Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 27d. 17:00

Iškeps kiekvienas: šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais pagal Liutaurą Čepracką

Liutauras Čeprackas ir šokoladinis pyragas
Ryčio Šeškaičio, Vida Press nuotr. / Liutauras Čeprackas ir šokoladinis pyragas

Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite!

Gero šefo patiekalas nebūtinai bus itin įmantrus, reikalaujantis ypatingų ingredientų ir/ar meistrystės, tačiau jis tikrai nustebins – nauju skoniu, netikėtu deriniu, įdomiais akcentais. Kaip tik tokie yra receptai, kuriais su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius Liutauras Čeprackas

Ingredientai:

  • 60 g avižinių dribsnių;
  • 20 g miltų;
  • 120 g sviesto;
  • 120 g šokolado (su 70 proc. kakavos);
  • 125 g rudojo cukraus;
  • 125 g klevų sirupo;
  • 60 g kakavos miltelių;
  • 2 g cinamono;
  • 1 g kajeno paprikos;
  • 5 g druskos;
  • 2 kiaušiniai.

Gaminimas:

1. Įkaitiname orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus, ištepame sviestu.

3. Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniame plaktuve.

4. Žemoje temperatūroje tirpiname sviestą su šokoladu, kol visiškai ištirps, perpilame į dubenį. Įmaišome cukrų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną, kajeno papriką ir druską. Maišome, kol ištirps.

5. Į gautą masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada – susmulkintus ir persijotus avižų dribsnius ir miltus.

6. Paruoštą masę pilame į kepimo formą. Dedame į orkaitę ir kepame 25 min.

Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas
Vida Press nuotr./Šokoladinis pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką