Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 26d. 19:30

Išbandykite: vėsinanti, gaivinanti ir labai gardi agurkų sriuba

Šalta agurkų sriuba
Vida Press nuotr. / Šalta agurkų sriuba
Agurkai šiuo metu aktyviai konservuojami, pjaustomi į salotas ar skanaujami su šviežiu medumi. Dar vienas patiekalas, kurį šiltomis vasaros dienomis verta išbandyti – šalta trinta agurkų sriuba. Ypatingų ingredientų neprireiks, tad nedvejokite!

Ingredientai:

  • 7-8 nedideli agurkai plona žievele ir mažomis sėklomis (jei žievelė storoka ar/ar su spygliukais, tuomet ją nulupkite), supjautyti griežinėliais (kelis pasilikite patiekimui);
  • 300 ml graikiško jogurto;
  • didelė sauja šviežių bazilikų;
  • ryšelis šviežių krapų (atidėkite žiupsnelį patiekimui);
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 0,75 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. medaus;
  • žiupsnelis kapotų šviežių mėtų (patiekimui);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų (patiekimui);
  • mėgstamos šviesios duonos (patiekimui).

Gaminimas:

1. Į elektrinio virtuvinio kombaino indą ar kokteilinę suberkite agurkus, bazilikus, krapus, druską, smulkintą česnaką, supilkite jogurtą, aliejų, medų, įberkite šiek tiek pipirų ir viską sumalkite iki vientisos glotnios masės. Dėkite į šaldytuvą 3-4 val.

2. Atvėsintą sriubą tiekite pabarstę pasiliktais žalumynais, dar trupučiu pipirų, pašlakstę alyvuogių aliejumi. Jei norisi sočiau, valgykite su mėgstama šviežia šviesia duona.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mano kiemas

Atsakingai kuriamas šeimos verslas

Video

00:55
01:32
00:56

Esports namai

Grožio programa 360°

URBAN˙/

Kiekvienas gali

Kiekvienas gali
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką