Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 7d. 10:00

Iškeps kiekvienas: neminkyta duona su ruginiais miltais pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir iškepta neminkyta duona
Vida Press, Ryčio Šeškaičio nuotr. / Liutauras Čeprackas ir iškepta neminkyta duona

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu!

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Ingredientai:

  • 360 g kvietinių miltų;
  • 140 g ruginių miltų;
  • 220 g vandens, kambario temperatūros;
  • 220 g alaus, kambario temperatūros;
  • 16 g druskos;
  • 2 g sausų mielių.

Gaminimas:

1. Į dubenį beriame miltus, druską ir mieles, išmaišome.

2. Pilame alų ir vandenį, išmaišome iki vienalytės masės.

3. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame 14-20 val. fermentuotis.

4. Stalą pabarstome miltais. Į švarų dubenį įklojame kepimo popierių.

5. Tešlą išverčiame ant stalo ir miltuota mentele kelis kartus perlenkiame. Formuojame rutulį, dedame jį į kepimo popieriumi išklotą dubenį, uždengiame. Leidžiame pakilti, kol padvigubės.

6. Į orkaitę dedame kepimo indą su dangčiu. Orkaitę įkaitiname iki 235 laipsnių. Pasiekus šią temperatūrą, dar kaitiname tuščią puodą 20 min.

7. Dedame pakilusią tešlą kartu su visu kepimo popieriumi į orkaitėje įkaitusį indą, uždengę kepame 30 min.Atidengiame ir kepame dar 20 min.

Vida Press nuotr./Neminkyta duona
Vida Press nuotr./Neminkyta duona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Ekspertai pataria
Skanumėlis

Video

01:26
47:04
02:01

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką