Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 21d. 10:00

Išbandykite įdarytus pomidorus: 10 tradicinių ir netikėtų receptų

Lauže kepti įdaryti pomidorai
Fotolia nuotr. / Lauže kepti įdaryti pomidorai

Įdaryti galima pačias įvairiausias daržoves – cukinijas, baklažanus, moliūgus, pomidorus – taip pat. Žinoma, jums prireiks nemažų, gerai prinokusių, tačiau jokiu būdu nepernokusių gėrybių. O įdarai gali būti patys įvairiausi, žvilgtelėkite į receptų rinkinį ir patys įsitikinsite!

Receptai
Receptas: Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 16
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.

2. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų.

3. Pridėkite alyvuogių, fetos.

4. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 minutes 220 laipsnių orkaitėje tik iš viršaus. Iškepusius pomidorus papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt.
Bazilikai: 40.00 g (šviežių raudonųjų ir žaliųjų)
Alyvuogės: 6.00 vnt. (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 100.00 g (100 - 150)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti pomidorai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 31
Kaip gaminti

1. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus grybus, svogūnus, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 15 min.

3. Įpilkite martinio ir toliau kaitinkite, kol beveik visas skystis išgaruos.

4. Paruoškite pomidorus: nupjaukite viršūnėles, išskobkite minkštimą. Pomidorus sudėkite ant grotelių (kiauryme į apačią, šalia išdėliokite viršūnėles) ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min.

5. Vieną kiaušinį išplakite. Jogurtą sumaišykite su šaukštu vandens, prieskoniniais žalumynais ir išplaktu kiaušiniu.

6. Į apkepusius pomidorus pridėkite grybų masės, į kiekvieną įmuškite po kiaušinį, ant viršaus užpilkite po šaukštą jogurto mišinio.

7. Įdarytus pomidorus uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis, sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 10–15 min. (nelygu, kokio kietumo kiaušinius mėgstate).

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli pomidorai)
Pievagrybiai: 50.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralus)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (2 valg. š. smulkintų)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Martinis: (sausas) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lauže kepti įdaryti pomidorai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 17
Kaip gaminti
  1. Pomidorų vidų išskobkite.
  2. Mocarelos sūrį supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Į tą patį dubenį berkite susmulkintus bazilikus, trintas česnakų skilteles, jei mėgstate sūriau, įberkite pagal skonį druskos, supilkite aliejų.
  3. Sūrio masę gerai išmaišykite ir sukrėskite į  paruoštų pomidorų vidų.
  4. Kiekvieną pomidorą įsukite tvirtai į foliją ir statykite į kaitrias laužo žarijas. Svarbiausia pastatyti tiesiai, kad pomidorų įdaras lydydamasis neišbėgtų.
  5. Kepimo laikas priklauso nuo žarijų kaitros. Vidutiniškai 15-20 minučių.
Ingredientai
Pomidorai: 8.00 vnt. (gerai prinokę vidutinio dydžio)
Mocarelos sūris: 400.00 g
Bazilikai: 100.00 g (jei nėra šviežių, tinka ir žiupsnelis džiovintų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį arba nebūtina visai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti pomidorai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 40
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis.
  2. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus. Jiems prieš tai nupjaukite viršūnėles ir pašalinkite sėklytes bei minkštimą.
Ingredientai
Krabų lazdelės: 200.00 g (krabų mėsa)
Lęšiai: 1.00 puodelis (virti)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (smulkinti)
Jogurtas: 300.00 g (mėgstamas liesas)
Bazilikai: 10.00 g (švieži)
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli)
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstami)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 27
Kaip gaminti

1. Pomidorų vidų išskaptuokite.

2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir įberkite kario. Išvirtus sumaišykite su išskobtų pomidorų mase bei kubeliais pjaustyta žaliąją paprika, įberkite prieskonių, pipirų ir kepkite orkaitę 10 minučių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 100.00 g
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Paprikos: 2.00 vnt. (2 griežinėliai žaliosios paprikos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai mėgstami 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 16
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite.

2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite.

3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite.

4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute ir iki vientisos masės išsukite su išspaustomis česnako skiltelėmis, sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis, grietinėle, tada padalykite masę pusiau.

5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

6. Į vieną dalį įmaišykite smulkintų išskobtų pomidorų masę, į kitą – agurkų.

7. Išskobtus pomidorus ir agurkus pripildykite įdaro (į pomidorus krėskite su pomidorais, į agurkus – su agurkais), ant viršaus dėkite dailiai susuktų vytinto kumpio griežinėlių, užvožkite pomidorų viršūnėles.

Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (nedideli)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Kumpis: 150.00 g (vytintas)
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (saujelė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybais įdaryti kepti pomidorai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Smulkiai supjaustytas daržoves, pomidorų viduriukus su smulkintais žalumynais apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite virtus grybus, paskaninkite prieskoniais ir išmaišius sudėkite į išskobtus pomidorus.

2. Kulinariniu švirkštu padarykite bulvių košės, pagamintos iš virtų bulvių, tarkuoto fermentinio sūrio ir šlakelio virinto pieno, kauburėlius. Kepkite apie 25 minučių.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt.
Grybai: 200.00 g (švieži arba šaldyti)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 riekės
Paprikos: 100.00 g (pusė saldžiosios)
Sviestas: 30.00 g (arba aliejus)
Pienas: 50.00 ml
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šviežios šakelės)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (kelios šviežios šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 20
Kaip gaminti

1. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite minkštimą.

2. Žiedinį kopūstą truputį apvirkite. Dalį jo sutrinkite trintuvėje ir sumaišykite su pomidorų minkštimu bei tarkuotu sūriu, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Šia mase įdarykite pomidorų puseles ir pašaukite į orkaitę 5-10 min.

4. Papuoškite žalumynais.

Skanaus:)

Receptą atsiuntė Rima Vaniarchina

Ingredientai
Druskos, pipirų pagal skonį 0.00
Sūrio 300.00 g
Žiedinis kopūstas 1.00 vnt.
Pomidorai 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiška varške įdaryti pomidorai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.4 / 18
Kaip gaminti

1. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite jų vidų.

2. Elektriniu trintuvu sumaišykite varškę, grietinę, česnaką, druską ir pipirus iki vientisos masės. Į šią masę sudėkite smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite.

3. Į išskobtus pomidorus šaukštu pridėkite varškės ir papuoškite petražolių šakele. Pomidorus, įdarytus pikantiška varške, patiekite kaip užkandį.

Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Varškė: 350.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Petražolės: 50.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Turkiškai įdaryti pomidorai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 10
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir kepkite smulkintus svogūnus kol jie suminkštės. Sudėkite ryžius ir pamaišykite. Įpilkite 500 ml vandens, suberkite druską, pipirus bei cukrų. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 20 minučių, kol ryžiai išvirs.

2. Įmaišykite kedro riešutus, džiovintus serbentus arba razinas, pomidorą, cinamoną, kvapiuosius pipirus, mėtas, krapus, petražoles, citrinos sultis ir likusį alyvuogių aliejų.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

4. Nupjaukite pomidorų viršų, išimkite sėklytes ir minkštimą. Taip paruoštus pomidorus prikimškite įdaru.

5. Įdarytus pomidorus sudėkite į plačią kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę iki tol, kol pomidorai suminkštės (apie 15 minučių). Jeigu kepimo metu pastebite, kad pomidorai sukrenta, nedelsiant ištraukite juos iš orkaitės.

6. Atvėsusius pomidorus patiekite su česnakiniu jogurtu.

Ingredientai
Aliejus: 6.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis smulkiai sukapotas)
Ryžiai: 1.25 puodelis (trumpagrūdžių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kedrinės pinijos: 3.00 valg. š.
Razinos: 3.00 valg. š. (arba džiovintų juodųjų serbentų)
Pomidorai: 25.00 vnt. (24 nedideli ir 1 didelis smulkiai sukapotas be odelės)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių, sukapotų)
Mėtos: 2.00 valg. š. (šviežių, sukapotų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (šviežių, sukapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:02
01:19
00:44
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką