Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 11d. 16:00

„Itsmevelina“ receptas: Cezario salotų su vištiena laiveliai

Tinklaraštininkė Evelina ir jos ruošti Cezario salotų su vištiena laiveliai
Autorės, asmeninio albumo nuotr. / Tinklaraštininkė Evelina ir jos ruošti Cezario salotų su vištiena laiveliai

Šis Cezario salotų pateikimas nėra tradicinis, taip jos gali būti pateikiamos kaip užkandis draugų susibūrimo metu, o pagaminti jas labai nesunku. Cezario salotų esmė yra padažas, bet kartais namie neturime vieno ar kito ingrediento, o pirkti viso buteliuko Vursterio padažo ar Dižono garstyčių dėl vienų salotų nesinori. Net ir išbraukus vieną ar kitą ingredientą, šios salotos skoniu tikrai nenusileidžia ruoštoms su originaliu padažu. Juk kartais gera gaminti iš to, ką turi.

Ingredientai:

padažui:

  • 6 valg. šaukšt. majonezo;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 2 ančiuviai;
  • 3 valg. šaukšt. tarkuoto parmezano sūrio;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 2 česnako skiltelės.

salotoms:

  • 1 nedidelė romaninės salotos gūžė;
  • keli vyšniniai pomidoriukai;
  • 3 valg. šaukšt. tarkuoto parmezano sūrio;
  • 180 g vištienos filė;
  • druskos;
  • pipirų;
  • alyvuogių aliejaus (kepimui);
  • duonos skrebučių.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai gaminame padažą. Sudėkite visus padažo ingredientus į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską sutrinkite iki glotnios masės.

2. Paruoškite laivelius atskyrę ir nuplovę salotos gūžės lapelius. Į juos sudėkite keptuvėje su druska ir pipirais keptą vištienos filė, pjaustytus vyšninius pomidoriukus, duonos skrebučius. Viską apibarstykite parmezano sūriu ir pagardinkite padažu.

Skanaus!

Autorės nuotr./Cezario salotų su vištiena laiveliai
Autorės nuotr./Cezario salotų su vištiena laiveliai

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Aplinka produktyvumui

Esports namai

URBAN˙/

Interviu
Debiutas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką