Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 25d. 18:00

„Itsmevelina“ receptas: citrininės tartaletės

Citrininės tartaletės
Autorės nuotr. / Citrininės tartaletės

Citrininės tartaletės yra klasika tapęs prancūziškas desertas. Saldžiai rūgštus (bet ne per rūgštus!), gaivaus skonio, su traškia tešla apačioje jis nereikalauja nei daug ingredientų, nei laiko – yra tikrai lengvai paruošiamas.

Ingredientai (12 mini tartalečių):
(jeigu yra daugiau valgytojų, ingredientų kiekį dvigubinkite)

tešlai:

  • 100 g miltų;
  • 55 g šalto sviesto;
  • 15 g cukraus pudros;
  • 1 kiaušinio trynys.

įdarui:

  • 1 kiaušinis;
  • 25 ml riebios grietinėlės (naudojau 35 proc. riebumo);
  • 30 g cukraus pudros;
  • 0,5 citrinos sultys ir smulkiai nutarkuota žievelė (mano naudota visa citrina svėrė maždaug 100 g).

Gaminimas:

1. Į dubenį sudėkite miltus, cukrų ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską sutrinkite pirštais iki birios masės ir sumaišykite su kiaušinio tryniu.

2. Išminkę tešlą suformuokite ją į cilindro formos „vyniotinį“, įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldiklyje apie 15 minučių.

3. Išėmę tešlą iš šaldiklio tešlą padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną tešlos gabaliuką dėkite į keksiukų formos duobutę ir pirštais formuokite krepšelius.

Autorės nuotr./Citrininių tartalelečių pagrindas
Autorės nuotr./Citrininių tartalelečių pagrindas

4. Suformuotus tartalečių krepšelius uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 7 minutes.

5. Po 7 minučių nuimkite kepimo popierių ir sumažinkite temperatūrą iki 170°C ir vėl kepkite apie 8–10 minučių, kol krepšeliai gražiai pageltonuos.

6. Išimkite krepšelius iš orkaitės, leiskite atvėsti ir tuo metu pasiruoškite įdarą.

7. Į dubenį sudėkite visus įdaro ingredientus ir išplakite. Tik neperplakite!

8. Jei kartais ant plakinio viršaus susiformavo putos, jas nuimkite šaukštu. Įdaro su jomis nepilstykite!

9. Įdėkite į orkaitę kepimo indą su jau iškepusia tešla ir atsargiai išpilstykite į krepšelius įdarą. Pilstykite orkaitėje, kad pašalintume įdaro išsipylimo perkeliant kepimo skardą į orkaitę galimybę.

Autorės nuotr./Citrininės tartaletės užpildytos kremu
Autorės nuotr./Citrininės tartaletės užpildytos kremu

10. Kepkite krepšelius 170°C temperatūroje apie 10–15 min. Kai matysite, jog įdaras sutvirtėjo, galite traukti iš orkaitės.

11. Gardinkite avietėmis ir cukraus pudra.

Autorės nuotr./Citrininės tartaletės
Autorės nuotr./Citrininės tartaletės

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką