Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 4d. 15:30

Itin paprastas, bet karališkas skanėstas: bananų duona su „Nutella“ įdaru

Bananų duona su „Nutella“
Vida Press nuotr. / Bananų duona su „Nutella“

Įsidrąsinus kepti bananų duoną, kuri iš tiesų yra labiau pyragas, o dar ir iškepamas itin lengvai, galima pradėti improvizacijas įvairiais priedais. Vienas jų – populiarusis šokoladinis kremas „Nutella“ . Vos keli jo šaukštai į tešlą ir bananų duona tampa dar gardesniu kepiniu. Žinoma, saldumo dar daugiau, nei įprastai, tad palaikykite pusiausvyrą užsigerdami nesaldintos kavos ar arbatos puodeliu.

Ingredientai:

  • 240 g miltų;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 75 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 3 labai gerai prinokę bananai, sutrinti, tačiau nebūtinai iki tyrelės, gali likti gabaliukų;
  • 60 ml natūralaus jogurto;
  • 5 valg. šaukšt. „Nutella“ kremo.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Keksui skirtą pailgą kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu arba aliejumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus „Nutella“ kremą. Maišykite, kol nebeliks sausų ingredientų, tačiau nepermaišykite.

3. Supilkite į kepimo formą pusę gautos tešlos, tada tekštelkite keliose vietose „Nutella“ kremo, o ant viršaus supilkite likusią tešlą.

4. Kepkite apie 50 min., kol kepinys bus pakilęs, o jo viršus švelniai parudęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:22
04:37
01:19
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką