Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 16, 13:00

Išbandykite: karališko purumo itališkos spurgos su netikėtu ingredientu

Ką gali turėti bendra spurgos ir bulvės? Pasirodo, sutrintos bulvės nepaprastai praturtina mielinių spurgų tešlą, iškepusios jos yra purios, minkštos, šilkinės tekstūros.
Purios spurgos Tik prenumeratoriams
Purios spurgos / 123RF.com nuotr.

Šių spurgų kilmės vieta – Italija, Neapolis, jos vadinamos „graffe“. Išbandykite, gal patiks taip, jog taps konkurentėmis lietuvių taip mėgstamoms varškės spurgoms.

Ingredientai:

mielių įmaišalui:

  • 80 ml šilto pieno;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 3 g (nubrauktas šaukštelis) sausų mielių.

tešlai:

  • 320 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 40 g cukraus;
  • 60 g sviesto, minkšto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnis nutarkuotos citrinos žievelės arba pora lašų vanilės ekstrakto.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką