Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 26d. 16:05

Iš močiutės receptų knygos: švilpikai su pievagrybiais primins vaikystę

Švilpikai su pievagrybiais Skanumėlis
15min nuotr. / Švilpikai su pievagrybiais

Ar teko ragauti švilpikų? Vaikystėje juos kepdavo močiutės ir tai būdavo bene labiausiai laukiamas patiekalas. Apskrudę, ką tik iš krosnies ištraukti švilpikai kvepėdavo beprotiškai, tad nekantriausi visada likdavo nudegusiais liežuviais. Tačiau bala nematė tų liežuvių - apskrudę švilpikai tirpdavo burnoje, nelikdavo laiko net broliškiems pasispardymams po stalu. Šiandien puikusis šefas Reinis mums primena, kad gardžiuosius bulvinius švilpikus galime pabandyti išsikepti patys. Kviečiame išmėginti!

Švilpikams reikės:

  • 400 g virtų bulvių,
  • 100 g grietinėlės,
  • 40 g tarkuoto Parmezano,
  • 100 g miltų,
  • 1 kiaušinio,
  • po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • 1/2 nedidelio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 10 g rozmarino,
  • 25 g sviesto,
  • 50 g rudųjų pievagrybių.

Patiekimui:

  • grietinės,
  • krapų.

Kaip gaminti švilpikus, žiūrėkite apačioje esančiame vaizdo reportaže.

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

01:00
01:01
02:32

Naviguok į ateitį

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką