Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 27d. 10:47

Įkaitusioms dienoms – 15 patiekalų iš graikų virtuvės: netrūks nei žuvies, nei daržovių

Žuvis paruošta graikiškai
Fotolia nuotr. / Žuvis paruošta graikiškai

Pirmadienį ir antradienį mėgausimės karščiais (arba dėl jų dejuosime), o ta proga norėsis šiek tiek pakeisti ir kasdienį valgiaraštį. Graikijoje vasaros itin karštos, todėl pasisemti iš šios šalies virtuvės naujų idėjų – pravartu ir naudinga. Skanaus!

Receptai
Receptas: Graikiškos salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 50
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.

2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.

3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.

4. Šalia berkite alyvuogių ir stambiai pjaustytos fetos gabalėlių.

5. Paruoškite užpilą: atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su vyno actu ir raudonėliais, gerai suplakite ir užpilkite ant rupia druska ir pipirais pagardintų salotų.

6. Paruoštas salotas puoškite bazilikų lapeliais.

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Agurkai: 1.00 vnt. (pusė ilgavaisio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė žalios arba geltonos)
Alyvuogės: 40.00 g (saujelė juodųjų)
Fetos sūris: 200.00 g (nedidelė pakuotė)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Balzaminis actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno acto)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli šviežių bazilikų lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiškos daržovės
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius.

3. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno dėkite baklažanų griežinėlius, pabarstykite stambiai maltais pipirais ir kapotomis žolelėmis. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais. Galiausiai sudėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

4. Supilkite sultinį, uždenkite indą folija ir šaukite į 220 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min. Nuimkite foliją, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu fetos sūriu. Dar pakepkite 5–10 min.

5. Graikišką daržovių apkepėlę tiekite su skrudinta balta duona.

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 g (dideli sunokę)
Fetos sūris: 100.00 g
Daržovių sultinys: 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Mėtos: 5.00 g
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška citrinų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Sultinį nukoškite, užvirinkite, suberkite makaronus ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (maždaug 5 min.).

2. Citriną perpjaukite, atpjaukite kelis griežinėlius sriubai papuošti, iš likusių puselių išspauskite sultis.

3. Kiaušinius gerai suplakite (šluotele ar elektriniu maišikliu), supilkite citrinų sultis, įpilkite šaukštą šalto vandens. Toliau plakdami įpilkite porą šaukštų verdančio sultinio.

4. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies ir po minutės, visą laiką energingai maišydami, supilkite kiaušinių masę.

5. Paruoštą sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, išpilstykite į lėkštes ir papuoškite citrinos griežinėliais.

                                       

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

Ingredientai
Vištienos sultinys: 6.00 st. (naminis)
Makaronai: 100.00 g (ryžių formos; tinka ir kiti labai smulkūs makaronai)
Citrinos: 1.00 vnt. (didelė)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Plakta graikiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 8 min.
3.2 / 51
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite.

2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai sūru.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 80.00 g (smulkintas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių salotos su graikišku atspalviu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 32
Kaip gaminti

1. Išvirkite grikių kruopas (arba palaikykite užmerkę vandenyje per naktį). Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutraiškykite česnaką. Pakepinkite aliejuje iki geltonumo. Suberkite grikių kruopas ir maišydami pakepinkite kelias minutes.

2. Pomidorus ir alyvuoges perpjaukite per pusę. Nuskabykite baziliko lapelius. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į grikius, pagardinkite pagal skonį pipirais ir druska. Druskos berkite su saiku, nes sūrumo suteikia fetos sūris. Išmaišykite.

Patiekalas gali būti valgomas ir šiltas, ir šaltas.

Ingredientai
Grikiai: 1.00 st.
Vanduo: 2.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 200.00 g (vyšninių ar slyvinių)
Alyvuogės: 0.50 st. (juodųjų, be kauliukų)
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių)
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lengvas graikiško stiliaus padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės, kurią papildomai galima pagardinti žiupsneliu čiobrelių. Beje, šis padažas idealiai tiks ne tik keptoms, bet ir šviežioms daržovėms.

Ingredientai
Fetos sūris: 1.00 st. (sutrupinto)
Krapai: 3.00 valg. š. (šviežių kapotų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (jį galima pakeisti 3 valgomaisiais šaukštais natūralaus jogurto)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 14
Kaip gaminti

1. Dubenyje gerai sumaišykite aliejų, actą, česnakus, druską ir pipirus.

2. Gerai rankiniu būdu suplakite jogurtą.

3. Į jogurtą supilkite aliejaus mišinį ir gerai išsukite.

4. Nulupkite ir nusėklinkite agurkus ir smulkiai supjaustykite.

5. Agurkus ir krapus sudėkite į jogurto aliejaus mišinį ir išmaišykite.

6. Prieš patiekdami porą valandų atšaldykite šaldytuve.

7. Patiekdami apibarstykite smulkintais krapais ir apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus.

p.s. Bulgarijoje teko ragauti tzatziki su grūstais graikiniais riešutais. Verta pabandyti.

Ingredientai
Jogurtas: 500.00 g (graikiško)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkinto)
Baltieji pipirai: 0.25 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (susmulkintų)
Agurkai: 2.00 vnt. (trumpavaisiai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška baklažanų tyrė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 7
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį.
  2. Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje.
  3. Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir sumeskite nusunktus baklažanus. Suberkite svogūnus. Apkepkite, iki taps geltonos spalvos.
  4. Paprikas, pomidorus, baklažanus su svogūnais ir žalumynus sumalkite mėsmale. Sukrėskite į emaliuotą puodą, supilkite likusį aliejų, pagardinkite cukrumi, druska, viską gerai išmaišykite ir be perstojo maišydami pakaitinkite iki virimo.
  5. Suberkite pipirus, dar pamaišykite. Gautą tyrę išpilstykite į dešimt puslitrinių stiklainių, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 3500.00 g
Pomidorai: 750.00 g
Paprikos: 500.00 g (saldžiųjų)
Svogūnai: 750.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė įvairių mėgstamų)
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiški žuvies kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 39
Kaip gaminti

1. Bulgurą užpilkite vandeniu ir palikite pabrinkti apie 5–10 min.

2. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus kartu su česnakais ir kalendra bei kuminu, pabarstę druska ir pipirais, kol svogūnai visiškai suminkštės (apie 4–5 min.).

 Apkepintus svogūnus truputį atvėsinkite, tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite išbrinkusius skaldytus kviečius (bulgurą), pomidorų pastą bei gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Smulkinkite pulsuojančiais judesiais, kol masė sušoks į rutulį, taps vientisa, bet ne tyrelė. Jei reikia, pasūdykite.

4. Įkaitinkite likusį aliejų gilioje keptuvėje. Iš žuvies masės formuokite mažus rutuliukus, juos suplokite ir kepkit iš abiejų pusių po 2 minutes, arba kol gražiai apskrus.

5. Patiekite su humusu, vyšniniais pomidorais, pabarstykite mėtų ir kalendrų lapeliais, citrinos griežinėliais, su gaiviomis agurkų ir pomidorų salotomis.

Ingredientai
Bulgur kruopos: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, supjaustytas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 sauja (nedidelė, šviežių, susmulkintų)
Mėtos: 1.00 sauja (nedidelė, šviežių, susmulkintų)
Žuvis: 500.00 g (filė be odos (lašišos, menkės ar kt.))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvis, paruošta graikiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 83
Kaip gaminti
  1. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
  2. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaišykite.
  3. Dalį gautos masės dėkite į kepimo indą, uždėkite ant jos žuvį, o ant žuvies sudėkite likusius pomidorus. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Ingredientai
Žuvis: 1500.00 g (mėgstama)
Pomidorai: 300.00 g
Česnakai: 30.00 g
Citrinos: 100.00 g
Alyvuogės: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška žuvis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.9 / 30
Kaip gaminti

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.

2. Česnakus sugrūskite, pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – plonais žiedais, papriką, išėmus sėklas, – nedideliais kvadratėliais. Citriną kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, cukiniją – taip pat, tik truputį storesniais. Salierų lapkočius supjaustykite plonais, bulves – 1 cm storio griežinėliais.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus, sudėkite česnakus, pomidorus, svogūnus, paprikas, citrinos griežinėlius, cukinijas, salierus, špinatus ir petražoles. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min.

4. Supilkite vyną, pomidorų sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.

5. Į didelį pailgą karščiui atsparų indą įdėkite žuvį, ant jos sukrėsti daržovių troškinį, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 190 °C orkaitėje 45 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žuvis: 900.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių ir 1 didelė)
Špinatai: 275.00 g (275 šaldytų arba 450 šviežių)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Vynas: 1.00 st. (3/4 puodelio sauso balto)
Sultys: 1.00 st. (3/4 puodelio - pomidorų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška pica
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti

1. Indelyje sumaišykite pusę puodelio miltų, cukrų, druską, mieles, vandenį ir 10 min. palikite pastovėti. 

2. Tada supilkite aliejų, po truputį suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Po 45 min., kai tešla pakils dvigubai, ją dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite ir klokite į kepimo skardą.

3. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su grietine, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Pomidorus nuplaukite, viduriuką išpjaukite ir supjaustykite apystoriais griežinėliais.

5. Ant paruošto picos pagrindo tolygiai paskleiskite saujelę tarkuotos mocarelos, tada išdėliokite vidutinio storio riekelėmis pjaustytą sūrį, pomidorų griežinėlius, ant sūrio paskirstykite po šaukštą grietinės, užberkite smulkintų bazilikų lapelių ir raudonėlių.

Picą kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Mielės: 2.00 arbat. š. (sausos)
Vanduo: 80.00 ml (pusė puodelio šilto)
Miltai: 160.00 g (apie 3/4 puodelio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 250.00 g (riebus baltas)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežių lapelių)
Mocarelos sūris: 50.00 g (saujelė tarkuotos)
Grietinė: 1.00 st.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška „Moussaka“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
4.3 / 11
Kaip gaminti

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių gerai apkepkite aliejuje. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

2. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.

3. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos visas skystis – padažas turi būti sausas. Baigusi troškinti laurų lapelius ir gvazdikėlius išgriebkite.

4. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną pakaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Ištirpinkite puode sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10  min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.

Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (nedideli)
Sūris: 100.00 g (mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Faršas: 400.00 g (jautienos faršo (mėsos faršo padažui))
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 didelis - mėsos faršo padažui ir 1 vidutinis - baltajam padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (mėsos faršo padažui)
Smulkinti pomidorai be odelių (didelė skardinė - mėsos faršo padažui) 400.00 g
Aitriųjų paprikų padažas (mėsos faršo padažui) 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudono vyno - mėsos faršo padažui)
Džiūvėsiai: 100.00 g (mėsos faršo padažui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (mėsos faršo padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (baltajam padažui)
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietinių miltų - baltajam padažui)
Pienas: 400.00 ml (baltajam padažui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį tarkuotų - baltajam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiški kebabai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 6
Kaip gaminti

1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite.

3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną, atvėsusius svogūnus, kapotus žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, tada gerai išminkykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad mėsą pasimarinuotų.

4. Iš marinuoto faršo drėgnomis rankomis formuokite pailgas dešreles, jas kepkite ant grotelių apie 15 min.

5. Tiekite su salotomis, citrinos griežinėliais ir graikiška duona (pitta).

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Duona: 4.00 vnt. (riekelės baltos)
Vynas: 100.00 ml (balto)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kapoti žalumynai (mėtos, čiobreliai, raudonėliai) 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiška frapė
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 10
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą arba stiklinę storomis sienelėmis įberkite 2 arbat. š. tirpiosios kavos, cukraus pagal skonį ir įpilkite  2–3 valg. š. šalto vandens. Vanduo turi vos vos apsemti birius produktus. Plakti reikia, kol ištirps cukrus ir susidarys rusvos putos. Kuo daugiau putų – tuo skaniau.
  2. Į stiklinę, kurioje patieksite kavą, įdėkite ledukų ir ant jų supilkite išplaktas putas. Įpilkite šalto vandens ir, jei norite, gerai atšaldyto pieno. Kurdami savo variacijas, galite gardinti kavą įvairiais sirupais ar ledais. Patiekite su šiaudeliu. Kava puikiai gaivina ir tonizuoja.

Kavą ruošė  Lina Tuskėnaitė

Plačiau skaitykite: Karštos kavos? O gal šaltos?

Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š. (tirpi)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (2-4 - pagal skonį)
Vanduo: 2.00 valg. š. (2-3)
Pienas: 2.00 valg. š. (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką