Dabar populiaru
Publikuota: 2019 kovo 30d. 17:00

Iškeps kiekvienas: šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir šokoladinis burokėlių pyragas
Ryčio Šeškaičio, Vida Press nuotr. / Liutauras Čeprackas ir šokoladinis burokėlių pyragas

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro.

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas

Užkandžiai, pusryčių patiekalai, saldumynai – per porą artimiausių mėnesių tikrai praplėsite savo valgiaraštį patiekalais, paruoštais pagal šefo receptus, ir valgysite skaniai!

Ingredientai:

  • 260 g virtų burokėlių, susmulkintų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 90 g medaus, skysto;
  • 14 g kakavos miltelių;
  • 140 g migdolų miltų;
  • 80 g grikių (užmerktų 2 stiklinėmis vandens per naktį);
  • 50 g kepintų ir susmulkintų lazdyno riešutų;
  • 80 g kokosų aliejaus;
  • 4 g kepimo miltelių;
  • 3 g druskos;
  • 180 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos).

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Burokėlius, kiaušinius, medų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską dedame į elektrinį plaktuvą ir susmulkiname.

3. Šokoladą ir aliejų ištirpiname, atvėsiname iki 30-ies laipsnių ir perpilame į dubenį. Ten pat pilame ir burokėlių bei kiaušinių masę, išmaišome. Suberiame ir riešutus bei mirkytus grikius. Išmaišome, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 35–40 min. arba tol, kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką