keptuvėje, kol nuo jų pradės luptis odelė.
  12. Iš keptuvės juos perdėkite ant švaraus rankšluosčio, uždenkite kitu rankšluosčiu ir prispaudę trinkite rankomis, kad nuo riešutų nusiluptų odelė.
  13. Taip apdirbtus riešutukus perrenkite.
  14. Mums tinka tik tie riešutukai, kurie pilnai nusilupo – juos susmulkinkite peiliu.
  15. Surenkame ir serviruojame. Geležinę formelę (10 cm skersmens) išklokite „kapota“ tešla.
  16. Dugną subadykite šakute. Kepkite orkaitėje, 180 laipsnių karštyje, maždaug 5-7 minutes.
  17. Iškepus, išimkite iš orkaitės ir formelės. Į tešlos formelės vidų dėkite kremą, ant viršaus – karamelizuotas obuolių skilteles, pašlakstykite karamele. Vėl dėkite 5 min. į orkaitę kepti.Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais
  18. Išimto iš orkaitės pyragaičio kraštelius gausiai apibarstykite keptais riešutų trupinėliais bei milteliniu cukrumi.
  19. Serviruokite lėkštėje, papuoštoje cinamonu bei pudra.
  20. Beliks ant viršaus uždėti vanilinių ledų kamuoliuka, mėtos lapelių.
  21. Kol neištirpo ledai, greitai skanaukite.

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Ingredientai
Obuoliai: 90.00 g (90 - 100 - kieti kaip antaniniai)
Cukrus: 150.00 g (1 - 2 valg. š. - obuoliams ir -50-60g - kremui - 4 porcijos)
Sviestas: 1.00 valg. š. (0,5)
Pienas: 150.00 ml (kremui - 4 porcijos)
Grietinėlė: 150.00 ml (kremui - 4 porcijos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (tryniai - kremui - 4 porcijos)
Vanilė: 1.00 vnt. (0,5 lazdelės - kremui - 4 porcijos)
„Calvadosas“:(kremas - 4 porcijoms) 4.00 valg. š.
Tešla: (kapota) 60.00 g
Graikiniai riešutai: 15.00 g (15 - 20)
Ledai:(rutuliukas) 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės spurgos su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 51
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.

2. Puode įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite spurgas ir leiskite į karštus riebalus. Jos turi laisvai plaukioti nesiekdamos dugno. Išvirus vienai pusei, aliejuje apsiverčia pačios.

3. Išgriebtas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekite pabarstytas milteliniu cukrumi.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (rūgštus)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 300.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragaičiai su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
  3. Atšalusią tešlą iškočiokite, supjaustykite stačiakampiais, juos klokite į karščiui atsparią kepimo formą. 
  4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis.
  5. Keptuvėje išlydytame svieste jas pakepkite, suberkite cukrų, supilkite grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, dar šiek tiek pakaitinkite ir atvėsinkite. Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos lakštų ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Kulinaro patarimas. Neturite laiko minkyti tešlos? Šį desertą galite gaminti su šaldyta bemiele sluoksniuota tešla. Tik kepkite ją tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.  

 

Ingredientai
Sviestas: 175.00 g (125 - tešlai ir 50 - įdarui)
Cukrus: 130.00 g (100 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 250.00 g (kvietinių - tešlai)
Obuoliai: 4.00 vnt. (įdarui)
Grietinėlė: 50.00 ml (įdarui)
Romas: 1.00 arbat. š. (šlakelis - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkos spurgytės su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 23
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode ant vidutinio karščio ugnies užkaitinkite iki virimo vandens, sviesto, druskos ir cukraus mišinį. Kai užvirs, nuimkite nuo ugnies ir maišydami supilkite miltus.

2. Grąžinkite puodą ant ugnies ir kaitinkite maišydami, kol iš mišinio susiformuos tešlos rutulys – tai užtruks 3–5 min.

3. Perdėkite šį rutulį į virtuvės kombainą su tešlos maišymo antgaliu ir leiskite kiek pravėsti. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno kruopščiai išmaišydami. Galiausiai sudėkite ir tarkuotą obuolį bei gerai išsukite. Šią maišymo procedūrą galite atlikti ir dubenyje paprasčiausiu šaukštu, tik užtruksite ir jėgos reikės daugiau.

4. Į platų storadugnį puodą ar keptuvę aukštesniais kraštais pripilkite kepimui skirto aliejaus, įkaitinkite jį ant vidutinės ugnies.

5. Naudodami ledams skirtą kaušelį ar du nedidelius šaukštelius imkite po gabaliuką (maždaug 1 arbat. šaukšt.) tešlos ir atsargiai nuleiskite į karštą aliejų. Taip formuokite spurgytes. Virkite pavartydami, kol rutuliukai taps auksiniai. Ir nesijaudinkite, jei jie nebus idealiai apvalūs ir gražučiai, kitąkart pavyks dar geriau!

6. Iškepusias spurgytes dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius, o kiek vos pravėsusias, jei patinka, pabarstykite cukraus bei cinamono mišiniu ir patiekite.

Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š. (kambario temperatūros)
Vanduo: 230.00 ml
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir dar šiek tiek pabarstymui)
Druska: 0.50 arbat. š.
Miltai: 230.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pastovėję kambario temperatūroje)
Obuoliai: 1.00 vnt. (sutarkuotas burokine tarka ir nusunktas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pabarstymui (nebūtinai))
Aliejus: 500.00 ml (virimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliai tešloje
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 31
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais ir išpjauname viduriukus.
  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu ir vanile. Sudedame miltus, druską, cinamoną ir kepimo miltelius. Užmaišome tešlą.
  3. Obuolius pavoliojame miltuose, tada pamerkiame į tešlą ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Nusunkiame riebalų perteklių ir skanaujame. Skanūs ir karšti, ir atvėsę.
Ingredientai
Obuoliai: 2.00 vnt. ((dideli))
Kiaušiniai: 1.00 vnt. ((didelis))
Miltai: 2.00 st.
Pienas: 1.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių traškučiai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 15
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltą cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
  3. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks ir aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni. Išimkite iš griežinėlių sėklas ir sėklalizdžius.
  4. Obuolių griežinėlius suberkite į dubenį su paruoštu prieskonių mišiniu. Lengvai ir atsargiai sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų prieskoniais. Perkelkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, išdėliokite vieną šalia kito vienu sluoksniu.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet apverskite griežinėlius ir kepkite dar 30–45 minutes, kol taps traškūs.
  6. Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (1 ½ valg. š.)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (½ arbat. š.)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (1/8 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (¼ arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis ryžių pudingas su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 12
Kaip gaminti
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
Vanilinis ryžių pudingas su obuoliais
  1. Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus.
  3. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą.
  4. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai.
  5. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius.
  6. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę.
  7. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta.
  8. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  9. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius.
  10. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių. Skanaus!
Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Cukrus: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Citrinos: 2.00 vnt. (nutarkuotų žievelių)
Ryžiai: 80.00 g (apvaliagrūdžių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 - vidutinio dydžio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (obuoliams)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (obuoliams)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - obuoliams)
Medus: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Sviestas: 1.00 valg. š. (obuoliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių rožytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 20
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite. kiekvieną  tešlos lakštą perpjaukite išilgai.
  2. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min.
  4. Obuolius atsargiai išimkite, atvėsinkite
  5. Kiaušinį suplakite, o cukrų sumaišykite su cinamonu.
  6. Imkite vieną tešlos juostelę, sutepkite kiaušiniu, sudėkite obuolių griežinėlius išilgai palei tešlos juostelę, taip, kad viršutinė obuoliukų pusė su odele išsikištu už tešlos.
  7. Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. Sulenkite perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius.
  9. Suvyniokite ritinėlį ir pastatykite į keksiukams kepti skirtą formą.
  10. Suvyniokite visas juosteles.
  11. Apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
  12. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
         Receptą atsiuntė Ieva A.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Obuolius sudėkite į smulkintuvą, sumalkite į tyrę, supilkite i puodą, užpilkite stikline vandens ir pavirkite porą minučių.

2. Tada supilkite cukrų, išmaišykite ir vėl pavirkite, bet neužvirinkite.

3. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos sultis, taurę šampano. Viską išmaišykite ir dėkite į šaldiklį, kol sušals.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Ingredientai
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Obuoliai: 7.00 vnt. (7-8 nulupti ir išvalyti)
Cukrus: 2.00 st.
Šampanas 1.00 st.
Vanduo: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Verslas

Artėja palūkanų augimo metas: ar dėl to gali pigti būstas?

Vardai

15min studijoje – Marijos Grabštaitės premjera „Skanei“ apie Naglį Bierancą ir greitą maistą

Interviu Sportas

Marius Stankevičius – apie metus Sevilijoje ir nedrąsius „Žalgirio“ šnipus

Aktualu

Vytautas Plečkaitis: Konjunktūrinis požiūris į buvusius Lietuvos komunistus

Aktualu

Klaipėdos rajone nužudytas vyras, įtariamajai nustatytas 4,54 promilės girtumas

Aktualu

Metalinių garažų masyvai: miesto šiukšlės ar alternatyva perpildytiems kiemams

24sek

Kodėl apie naujausią „Ryto“ pirkinį internete nerasite daug informacijos

Maistas

Cukinijų ir makaronų draugystė: 7 receptai, kurie patiks ne tik atletams

Vardai

Popkaralienei Madonnai – 60 metų: scenos revoliucionierė, maištininkė ir pasaulio rekordininkė

15min iš Talino Sportas

Triumfuojantis „Atletico“ trimituoja: Taline pagaliau išsklaidėme „Real“ galybę

Gyvenimas

Specialistai pataria: norite sveikai ir taupiai maitintis? Planuokite savo biudžetą

Aktualu

Orai.lt: bus šilta, bet lietaus neišvengsime

Gyvenimas

6 aprangos idėjos rudeniui, kurios puikiai tiks ir vėsesnėms rugpjūčio dienoms

Spalvingos gamtos gėrybės

Aktualu

Dvigubas Fidelis: ką nuo savo tautos slėpė komandantė

Gyvenimas

Kojos lūžis apsaugojo nuo vėžio: įspūdingas lietuvės pasakojimas apie Nyderlandų sveikatos apsaugą

Vardai

Ieva Zasimauskaitė – apie planuojamą antrą vestuvių šventę ir nelengvas santuokos pamokas

Verslas

„Gazprom“ pusmečio pelnas išaugo 16 kartų

Infografikas
Aktualu

Žolinės Lietuvos keliuose: žuvo senolė, baltarusis sudaužė prabangų BMW

Naujienos

Verslas

Artėja palūkanų augimo metas: ar dėl to gali pigti būstas?

Vardai

15min studijoje – Marijos Grabštaitės premjera „Skanei“ apie Naglį Bierancą ir greitą maistą

Interviu Sportas

Marius Stankevičius – apie metus Sevilijoje ir nedrąsius „Žalgirio“ šnipus

Aktualu

Vytautas Plečkaitis: Konjunktūrinis požiūris į buvusius Lietuvos komunistus

Aktualu

Klaipėdos rajone nužudytas vyras, įtariamajai nustatytas 4,54 promilės girtumas

Aktualu

Stojimų rezultatai: vėl ruošime bedarbius?

Aktualu

Metalinių garažų masyvai: miesto šiukšlės ar alternatyva perpildytiems kiemams

24sek

Kodėl apie naujausią „Ryto“ pirkinį internete nerasite daug informacijos

Maistas

Cukinijų ir makaronų draugystė: 7 receptai, kurie patiks ne tik atletams

Vardai

Popkaralienei Madonnai – 60 metų: scenos revoliucionierė, maištininkė ir pasaulio rekordininkė

15min iš Talino Sportas

Triumfuojantis „Atletico“ trimituoja: Taline pagaliau išsklaidėme „Real“ galybę

Gyvenimas

Specialistai pataria: norite sveikai ir taupiai maitintis? Planuokite savo biudžetą

Gyvenimas

6 aprangos idėjos rudeniui, kurios puikiai tiks ir vėsesnėms rugpjūčio dienoms

Spalvingos gamtos gėrybės

Aktualu

Dvigubas Fidelis: ką nuo savo tautos slėpė komandantė

Gyvenimas

Kojos lūžis apsaugojo nuo vėžio: įspūdingas lietuvės pasakojimas apie Nyderlandų sveikatos apsaugą

Vardai

Ieva Zasimauskaitė – apie planuojamą antrą vestuvių šventę ir nelengvas santuokos pamokas

Pasaulis kišenėje

Berlyno vaškinių figūrų muziejuje įkurdintas judantis D.Trumpas

Aktualu

Orai.lt: bus šilta, bet lietaus neišvengsime

Verslas

„Gazprom“ pusmečio pelnas išaugo 16 kartų

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką