Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ispanų virtuvė: nuo omleto, gaspačo iki paelijos

Paelija
Fotolia nuotr. / Paelija
Šaltinis: 15min
0
A A

Artėja atostogų metas, gal kažkas pirmąkart keliaus į pasirinktą svečią kraštą. Galite surengti smagų įžanginį vakarėlį! Šiandien pažintis su ispanų virtuvės patiekalais.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Ispaniškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ispaniška čioriso dešra 400.00 g
Daržovių sultinys: 1.00 st.
Pomidorai: 4.00 vnt. (sunokę)
Konservuoti trinti pomidorai 400.00 g
Avinžirniai: 400.00 g (virtų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.

2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.

3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.

Receptas: Ispaniškas cukinijų ir kumpio tapas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.6 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Sūris: 200.00 g (tepamo gali būti ir su žalumynais)
Kumpis: 200.00 g (Serano, galima rinktis ir kitą)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite išilgai nestoromis riekelėmis.
  2. Šias riekeles įtrinkite smulkintų česnakų, aliejaus ir druskos mišiniu ir palikite bent 10 min. kad įsigertų.
  3. Tada sudėkite ant orkaitės grotelių ir kepkite, kol cukinijos suminkštės (apie 10 min.). Tik neperkepkite, nes cukinijos taps pernelyg minkštos ir negalėsite suformuoti gražių suktinukų.
  4. Leiskite cukinijoms kiek pravėsti, tada tepkite ant jų sūrio, dėkite plonai atpjauto kumpio ir susukite į suktinuką.

 

Receptai
Receptas: Ispaniški ryžiai su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 1600.00 g (4 vištos šlaunelės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis smulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkiai kapoto)
Morkos: 1.00 vnt. (plonais šiaudeliais pjaustyta)
Pomidorai: 480.00 g (konservuotų)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 230.00 g (geriau ilgagrūdžių)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Kaip gaminti

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.

1. Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pagardinkite vištos  gabalėlius po 1/4 arbat. š. druskos ir pipirų. Vartydama apkepkite keptuvėje vištieną, kol gražiai parus  (maždaug 8 minutes). Išimkite iš keptuvės, nupilkite riebalus.

2. Sumažinkite temperatūrą. Suberkite į keptuvę svogūnus, česnakus, vis pamaišydama pakepinkite, kol suminkštės  (apie 2 minutes). Suberkite morkas ir dar apie 3 minutes patroškinkite. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirkite. Įmaišykite ryžius, sudėkite vištieną. Užvirinkite ir beveik pilnai uždengusi dangtį virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai bus paruošti (apie 20 – 25 minutes).

3. Dėkite į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos ir tiekite į stalą. Skanaus!

Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“

Receptai
Receptas: Ispaniškoji tortilija
6 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 arbat. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Bulves ir svogūnus sumeskite į gilesnį dubenį, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite.

2. Į karščiui atsparią gilią keptuvę gausiai pilkite aliejaus, suverskite bulvių ir svogūnų mišinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol bulvės ir svogūnai suminkštės. Tada nupilkite aliejų ir pakaitinkite bulves, kad taptų sausos.

3. Kiaušinius giliame dubenyje išplakite iki vientisumo, sukrėskite pravėsintą bulvių ir svogūnų masę, viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverskite kiaušinių ir bulvių masę, ją suspauskite ir kepkite apie 15 min., kol apačia parus. Tortiliją apverskite ir dar pakepkite. Tiekite supjaustytą gabalėliais.

Receptas: Tapas su dešrelėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 6.00 vnt. (žaliosios nedidelės, neaitriosios ispaniškos)
Čoriso dešrelės: 6.00 vnt.
Duona: 6.00 riekės (balta)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Medus: 2.00 arbat. š.
Balzaminis vyšnių padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol apsivels karameline mase.
  2. Baltos duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kad būtų traškios.
  3. Paprikas nuplaukite, sumeskite į gilią keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite, kol pipirai patamsės.
  4. Išgriebtus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite po papriką ir po dešrelę.
Receptai
Receptas: Ispaniška pomidorų sriuba (gaspačas)
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 700.00 g (arba 8 vnt.)
Svogūnai: 200.00 g (arba 2 vnt.)
Agurkai: 100.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltųjų pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Duona: 4.00 vnt. (Skrebučiams 4 riekelės sumuštinių duonos)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Skrebučiams)
Kaip gaminti

1. Agurką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Du pomidorus supjaustykite kubeliais, kitus – didesniais gabaliukais. Svogūnus sukapokite, česnakus sutrinkite su druska.

2. Stambiau supjaustytus pomidorus ir svogūnus trinkite maišikliu, kol masė pasidarys vienalytė. Į ją sudėkite česnakus, supilkite actą, įpilkite 3 stiklines šalto virinto vandens, įliekite aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir 2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Paruoškite skrebučius: duoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

4. Atšaldytą sriubą supilkite į dubenį. Skrebučius ir likusias daržoves patiekite atskiruose indeliuose.

Receptai
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Bulvės: 6.00 vnt. (šviežios)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvų aliejus 1.00 arbat. š.
Petražolės: 50.00 g (nebūtinai)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Bulves švariai nuplaukite, suberkite į verdantį vandenį ir virkite su odele.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir jame apkepinkite svogūną. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, sudėkite į keptuvę ir taip pat šiek tiek apkepkite.

3. Į dubenį įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išplakite iki vientisos masės. Supilkitę šią kiaušinių masę į keptuvę (kiaušiniai turėtų tolygiai pasiskirstyti po keptuvę ir viską apsemti).

4. Kepkite omletą ant silpnos ugnies. Kai bus beveik iškepęs, užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis bei svogūnų laiškais. Patroškinkite, kol sūris išsilydys.

5. Karštas omletas skaniausias su šviežiomis daržovėmis, ypač pomidorais.  

Receptas: Paelija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.00 l
Ryžiai: 400.00 g
Vištiena: 300.00 g (virtos arba keptos)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (200 g)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji 150 g)
Žirniai: 1.00 st. (gali būti ir šaldyti)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (20 g)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis; arba šafranų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus pomidorus, juostelėmis supjaustytą vištieną, žirnelius ir viską troškinkite 10 min. Tada sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas ir troškinkite dar 5 min.

2. Karščiui atspariame inde įkaitinkite likusį aliejų, suberkite nuplautus ryžius ir nuolat maišydami sudėkite su prieskoniais sutrintus česnakus, perpus perpjautus pievagrybius. Supilkite sultinį, sudėkite kitoje keptuvėje ištroškintus produktus, išmaišykite ir troškinkite 10 min. (jei skystis greitai išgaruoja, įpilkite verdančio vandens).

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, įdėkite indą su troškiniu, orkaitę išjunkite ir neatidarykite 10–15 min.

Receptai
Receptas: Ispaniška trintinė (gaspačas)
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.8 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Batonas: 2.00 riekės
Paprikos: 1.00 vnt. (žaliosios)
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (2 valg. š. – susmulkintų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Actas: 1.00 st. (0,25 - raudonojo vyno)
Alyvuogių aliejus: 1.00 puodelis (0,25)
Sultys: 1.00 st. (pomidorų)
Tabasko padažas: 1.00 ml (keli lašai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. – sulčių)
Kaip gaminti
  1. Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus.
  2. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite.
  3. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite.
  4. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės.
  5. Sudėkite į molinį indą, sandariai uždenkite ir dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad susimaišytų skoniai. Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptai
Receptas: Ispaniškas omletas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 5.00 valg. š.
Pasukos: 100.00 ml
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite.
  2. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sezamų aliejaus.
  3. Suberkite sezamus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus, išmaišykite.
  4. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant nedidelio kepimo indo dugno. Viršų apliekite plaktais kiaušiniais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. 
  5.   Supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apibarstykite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. 
Receptai
Receptas: „Empanados“ su vištiena ir špinatais
15 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 24
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 525.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 3.00 arbat. š. (2 arbat. š. – tešlai ir 1 arbat. š. – įdarui)
Sviestas: 170.00 g (šaltas)
Vanduo: 125.00 ml (125–250 ml ledinio vandens)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (po kiaušinį tešlai ir aptepti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Vištienos krūtinėlė: 400.00 g (įdarui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Špinatai: 90.00 g (įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (smulkinta, džiovinta – įdarui)
Juodieji pipirai: 15.00 g (1 ½ arbat. š. maltų – įdarui)
Kaip gaminti
  1. PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Smulkinkite tešlą tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir gausite nemažus trupinius. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite. Supilkite ketvirtį puodelio vandens ir išmaišykite. Toliau pilkite vandenį palaipsniui, po ketvirtį puodelio, kol galėsite išminkyti vientisą, elastingą ir minkštą tešlą. Viso ingredientų sąraše nurodyto vandens kiekio gali neprireikti.
  2. Išminkytą tešlą perkelkite ant lygaus, švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus. Padalyite tešlą į dvi dalis. Iš jos suformuokite apvalius kamuoliukus ir šiek tiek suplokite. Suvyniokite į maistinę plėlevę ir mažiausiai 2 val. dėkite į šaldytuvą.
  3. PARUOŠKITE ĮDARĄ. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais kapotą svogūną ir kepkite, kol suminkštės – apie 2–3 minutes.
  4. Kol svogūnai kepa, supjaustykite vištos krūtinėlę mažais kubeliais. Tuomet suberkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, šviežius špinatų lapelius ir sumaišykite. Pagardinkite džiovintų aitriųjų paprikų milteliais, druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite, kol pievarybiai ir špinatai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, atvėsinkite.
  5. PARUOŠKITE EMPANADAS. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  6. Išimkite iš šaldytuvo pirmąją tešlos dalį ir iškočiokite tešlą į maždaug 45 cm skersmens ploną apvalų tešlos lakštą. Su dubenėliu, kibirėliu ar kitu apvaliu indu išspauskite maždaug 11–12 cm skersmens apskritimus ir perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Iš vienos dalies tešlos turėtumėte gauti apie 15 tokių apskritimų. Tą patį pakartokite su antrąja tešlos dalimi.
  7. Kai visi tešlos apskritimai bus sudėlioti kepimo skardose, užpildykite juos įdaru. Imkite po valgomąjį šaukštą įdaro (stenkitės, kad nebūtų labai daug sulčių) ir dėkite jį į apskritimo centrą taip, kad iš kraštų liktų bent po 1 cm švarios tešlos. Būkite atsargūs ir nedėkite per daug įdaro ant tešlos apskritimų, nes tešla yra gana plona ir gali suplyšti. Tokiu atveju iškepusios empanados nebus tokios gražios.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  8. Perlenkite tešlą per pusę į pusmėnulio formą. Kraštelius užspauskite šakute. Jeigu norite, galite kraštelius ne užspausti šakute, tačiau susukti kaip virtinukų.
    Astos Černės nuotr./Empanados su vištiena ir špinatais
    Astos Černės nuotr. / Empanados su vištiena ir špinatais
  9. Kai paruošite visas empanadas, išplakite kiaušinį. Patepkite juo pyragėlių paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol jų paviršius taps gražios aukso spalvos.
  10. Išimkite iš orkaitės ir patiekite karštas. Taip pat galite atvėsinti iki kambario temperatūros ar net patiekti kaip šaltą užkandį. Skanaus!
Receptai
Receptas: Paelija su jūros gėrybėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g
Vištiena: 100.00 g (filė)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 125.00 g
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Šafranas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (kelios skiltelės)
Maišelis šaldytų jūrų gėrybių 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jūrų gėrybes atšildykite ir apie 2 min. pavirkite vištienos sultinyje, tada sultinį perkoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje didelėje gilioje plokščiadugnėje keptuvėje dviem rankenomis. Tokioje ruošiamą paeliją galėsite lengvai pakratyti, nes jos maišyti nepatartina.

3. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite smulkintą vištienos filė.

4. Pomidorų galus įpjaukite, juos nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į keptuvę su svogūnais ir vištiena. Viską kiek pakaitinkite, tada suberkite žirnelius, pagardinkite šafranu, keletą kartų krestelėkite ir dar 3 min. pakepkite.

5. Daržoves išgriebkite, sudėkite į atskirą indą, o į nuo daržovių likusį skystį suberkite ryžius, juos kepkite, kol pasidarys permatomi, tada supilkite nuo jūrų gėrybių likusį sultinį, keptuvę uždenkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 35 min.

6. Į išvirtus ryžius įmaišykite vištieną su daržovėmis, jūrų gėrybes, berkite visas prieskonines žoleles, paeliją pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, vėl pakratykite, tada dar apie 8 min. pakaitinkite, kol išgaruos visas skystis.

7. Tiekite apšlakstytą citrinų sultimis.

 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką