Reikės:
- 1/4 st. alyvuogių aliejaus,
- 1/4 st. ryžių vyno acto,
- 1 arb. š. tarkuoto imbiero,
- 2 arb. š. cukraus,
- 3/4 arb. š. raudonosios paprikos dribsnių,
- žiupsnelio druskos,
- 800 g agurkų,
- 250 g saldžiųjų paprikų,
- 1/2 raudonojo svogūno,
- saujos šviežio baziliko.
Gaminimas:
Indelyje pasiruoškite padažą: sumaišykite aliejų, actą, tarkuotą imbierą, cukrų ir paprikos dribsnius. Pagardinkite druska ir pipirais.
Supjaustykite ir dubenyje sumaišykite agurkus, paprikas ir svogūną. Užpilkite paruoštą padažą, išmaišykite. Pabarstykite bazilikų lapeliais, leiskite 15 minučių susigerti skoniams ir patiekite.
Skanaus!