Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 16d. 17:00

Italų numylėtinis – medžiotojų vištienos troškinys

Medžiotojų vištienos troškinys
TV3 nuotr. / Medžiotojų vištienos troškinys

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.

Ingredientai:

  • 250 g ryžių;
  • 20 g sviesto;
  • 600 g vištienos blauzdelių be sąnario;
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 didelė morka;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 svogūnas;
  • 1–2 skiltelės česnako;
  • alyvuogių aliejus kepimui;
  • šlakelis balzaminio acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis vištienos prieskonių;
  • šviežio rozmarino šakelė.

Gaminimas:

1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.

2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.

3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.

4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.

5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.

6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.

TV3 nuotr./Medžiotojų vištienos troškinys
TV3 nuotr./Medžiotojų vištienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką