Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš moliūgų – ir pyragai, ir keksiukai. 15 rudeniškų desertų receptų

Moliūgas – nuostabiai universali daržovė: tinka ir sriubai, ir troškiniui, ir pasakiškam desertui. Šiuo tamsėjančiu laikotarpiu praskaidrinkime vieni kitiems nuotaiką ir kaiskime orkaites naminiam kepiniui su moliūgais. Kviečiame rinktis!
Moliūginis varškės pyragas
Moliūginis varškės pyragas / Recepto autorės nuotr.
Moliūgų ir kriaušių pyragas
Receptas: Moliūgų ir kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 6.00 vnt.
Moliūgai: 300.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st.
Sviestas: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka.

2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite ir išmaišykite kartu su sviesto, cukraus, miltų ir kepimo miltelių mase.

4. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite citrinos sultis ir kartu su moliūgais ir kriaušėmis sudėkite į gautą masę.

5. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymus  ir  atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą. Kepkite apie 1 val. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Moliūginis varškės pyragas
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“ arba „Gaidelis“)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 50.00 g
Varškė: 400.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 200.00 g
Moliūgai: 500.00 g (tarkuoto)
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Avietės: 50.00 g (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.

2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

3. Varškę išmaišykite su maskarponės sūriu, varške, krakmolu ir sumaišykite su kiaušinių mase.

4. Smulkiai tarkuotą moliūgą maišant pavirkite apie 10 min.

5. Į atvėsusius moliūgus įmaišykite ciberžolės ir sumaišykite su likusia mase. Suverskite ant sausainių.

6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 min.

7. Valgykite gerai atšaldytą. Galima papuošti avietėmis ar kitomis uogomis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Moliūgų pyragas
Receptas: Moliūgų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Miltai: 175.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 trynys tešlai ir 1 vnt. moliūgų masei)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Moliūgai: 800.00 g (minkštimo, moliūgų masei)
Sutirštintas pienas: 397.00 g (indelis moliūgų masei)
Kaip gaminti

1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius.

2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą. Suvyniojusi į maistinę plėvelę pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

3. Stambiais kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol suminkštės. Sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Sukrėskite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir išsukite.

5. Iš atvėsusio tešlos iškočiokite ploną apvalų lakštą. Įtieskite į skardą taip, kad tešla uždengtų jos kraštus.

6. Užtieskite kepimo popieriumi, užberkite žirnių ir 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

7. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir 45 minutėms šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Suskleisti
Saldus moliūgų apkepas
Receptas: Saldus moliūgų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (300-400 g)
Duona: 8.00 riekės (skrudinamoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamoji (35 proc. riebumo))
Pienas: 150.00 ml
Cukrus: 80.00 g (ir 3-4 valg. š. sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir 1 arbat. š. sirupui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (sirupui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės sirupui)
Kaip gaminti

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.

2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Moliūgų pyragas su varškės kremu
Receptas: Moliūgų pyragas su varškės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (tešlai)
Kepinių prieskoniai: (tešlai) 3.00 arbat. š.
Razinos: 175.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 285.00 g (200 - tešlai ir 85 - kremui)
Apelsinai: 2.00 vnt. (1 nutarkuotų žievelių ir 1 valg. š. sulčių - tešlai ir pusės apelsino sulčių, 1 nutarkuotų žievelių - kremui)
Moliūgai: 500.00 g (nulupto - tešlai)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (kremui)
Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.

2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.

3. Sviesto ir kiaušinių masę supilkite į miltus ir išmaišykite. Įmaišykite stambiai tarkuotą moliūgą.

4. Tešlą sudėkite į 30 cm x 20 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite paviršių ir kepkite180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

5. Varškę, kambario temperatūros sviestą, miltelinį cukrų, nutarkuotas apelsino žieveles, sultis gerai išsukite ir atšaldykite. Kremu aptepkite iškepusį ir ataušusį pyragą, papuoškite apelsino žievelėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Moliūgų vyniotinis
Receptas: Moliūgų vyniotinis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 35
Receptas
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 15.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (maltas)
Muskatas: 5.00 g (maltas)
Gvazdikėliai: 2.00 g (malti)
Druska: 5.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 vidutiniai)
Cukrus: 300.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir visos citrinos tarkuota žievelė)
Moliūgai: 300.00 g (tyrė)
Graikiniai riešutai: 150.00 g (nebūtinai)
Sūris: 350.00 g (kreminis)
Miltelinis cukrus: 300.00 g
Sviestas: 135.00 g (minkštas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakas)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 x 45 cm dydžio kepimo indą. Kepimo popierių ištepkite šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
  2. Pasiruoškite švarų rankšluostėlį. Apibarstykite jį milteliniu cukrumi.
  3. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, citrinos sultis, tarkuotas citrinos žieveles ir moliūgų tyrę. Suberkite į plakinį miltus ir lengvai sumaišykite. Jei naudojate smulkintus riešutus, suberkite juos ir išmaišykite dar kartą.
  4. Kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą iš karto išimkite ant milteliniu cukrumi apibarstyto rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito apačios. Suvyniokite, pradėdami nuo siaurosios kraštinės, biskvitą su rankšluostėliu (kad nesukibtų) į ritinį. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE KREMĄ. Dubenyje suplakite kreminį sūrį, miltelinį cukrų (1 ½ puodelio), minkštą sviestą ir vanilę iki lygios, vientisos masės.
  6. SUVYNIOKITE VYNIOTINĮ. Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite. Tolygiai aptepkite paruoštu kremu. Vėl suvyniokite. Susukite paruoštą vyniotinį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai porą valandų, o geriausia – per naktį.
  7. Prieš patiekdamos, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Suskleisti
Citrininis moliūgų pyragas
Receptas: Citrininis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 - baltymai)
Moliūgai: 400.00 g (nesaldintos tyrės)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 600.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite.   
  2. Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi persijokite į paruoštą masę ir užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
  3. Šaldytuve atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų įmaišykite į paruoštą tešlą.
  4. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  5. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  6. Kepinio paviršių subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. Kambario temperatūroje atvėsintą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Moliūginis varškės pyragas
Receptas: Moliūginis varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 125
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Moliūgai: 800.00 g (tyrės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Grietinė: 100.00 g (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Romas: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 4.00 arbat. š. (rožių)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Bruknės: 2.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
  2. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais.
  3. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu.
  4. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  5. Iškepusį ir atvėsusį pyragą apibarstome milteliniu cukrumi ir bruknėmis.

Receptą atsiuntė Edita A.

Suskleisti
Moliūgų ir varškės pyragas
Receptas: Moliūgų ir varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 59
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Grietinėlė: 150.00 ml (36 proc. riebumo)
Varškė: 500.00 g (pertrintos)
Krakmolas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgai: 500.00 g (smulkiai tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
  3. Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę. 
  4. Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Suskleisti
Moliūginis sūrio pyragas
Receptas: Moliūginis sūrio pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 49
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (be sėklų, tačiau su žieve)
Sausainiai: 200.00 g (trapių sviestinių, labai tinka imbieriniai; pagrindui)
Sviestas: 50.00 g (ištirpinto; pagrindui)
Rudasis cukrus: 100.00 g (sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (sūrio sluoksniui)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (sūrio sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (sūrio sluoksniui)
Pasukos: 150.00 g (sūrio sluoksniui)
Moliūgo sėklos: 2.00 valg. š. (pakepintų; sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite moliūgo gabalą žieve į apačią, įpilkite truputį vandens ir kepkite 30–40 min., kol minkštimas bus iškepęs. Leiskite šiek tiek atvėsti, o tada išskobkite jį šaukštu ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.

2. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius, o tada sumaišykite šiuos trupinius su tirpintu sviestu. Gauta mase kruopščiai išklokite sūrio pyragui skirtos formos (20–22 cm skersmens, nuimamais kraštais) dugną, kad neliktų jokių plyšelių.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, cukrų ir cinamoną. Įmuškite kiaušinius, pilkite pasukas, vanilės ekstraktą ir moliūgų tyrę, gerai išmaišykite.

4. Gautą masę sudėkite ant trupintų sausainių pagrindo, išlyginkite viršų.

5. Dėkite kepimo formą su pyragu į iki 160 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–50 min., kol viršus bus sutvirtėjęs ir švelniai rusvas.

6. Leiskite atvėsti kepimo formoje, o tada išimkite ir pabarstykite moliūgų sėklomis.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas
Receptas: Šokoladainis su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Moliūgo tyrė: 120.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutų sviestas: 130.00 g (migdolų)
Medus: 120.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Kakava: 20.00 g (nesaldintos)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paruoškite 20x20 cm kepimo skardą – įklokite į ją kepimo popieriaus ir atidėkite į šalį.

2. Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maišytuvą ir maišykite tol, kol tešla taps vientisa ir minkšta.

3. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite apie pusvalandį, kol įsmeigus medinį pagaliuką tešla prie jo neprikibs.

4. Iškeptą šokoladainį su moliūgais palaikykite 15 minučių kambario temperatūroje ir tuomet skanaukite.

Suskleisti
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
Receptas: Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.50 st. (galima naudoti speltos; tešlai)
Mielės: 12.00 g (sausų; tešlai)
Druska: 0.25 arbat. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; tešlai)
Cukrus: 80.00 g (tešlai)
Pienas: 0.75 st. (šilto; tešlai)
Moliūgai: 0.75 st. (kepto ir sutrinto į košę; tešlai)
Sviestas: 100.00 g (po 50 g tešlai ir įdarui; ištirpinto ir atvėsinto)
Rudasis cukrus: 0.50 st. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (sumaišytas su 1 šaukštu vandens; patepimui prieš kepant)
Kaip gaminti

Mieliniai kepiniai nemėgsta skubėjimo virtuvėje. Tešla privalo ramiai pakilti, tik tuomet bandelės bus minkštos ir skanios. Tačiau jei bandelių norite ryte, užminkę tešlą, palikite ją susukę į maistinę plėvelę pernakt šaldytuve.

Rytojaus rytą pakaks ištraukti tešlą iš šaldytuvo, palaukti, kol ji taps kambario temperatūros, ir, suformavus bandeles, pašauti jas į orkaitę.

1. Užminkykite bandelių tešlą: sumaišykite sausus ingredientus (miltus, druską, cukrų ir sausas mieles), o kitame dubenyje – plaktą kiaušinį, šiltą pieną, trintą moliūgą. Tada abu šiuos mišinius sumaišykite, o pabaigoje supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Tešlą minkykite ilgai (aš naudoju elektrinį maišytuvą), ji turi būti minkšta ir lipni. Kuo minkštesnė bus tešla, tuo minkštesnės bus bandelės. Suformuokite iš tešlos rutulį ir padėkite šiltai mažiausiai valandai, kad jos tūris padvigubėtų.

2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos ploną kvadratą (apie 30×40 cm), patepkite visą paviršių tirpintu sviestu ir pabarstykite puse kiekio cukraus, sumaišyto su cinamonu.

3. Tampriai suvyniokite tešlą į ritinėlį ir supjaustykite gabalėliais (aš pjausčiau vieną juostą įstrižą, kitą – tiesią, kad gautųsi tokios trikampės bandelės). Sudėkite visas bandeles į skardą, palikdami tarpus, kad kepdamos ir augdamos nesusiklijuotų. Tą patį padarykite su kita dalimi tešlos.

Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės
Nidos Degutienės nuotr. /Formuojamos bandelės

4. Abi kepimo skardas su bandelėmis padėkite šiltai, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite apie 20–40 min., kad tešla „paaugtų“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Pašaukite bandeles į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 11–13 min., kol gražiai pagels. Skaniausios – dar šiltos.

Suskleisti
Moliūgų keksiukai
Receptas: Moliūgų keksiukai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 36
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 350.00 g
Miltai: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 4.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 12.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (žiupsnelis malto)
Kvapieji pipirai 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvės kombainą, sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio cinamono ir likusius prieskonius. Gerai išmaišykite. Po truputį įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Šaukštą cukraus sumaišykite su šaukšteliu cinamono.

3. Keksiukų kepimo formą patepkite aliejumi (galite naudoti popierines keksiukų formeles), į kiekvieną formelę įkrėskite šiek tiek tešlos, viršų pabarstykite cukrumi su cinamonu. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Kai keksiukai iškeps, neskubėkite jų traukti iš orkaitės, palikite vėsti ant grotelių.

Suskleisti
Mielinis moliūgų pyragas
Receptas: Mielinis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 250.00 g (minkštimo)
Miltai: 3.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Razinos: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Mielės: 30.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu.

2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

3. Likusius miltus sumaišykite su cukrumi, supilkite mieles, sudėkite moliūgų košę ir išmaišykite. Maišydami įdėkite du trynius, supilkite ištirpintą sviestą, suberkite vanilinį cukrų, razinas, migdolus. Tešlą minkykite, kol nebelips prie rankų. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje.

4. Pakilusią tešlą sudėkite į skardą, viršų aptepkite su šaukštu vandens išplaktu tryniu ir 190ºC karštumo orkaitėje kepkite 1 val.

Suskleisti
Rudeninis moliūgų pyragas
Receptas: Rudeninis moliūgų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (Tešlai)
Miltai: 180.00 g (Tešlai)
Cukrus: 100.00 g (Tešlai)
Citrinos: 1.00 vnt. (Tešlai; šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės)
Moliūgai: 1500.00 g (Įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai ir įdarui dar 3 vnt.)
Grietinėlė: 120.00 ml (Įdarui; riebios)
Rudasis cukrus: 100.00 g (Įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (Įdarui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pusė šaukštelio malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai; žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Miltus sutrupinkite su kambario temperatūros sviestu. Įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, įberkite žiupsnelį druskos, sukrėskite citrinos žievelę, minkykite rankomis, kol tešla taps vientisa. Suformuokite gumulą, įvyniokite į plėvelę ir 3 val. palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos 28 cm skersmens lakštą ir įtieskite į 24 cm skersmens apvalią skardą. Prispauskite kraštus. Lakštą subadykite šakute, užklokite folija, įberkite žirnių. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje maždaug 15 min. Išberkite žirnius. Pyrago pagrindą palikite atvėsti.

3. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite minkštimą dideliais kubeliais, sudėkite į skardą ir kepkite 180ºC karštumo orkaitėje apie 50 min. Keptą moliūgą nusunkite, atvėsinkite ir sutrinkite. Pyragui reikės 2 puodelių moliūgų tyrės.

4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų. Dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, grietinėlę, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius ir prieskonius. Sukrėskite baltymus ir gerai išmaišykite.

5. Supilkite masę ant pusiau iškepusio pyrago papločio, pašaukite į  200ºC temperatūros orkaitę, kepkite 35 min., apibarstykite cukrumi ir cinamonu ir dar pakepkite 5 min. Atvėsinkite, supjaustykite ir patiekite su plakta grietinėle.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius