Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugpjūčio 12d. 11:23

Saldieji vyniotiniai: skaniname uogomis, vaisiais, riešutais. 12 receptų

Vyniotinis su uogomis
Vida Press nuotr. / Vyniotinis su uogomis

Saldus naminis vyniotinis nustebins ir pradžiugins bet kokia proga, o paruošti jį visai nesudėtinga. Tereikia iškepti plonytį biskvitą, o tada gardinti jį pasirinktu kremu ir kitais priedais. Vyniotinius būtent dabar prisiminėme neatsitiktinai – jiems gardinti idealiai tinka įvairios įpusėjusios vasaros uogos, vaisiai. Drąsiai dairykitės į receptus ir išsirinkite jums labiausiai patinkantį.

Receptai
Receptas: Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 13
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų.
  2. Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite.
  3. Kepimo popieriumi išklokite kvadratinę kepimo formą (40 x 40cm), į ją supilkite paruoštą tešlą, kepkite 180 C karštumo orkaitėje 12–15 min.
  4. Iškepusį biskvitą nedelsiant suvyniokite ir susukite į rankšluostį. Palikite kelioms minutėms, kad atauštų.
  5. Kremui išsukite sviestą, įpilto sutirštinto pieno, sudėkite varškę ir maišikliu maišykite, kol išeis purus kremas.
  6. Biskvitą išvyniokite, patepkite kremu ir vėl susukite, suvyniokite į rankšluostį ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  7. Patiekite su sveikomis arba trintomis uogomis, pagardintomis cukraus, milteliais.
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros)
Sutirštintas pienas: 1.00 valg. š.
Varškė: 180.00 g (plombyro skonio)
Uogos: (vienos arba kelių rūšių mišinio) 500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Naminis vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 17
Kaip gaminti
  1. Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo.
  2. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius, citrinų žieveles. Atvėsintus baltymus išplakite su šlakeliu citrinos sulčių ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.
  3. Paruošą tešlą paskleiskite ant kepimo popieriaus stačiakampėje kepimo formoje ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min. Ištraukite, atvėsinkite ir atsargiai nulupkite popierių.
  4. Perrinktas, nuplautas ir nusausintas avietes sumaišykite su vaniliniu bei milteliniu cukrumi. Varškės sūrelį labai atsargiai sumaišykite „Valio Gefilus“ jogurtu  be laktozės, išplakta grietinėle ir avietėmis.
  5. Paruošta mase aptepkite atvėsusį biskvitą, jį susukite voleliu ir per naktį palikite šaldytuve.
  6. Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir papuošusi mėtų lapeliais. 

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Avietės: 500.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kaimiškų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g
Miltai: 80.00 g
Krakmolas: 40.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š - sulčių ir 1 valg. š - nutarkuotų žievelių)
Kreminė varškė: 400.00 g (tepamo varškės sūrelio)
Jogurtas: 100.00 ml („Valio Gefilus“ be laktozės)
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuršėnų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 121
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite.
  2. Kitame inde iki standumo išplakite  baltymus.
  3. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius.
  4. Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite.
  6. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 15 minučių.
  7. Iškeptą biskvitą vyniokite į vyniotinį ir pamažu nuimkite kepimo popierių. 
  8. Apklokite rankšluosčiu ir palikite vėsti.
  9. Įdarui varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną. Jei masė bus labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
  10. Atvėsusį biskvitą išvyniokite  ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl.
  11. Bent porai valandų dėkite į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Helena J.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Sviestas: 200.00 g (įdarui)
Varškė: 200.00 g (įdarui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (0,5 indelio saldinto - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 25
Kaip gaminti

1. Trynius išplakite su nedidele dalimi cukraus ir druska.

2. Kitame dubenyje baltymus plakite tol, kol pradės putoti, po truputį berkite likusį cukrų ir plakite iki labai standžių putų.

3. Persijotus miltus pakaitomis su baltymais dėkite į trynių masę, supilkite karštą vandenį ir gerai išmaišykite.

4. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol kepinys įgaus auksinį atspalvį.

5. Kai biskvitas iškeps, iškart išverskite jį ant lygaus paviršiaus patiesto švaraus rankšluosčio, pabarstyto cukrumi. Nuimkite nuo kepinio popierių ir kol jis dar karštas, imdami už rankšluosčio galų, susukite ritinį. Palikite atvėsti.

6. Braškes supjaustykite nedideliais kubeliais ir atidėkite.

7. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukrumi.

8. Biskvitą išvyniokite ir palikite ant rankšluosčio. Sukrėskite ant jo plaktą grietinėlę, paskirstykite ją tolygiai per visą kepinį, užberkite pjaustytų braškių. Vėl susukite ritinį, šįkart jau be rankšluosčio – tačiau jį panaudokite kitaip: apsukę rankšluosčiu vyniotinį ir padėję ant lentelės palikite šaldytuve. Idealu, jei šiam desertui leisite šaldytuve „pailsėti“ per naktį.

9. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite!

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai, kruopščiai atskirti nuo baltymų; tešlai)
Cukrus: 180.00 g (160 g tešlai ir 20 g pabarstymui)
Miltai: 120.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (karšto; tešlai)
Braškės: 350.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios (35 proc.); įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo formą (20x30cm) patepkite sviestu ir prie dugno prilipdykite pagal formos dydį iškirptą kepimo popieriaus lakštą.

2. Kiaušinius kartu su cukrumi suberkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite dideliais apsisukimais (apie 6-8 min), kol masė pasidarys labai puri, ir jos tūris patrigubės.

3. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į atskirą indą. Šią miltų masę per tris kartus suberkite (geriausia – per sietelį) į kiaušinių masę, ir labai atsargiai kiekvieną kartą imšaišykite mentele, tik neperplakite, kad kiaušiniai nesubliūkštų. Suverskite gautą masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.

4. Kepkite apie 12 minučių, kol biskvitas gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės, ir palikite 5-10 minučių skardoje truputį atvėsti.

5. Ant darbastalio patieskite švarų virtuvinį rankšluostį ir ant jo išverskite biskvitą (aukštyn kojomis apversdami skardą). Atsargiai atklijuokite pergamentinį popierių. Biskvitą kartu su rankšluostėliu palei ilgąją kraštinę atsargiai susukite į vyniotinį, pernelyg nespausdami. Taip susuktą biskvitą palikite visiškai atvėsti.

6. Prieš patiekiant, suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki labai tvirtos konsistencijos. Jei naudojate, baigdami plakti įmaišykite stabilizuojančius miltelius. Išvyniokite biskvitą ir mentele ištepkite ant viso paviršiaus grietinėlę, palikdami maždaug 2 cm kraštelius. Pabarstykite braškėmis, ir susukite biskvitą į ruloną.

7. Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis. Patiekiant supjaustykite riekelėmis.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli (L), kambario temperatūros; biskvitui)
Cukrus: 70.00 g (biskvitui)
Miltai: 100.00 g (persijotų; biskvitui)
Kepimo milteliai: 0.75 arbat. š. (biskvitui)
Grietinėlė: 200.00 ml (36 proc. riebumo (labai šaltos); įdarui)
Cukraus pudra: 1.00 valg. š. (įdarui ir šiek tiek pabarstymui)
Standiklis: 1.00 vnt. (pakelis; įdarui grietinėlės standiklio (tik tuo atveju, jei tortą gaminsite iš anksto ar jį transportuosite))
Braškės: 1.00 st. (supjaustyrų įdarui ir dar kelios papuošimui; arba kitų sezoninių uogų – aviečių, mėlynių, gervuogių...)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuršėnų vyniotinis (improvizacija su juodųjų serbentų uogiene)
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 9
Kaip gaminti

1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo, į juos sudėkite miltus ir gerai išmaišykite.

2. Tada atskirai iki standumo išplakite baltymus. Juos šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą (maišykite tol, kol ji taps vientisa).

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi (jį ištepkite plonai sviestu - tada biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstykite tešlą (galima šaukštu, galima pilti tiesiog iš dubens ir pakreipiant skardą tai į vieną, tai į kitą pusę, leisti tešlai pasiskirstyti per visą skardos plotą).

4. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukti, jis pasidarys trapus, todėl atidžiai stebėkite, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą iš karto susukite į ritinėlį ir palikite atvėsti.   

5. Paruoškite kremą: iki purumo išplakite sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį supilkite sutirštintą saldintą pieną.

6. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į sviesto - sutirštinto saldinto pieno masę ir gerai išmaišykite.

7. Tada išvyniokite biskvitą, sutepkite jį juodųjų serbentų uogiene, tada - paruoštu kremu ir vėl suvyniokite bei padėkite į šaldytuvą dviem - trim valandom (aš suvynioju jį į foliją, nes kartais kremas pradeda bėgti per kraštus). Prieš patiekdami galite pabarstyti milteliniu cukrumi (bet nebūtinai, skanu ir be jo :) ).  

PASTABĖLĖ: jei mėgstate mažiau saldų ir mažiau riebų vyniotinio įdarą (kaip kad aš), galite dėti mažiau sviesto ir daugiau varškės.

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Vilija Belevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Sviestas: 180.00 g (kremui)
Varškė: 180.00 g (kremui)
Sutirštintas pienas: 130.00 g (saldintas - kremui)
Juodųjų serbentų uogienė (pertepimui) 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų.

2. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite vyniotinį likusiu tryniu, apiberkite anyžių sėklomis ir kepkite orkaitėje 200 °C apie 30 minučių.

3. Leiskite trumpai atvėsti.

4. Paruoškite padažą. Užvirinkite abrikosus 4 šaukštuose vandens ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, pavirinkite 8 min. ir perkoškite. Pagardinkite padažą abrikosų likeriu. Vyniotinį supjaustykite gabalėliais ir patiekite su abrikosų padažu. Tinka patiekti ir su abrikosų džemu.  

Ingredientai
Abrikosai: 700.00 g (perskirtų per pusę 200 g - padažui)
Migdolai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Cukrus: 55.00 g (40 g - padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys tešlai patepti)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Vanilė: 1.00 vnt. (virta trinta ankštis)
Anyžiai: maltų sėklų 1.00 arbat. š.
Vanduo: 4.00 valg. š.
Likeris: 10.00 g (abrikosų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį baltymų masės, paskui pamažu likusią. Biskvito tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Iškeptą biskvitą padėkite ant drėgno milteliniu cukrumi pabarstyto medvilninio rankšluosčio (kad kepimo popierius liktų viršuje).

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Vyną užvirinkite su cukrumi, sudėkite kriaušes ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nuo biskvito nuimkite kepimo popierių.

3. Kremui skirtą pieną, cukrų ir aguonas užvirinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su pieno mase. Ją įstatykite į palengva verdančio vandens vonelę ir plakite, kol pasidarys kremo tirštumo. Želatiną ištirpinkite, supilkite į kremą, išmaišykite ir atvėsinkite šaldytuve. Baltymus išplakite su grietinėle ir pamažu sumaišykite su atvėsusiu kremu.

4. Biskvitą pašlakstykite kriaušių likeriu. Ant viršaus paskirstykite kremą.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (4 vnt. - biskvitui ir 2 vnt. - aguonų kremui)
Cukrus: 300.00 g (4 valg. š. - biskvitui, 100 g - kriaušių įdarui, 100 g - aguonų kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Kakava: 5.00 valg. š. (3 valg. š. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (biskvitui)
Miltelinis cukrus: 1.00 st. (biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti)
Kriaušės: 3.00 vnt. (kriaušių įdarui)
Vynas: 200.00 ml (raudonas - kriaušių įdarui)
Pienas: 250.00 ml (aguonų kremui)
Aguonos: 40.00 g (aguonų kremui)
Želatina: 15.00 g (aguonų kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakama - aguonų kremui)
Likeris: 3.00 valg. š. (kriaušių - biskvitui pašlakstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuolių vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
2.8 / 5
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

2. Į dubenį suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir įpilkite tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Tešlą perdėkite ant stalo ir stipriai minkykite rankomis mažiausiai 10 minučių.

4. Iš tešlos padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę, uždenkite pašildytu dubeniu ir palikite valandai, kad išbrinktų miltai.

5. Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

6. Didelį stalą užtieskite švariu plačiu lininiu ar medvilniniu rankšluosčiu, plonai pabarstykite miltais. Padėkite tešlos rutulį ir kiek galima ploniau iškočiokite. Lakštą aptepkite tirpintu sviestu, kad nesudžiūtų.

7. Iš tešlos ištempkite maždaug 60 cm x 80 cm dydžio stačiakampį, kad būtų kone permatomas, ir dar kartą aptepkite riebalais.

8. Ant lakšto sudėkite riešutus, obuolius, razinas, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Tešlos kraštus užverskite ant įdaro ir naudojant rankšluostį suvyniokite vyniotinį. Jo viršų aptepkite riebalais ir prilaikydami rankšluosčiu įkelkite į skardą.

9. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, kol gražiai parus.

10. Dar šiltą vyniotinį apibarstykite milteliniu cukrumi, supjaustykite storokomis riekėmis ir patiekite. Skanaukite su aptirpusiais ledais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (arba margarinas)
Miltai: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml
Obuoliai: 750.00 g (saldžiarūgščiai)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Razinos: 1.00 sauja
Riešutai: 1.00 sauja (kapotų)
Cukrus: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusės arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Riešutų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
2.7 / 3
Kaip gaminti

1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi.

2. Tešlą kuo ploniau iškočiokite, perkelkite ant drobinės skepetos ir ištampykite rankomis. Palikite apdžiūti.

3. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus riešutus sumaišykite su grietine, sudėkite su cukrumi išsuktus trynius, meduolių trupinius, suberkite cukatas, tarkuotą šokoladą ir išmaišykite.

4. Apdžiūvusį tešlos lakštą aptepkite ištirpintu sviestu ir paskleiskite įdarą. Suvyniokite, gerai užspauskite kraštus ir užlenkite juos į apačią. 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30–40  min.

Patarimas. Šį skanėstą pagaminti ne taip paprasta, nes jo tešla turi būti kuo plonesnė. Jeigu pavyksta, vyniotinis tiesiog tirpsta burnoje. Prie jo labai tinka vaniliniai ledai.

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 7 tryniai įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Actas: 1.00 arbat. š. (10 lašų, tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Lazdynų riešutai: 250.00 g (įdarui)
Grietinė: 100.00 g (įdarui)
Meduolių trupiniai (įdarui) 70.00 g
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Pieninis šokoladas (įdarui) 50.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Apelsinų cukatos (įdarui) 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.5 / 19
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.

3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles, susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir atidėkite į šalį.

4. Sumažinkite orkaitės karštį iki 190 laipsnių temperatūros.

5. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.

6. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki baltos purios masės (apie tris minutes).

7. Sudėkite grietinę ir išplakite.

8. Suberkite miltų mišinį ir lėtai išplakite iki vientisos masės.

9. Galiausiai šaukštu įmaišykite migdolų ekstraktą.

10. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (apie 32x45 cm dydžio), paskleiskite tolygiai ir išlyginkite paviršių.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.

12. Kol biskvitas kepa, ant lygaus paviršiaus pasitieskite panašaus dydžio kepimo popieriaus lakštą. Apibarstykite jį pora šaukštų miltelinio cukraus ir kakavos.

13. Biskvitui iškepus, išimkite iš orkaitės ir iš karto apverskite, paguldydami ant kepimo popieriaus lakšto su cukraus pudra ir kakava. Kepimo popierių, su kuriuo biskvitas kepė, taip pat palikite.

14. Iš karto biskvitą su abiem kepimo popieriaus lakštais suvyniokite į vyniotinį. Padėkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

15. Kai biskvitas atvėsta, atvyniokite. Nuimkite kepimo popierių.

16. Biskvitą tolygiai aptepkite „Nutella“ ir apibarstykite smulkintais kepintais lazdyno riešutais.

17. Suvyniokite biskvitą atgal į vyniotinį.

18. Patiekite, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kambario temperatūros)
Cukrus: 1.00 puodelis
Grietinė: 180.00 g (3/4 puodelio)
Miltai: 180.00 g (3/4 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Migdolai: 4.00 g (1/2 arbat. š. migdolų ekstrakto)
Cinamonas: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Druska: 4.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Kremas „Nutella“: 1.00 puodelis
Lazdynų riešutai: 80.00 g (1/3 puodelio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis maskarponės vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 20
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 30.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 40.00 g (biskvitui)
Kakava: 30.00 g (be cukraus; biskvitui)
Maskarponės sūris: 350.00 g (įdarui)
Cukraus pudra: 40.00 g (įdarui)
Kava: 5.00 valg. š. (espresso arba tiesiog stiprios; įdarui)
Juodasis šokoladas: 90.00 g (40 g smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų įdarui ir 50 g sutarkuoto papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

KARTU SU MAXIMA: VERTINAME LIETUVIŠKĄ KOKYBĘ

Video

09:59
01:16
01:18

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką